Shutakův hattrick rozhodl o dominanci domácích


Branky


5

V klíčovém zápase o první místo v 1. B třídě se střetly týmy Žulové a Zlatých Hor. Domácí tým předvedl skvělý výkon a po prvním poločase vedl 3:0, přičemž se vyznamenal autor hattricku Vasyl Shutak. Žulová mohla skóre ještě navýšit, ale smůla je připravila o další branky – trefili čtyřikrát tyč a dvakrát břevno.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žulová dominovala prvnímu poločasu

Zápas začal opatrně, oba týmy si testovaly síly a hra se odehrávala převážně mezi šestnáctkami. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu, takže prvních patnáct minut se neslo ve znamení vzájemného oťukávání. V 15. minutě se však Žulová dostala do vedení. Po rychlém přechodu do útoku našel Kaleja nabíhajícího Vasyl Shutaka. Jeho přihrávku sice hostující obrana tečovala, ale Shutak míč skvěle zpracoval a sám před brankářem Zlatých Hor nezaváhal – 1:0.


Hosté se z inkasované branky nestihli vzpamatovat, když o dvě minuty později Kaleja využil chybu v rozehrávce soupeře. Přihrál Kašníkovi, který si elegantním lobem poradil s vyběhnutým brankářem, ale míč zastavilo břevno. Domácí pokračovali v tlaku a z jejich dominance vyplynul další gól. Ve 25. minutě přišel přesný centr z pravé strany, který opět našel Shutaka, a ten nekompromisně zakončil k tyči – 2:0.


Tlak domácích byl nezadržitelný. Ve 35. minutě se situace znovu opakovala – další centr z pravého křídla našel osamoceného Shutaka, který svým třetím gólem opět překonal bezmocného brankáře hostů a dovršil svůj hattrick – 3:0. Poločas tedy skončil jasným vedením Žulové.

Žulová neproměnila šance, ale udržela kontrolu

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako ten první – domácí byli nadále aktivnější, měli převahu na míči a tlačili se do útoku. Hostům se však podařilo alespoň částečně kontrovat. V 55. minutě vystřelil Šůstek zhruba z 20 metrů a jeho krásná střela se zastavila až v síti u tyče, čímž hosté snížili na 3:1. Tento moment však domácí nezaskočil, nedovolili žádnou paniku a okamžitě zareagovali zvýšeným tlakem.


Žulová zamkla soupeře na jeho polovině a vytvářela si další šance. Smolař zápasu Kašník se znovu připomněl, když v 60. minutě z hranice šestnáctky trefil tyč. Následný rohový kop přinesl další velkou příležitost, ale Hrtús napodobil svého spoluhráče a také orazítkoval brankovou konstrukci. Odražený míč se opět dostal ke Kašníkovi, jehož střela však mířila těsně vedle.


Domácí měli soupeře pod neustálým tlakem, ale smůla se projevila znovu. V 70. minutě Felzman vyslal tvrdou střelu, která opět jen rozezvučela tyč. V tuto chvíli se zápas změnil v souboj domácích proti brankáři hostů a brankové konstrukci. Další obrovská příležitost přišla o pár minut později, když Kašník utekl obraně, ale brankář Zlatých Hor skvělým zákrokem jeho pokus zneškodnil.


Ani v posledních minutách se obraz hry nezměnil. V 85. minutě se Kaleja dostal k velké šanci, když si naběhl na přihrávku za obranu, ale i jeho vychytal výborně chytající brankář hostů. Domácí sice už další gól nepřidali, ale kontrolovali závěr zápasu.


Zápas skončil vítězstvím Žulové 3:1. Díky výbornému výkonu nejen udrželi své vedení, ale díky výhře se svému nejbližšímu soupeři v tabulce 1. B třídy vzdálili o další důležité body. Přes veškerou smůlu, která domácí provázela v podobě čtyř trefených tyčí a dvou břeven, byl jejich výkon v tomto důležitém utkání dominantní.

 

Zdroj:FK Zlaté Hory



Ohlasy k zápasu


FK Žulová
Petr Vylíčil, trenér: Výborný výkon oslabeného týmu. V první polovině prvního poločasu byl soupeř více na míči, ale bez výraznějších šancí. Od druhého gólu jsme byli lepším týmem. Paradoxně ve druhém poločase jsme hosty jednoznačně přehrávali, ale nedokázali jsme náš náskok navýšit. Jsme rádi, že jsme udrželi domácí neporazitelnost. Teď se musíme soustředit na těžký zápas v České Vsi a doufáme, že se nám vrátí někteří zranění hráči.

Zlaté Hory
Petr Čuj, trenér: Věděli jsme již dávno, že to bude velký soupeř, který směřuje vyhrát I.B třídu a postoupit do A třídy. Celý týden jsme se na to připravovali, jak psychicky tak určitě i tréninkově. Kluci, z toho nic nepodcenili a chtěli jsme jet pro 3 body. Nastoupili jsme v základní sestavě, ve které by jsme normálně proti takovému týmu pravděpodobně nenastoupili, pokud by nebyla marodka, která nás bohužel tento týden doprovázela. V defenzívě chyběl zkušený Harazin, Barinec, v ofenzívě zase další lidi, které pronásleduje nemoc nebo zranění. Začali jsme v rozestavení 4-4-1-1, kde každý hráč vědět jaké úkoly si na hřišti plnit a co je po jednotlivcích vyžadováno. Bohužel v hned 13. minutě, po náhodném odraženém balonu jsme prohrávali 1:0. Věřil jsem, že se jednalo opravdu o náhodný gól zakončený s velkým štěstím pro domácí. Tak jsme hráli dál v nasazení a snažil jsem se kluky motivovat jako, že se nic nestalo a že budeme nadále hrát naši hru a v zápětí na to vyrovnáme. Bohužel se tak nestalo v dalších odehraných 15 minutách a opět z té samé strany jsme po naší chybě prohrávali 2:0. Poté jsem prohodil strany obránců a záložníků, věřil jsem, že tento krok bude pro tým přínosem, za mě byl, ale bohužel v 35 minutě, po úplně neobsazeném hráči z druhé strany centrem do vápna zakončil krásně z první a bylo to 3:0. O přestávce, jsme si řekli spousta věci, co jsme pokazili, čeho se vyvarovat na čem zapracovat. Musím říct, že o půlce mně řekl Holčák, že nemůže dále kvůli zranění pokračovat. To mně zamotalo velice hlavu a musel jsem trošku riskovat. Myslím si, že tah stáhnout Kocourka, do středu pole nebyl zcela špatný nápad, ale chyběl také na druhé straně útoku. Od 1 půlky šlo vidět, že jsme chtěli dotáhnout výsledek, a zbytečné 3 góly jsme chtěli odčinit. Podařilo se nám pouze vstřelit z dálky v 53. minutě a to krásnou střelou z voleje Karla Šůstka, který tak náš tým nakopl na to, abychom zavěsili ještě další, ale to se bohužel nepodařilo. Chtěl bych klukům poděkovat jménem svým a vzkázat, že se nic neděje, dále držíme 2. místo a je potřeba se soustředit na další 2 domácí zápasy, ve kterých by bylo super získat 6 bodů. Proto vás žádám fanoušky, dojděte v co nejvíce počtu na tyto 2 utkání a podpořte nás v tom, abychom společně získali další body. Myslím, že za ten přístup a dřinu si to zasloužíme.

Počet diváků: 260. Rozhodčí: VIČAR Martin - TROUSIL Jan, ŠKRABAL Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tabulka Z Skóre B
1 FK Žulová 8 22:15 19
2 FK Šumperk B 7 14:6 16
3 Libina 8 28:11 14
4 Zlaté Hory 7 13:12 11
5 Ruda n.M. 7 17:12 10

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Horký 7
2 Adam Bříza 6
3 Peter Kaleja 6
4 Vasyl Shutak 6
5 Martin Langman 6

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jiří Klik 18 51,4% 0
2 Venca Likeš 14 40,0% 0
3 Josef Paulovič 14 40,0% 0
4 Ladislav Beran 12 42,9% 0
5 Jaromír Bělunek 8 38,1% 0

Zobrazit celou tabulku