Doslova zmrtvýchvstání ve druhém poločase přineslo Čtyřem Dvorům alespoň bod


Branky


50. J. Příhoda , 66. P. Janeček , 84. M. Staněk (p.) - 3. R. Řežáb , 35. A. Preusler (p.) , 45. P. Hošek
0

V sobotu dopoledne byl k vidění zajímavý na branky bohatý duel. Čtyři Dvory v minulém kole inkasovali ve Větřní už ve druhé minutě. A ani vstup do domácího duelu s Kaplicí jim nevyšel podle představ.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté trestali hrubé chyby domácích...

Už ve čtvrté minutě zatáhl míč po pravé straně Marek, jeho prudký centr odvrátil bránící hráč jen proti noze Radka Řežába a ten věděl, co má s míčem udělat – 0:1. Po vstřelení vedoucího gólu se hosté nikam nehnali. Domácí převzali iniciativu, měli míč častěji na svých kopačkách, ale brankové příležitosti nepřicházely. Až ve dvacáté minutě zkoušel pozornost hostujícího gólmana Klíma, ale přízemní rána skončila v rukavicích Říhy. Krátce na to se do gólové pozice dral Maruška, jenomže tísněný nezamířil přesně a křížný pokus se mezi tři kaplické tyče nevešel. Domácí byli nadále o poznání aktivnějším týmem. Ve 33. minutě měl vyrovnání na kopačce kanonýr Příhoda, ocitl se sám před brankářem, vybíhající Říha se ovšem přízemní střelou překonat nenechal. A hosté trestali. Ve 36. minutě Janura vysunul přesnou kolmicí Hoška, toho ve vápně fauloval kapitán Klíma a pískala se penalta. K míči se postavil Arnošt Preusler a na jeho střelu byl gólman Sobolík krátký – 0:2. Pak pokoušel střelecké štěstí čtyřdvorský Janeček, proti přízemní střele nemusel Říha zasahovat. Krátce před vypršením hracího času prvního poločasu udeřili Spartakovci gólově potřetí. Smolen přesným pasem na levé straně vyslal do úniku Patrika Hoška, ten se s míčem dostal až před brankáře a křížnou střelou o tyč zvýšil už na 0:3. Poslední slovo pak v samém závěru měli domácí, ale střela Staňka minula levou tyč.

Čtyrák nakonec sahal po vítězství...

I po změně stran se hrálo pod taktovkou domácích fotbalistů s tím rozdílem, že už se dokázali v koncovce prosazovat. Dopomohlo tomu i poločasové střídání a přeskupení řad. Už po pěti minutách hry se podařilo Čtyřdvorským snížit. Zprava se do vápna dostal Maruška a po přihrávce kolem brankáře zblízka pohodlně skóroval Jaroslav Příhoda – 1:3. Vstřelený gól domácí ještě více nabudil a i v dalších minutách byli aktivnějším a nebezpečnějším týmem. V 63. minutě hlavičkou po rohu mířil mimo střídající Salva. Hned vzápětí další rohový kop pro domácí. Kunovu gólovou hlavičku usměrnil do branky Příhoda, ale pomezní rozhodčí odmával ofsajd. Jenomže netrvalo dlouho a Čtyřdvorští kontaktní branku přece jenom vstřelili. Po autovém vhazování byli ve vápně důraznější útočníci než bránící hráči a Pavel Janeček střelou po zemi snížil na 2:3. Hosté se ve druhém poločase do zakončení prakticky vůbec nedostávali. Výjimkou byla 68. minuta a táhlá rána Gondeka, která ovšem skončila nad břevnem soupeřovy svatyně. Na druhé straně jej napodobil i domácí Kuna. V 72. minutě měli domácí výhodu přímého kopu z velmi dobré střelecké parkety. Staněk ovšem mířil pouze nad branku. V 77. minutě hlavičkoval po rohu Kuna pouze do tyče. Vyrovnání se Čtyři Dvory dočkaly sedm minut před koncem. Po nedovoleném zákroku se pískala penalta i proti hostům. K míči se postavil Milan Staněk a nekompromisně vyrovnal na 3:3. Těsně před závěrem pak mohl obrat dokonat Janeček, ale jeho šanci už Kapličtí přečkali bez úhony.

Autor reportáže: Libor Granec

Fotografie: Libor Granec; Miroslav Havelec



Ohlasy k zápasu


SK Čtyři Dvory České Budějovice
Robert Čepička (trenér):

TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: Ač Spartakovci měli v poločase tříbrankový náskok, musí se nakonec spokojit pouze s bodem. Domácí byli po celý zápas lepším celkem a prohrát si nezasloužili. Vzhledem k počtu gólových šancí měli i vyhrát, to by však nesměli prohospodařit první poločas. Spartakovci byli tentokráte v koncovce produktivnější než jejich hostitelé a nakonec si odvezli alespoň bod za nerozhodný výsledek.



Místo: Čt.Dvory. Počet diváků: 40. Rozhodčí: Mráz Roman - FORMÁNEK Luboš, NOVOTNÝ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.