2:4
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2023 16:30

3.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Baška porazila Trojanovice


Branky


58. D. Drozd , 64. R. Špaček - 36. M. Dobiáš , 53. M. Šnyta , 57. M. Šnyta , 57. M. Šnyta (p.)
12

Sobotní odpoledne nabídlo souboj dvou týmů, které do sezóny vstoupily bodově naprázdno. Duel nakonec dopadl lépe pro hosty z Bašky

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vlažný úvod prolomil Dobiášův gól

Domácí vstoupili do sezóny ztrátou na půdě Veřovice. Také hostům se vstup do sezóny nepovedl a na domácím hřišti podlehli Jistebníků. Oba týmy tak měli co napravovat. Hostující trenér Josef Ručka se rozhodl pro toto utkání vysunout kapitána Matěje Křenka, který nově operoval ve středové řadě. Úvod zápasu se nesl v tempu, které odpovídalo parnému počasí. Do první šance se dostala Baška. V 6. minutě si nepodařený centr Horňaka našel Šnyta. Ten však mířil vedle. Následující minuty patřily hře mezi oběma vápny a také rohovým kopům, ze kterých se větší šance nerodily. Zhruba po dvaceti minutách se v dobrém světle předvedl bašťanský brankář Michálek. Ten nejprve zlikvidoval přízemní střelou po trestném kopu domácích a následně i hlavičku z bezprostřední blízkosti po centru Špačka. Stará otřepaná fráze "nedáš, dostaneš" tak opět nabrala na obrátkách. V 36. minutě se dostal do protiútoku po pravé straně Horňák. Bašťanům se povedlo přenést hru až na druhou stranu na Slobodu, který v situaci dva na jednoho s domácím brankářem ještě stihl přihrát Michalu Dobiášovi, jemuž se povedlo dostat míč do sítě - 0:1. Trojanovice měly velkou příležitost ve 39.minutě, ale Špaček hlavičkuje těsně vedle branky. O další dvě minuty měla Baška ještě šanci, když přetažený centr Kovala vrací Horňák zpět před branku domácích, ale Dobiáš se už k míči nedostal. První poločas uzavřeli domácí trestným kopem, po kterým se míč dostal do branky Bašky, ovšem gól neplatil, neboť domácí hráč, který při zakončoval, stál v ofsajdu. První poločas tak skončil za stavu 0:1.

Šnyta, Šnyta, Šnyta!

Bašťané nastoupili do druhé půle s cílem vedení navýšit a neinkasovat. To domácí si pro poločasovou přestávku připravili jedno střídání. Zkušeného Sládečka nahradil Pavel Vrána. Hostům ale záměr i záčátek druhého dějství vyšel lépe. V 53. minutě se prezentovali pěknou gólovou akcí. Po ose Vavřík-Sloboda-Jakub Křenek našel třetí jmenovaný na jedenáctce volného Marka Šnytu, který zakončil přesně - 0:2. A netrvalo to ani pět minut a z pohledu hostí bylo ještě veseleji. Hlavní dva aktéři byli přitom totožní. Jakub Křenek uprostřed hřiště vybojoval míč, kde poslal krásnou kolmici do běhu Marku Šnytovi. Stále ještě čtyřiadvacetiletý hráč pak neváhal a Antoše krásně obstřelil - 0:3. Domácí se přesto nevzdali a za malou chvíli se jim po zahraném signálu po rohovém kopu podařilo snížit přízemní střelou k tyči. Prosadil se David Drozd - 1:3. Trojanovickým pomáhali standartní situace. Dobře rozehraný signál z rohového praporku skončil v braně, když míč Radim Špaček nádherně zatočil na vzdálenější tyč - 2:3. Utkání se tak podstatně zdramatizovalo. Rozhodnutí přišlo až v 87. minutě. Střídající Virág se v šestnáctce domácích po faulu skácel k zemi. Sudímu Bočkovi nezbývalo nic než nařídit pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Marek Šnyta a kromě svého hattricku završil také skóre utkání na 2:4.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Baška
Anonymní autor článku: Po nevydařeném domácím zápase jela Baška ke svému prvnímu venkovnímu utkání do Trojanovic, které v prvním kole rovněž prohrály. Bodovou ztrátu z domácího utkání, tak chtěli nahradit bodovým ziskem z Trojanovic. I v tomto utkání se Baška musela ještě obejít bez svého kanonýra Kocúra, naopak už byl k dispozici Šnyta, kterému se vyvedl druhý poločas. Hřiště v Trojanovicích patři k menším, takže se čekalo víc soubojů a méně prostoru pro brejky po kolmých pasech dopředu. Utkání nakonec zvládla. Věříme, že na tohle vítězství naváže v dalším kole, kdy v domácím prostředí bude hostit tým Stachovic. (zdroj: fotbalbaska.cz)



Sestavy


TJ Sokol Trojanovice I.
D. Antoš [-] - R. Špaček [-] , P. Skoupil [-] (56. T. Janáč [-] ) , R. Vaverka [-] , J. Štefek [-] , A. Šušla [-] (77. T. Balada [-] ) , J. Štika [-] (77. J. Nárožný [-] ) , R. Kaša [-] (40. A. Plachký [-] ) , J. Myšinský [-] , D. Drozd [-] , R. Sládeček [-] (46. P. Vrána [-] )

TJ Sokol Baška
P. Michálek [-] - L. Vavřík [-] (61. J. Šponiar [-] ) , M. Křenek [-] , D. Adámek [-] - J. Křenek [-] , L. Sloboda [-] (86. M. Virág [-] ) , T. Horňák [-] , J. Koval [-] , P. Třeštík [-] - M. Dobiáš [-] (75. T. Podžorný [-] ) - M. Šnyta [-]

ŽK: 93. T. Balada - 82. J. Šponiar .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: BOČEK Robin - TRIGAS Paskal, SRNĚNSKÝ Lukáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza