1:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.10.2023 15:00

11.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bitvu o Záloží rozhodl vynikající Cyhan a sporný ofsajd. Jablunkovští porazili Bystřici nejtěsnějším rozdílem.


Branky


13

Nedělní odpoledne přineslo zaolžské derby. Hostující Bystřice se před utkáním vyhřívala na třetím místě tabulky se ziskem osmnácti bodů. To domácí Jablunkov na tom byl o poznání hůř. Nacházel se na děleném posledním místě s pouhými čtyřmi body. Utkání si nenechalo ujít 150 diváků.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle přinesla dvě branky, platil jen ten jablunkovský

Bystřičtí do utkání vstoupili výborně. Hned ve třetí minutě vypustil Opluštil ze střední vzdálenosti skákavou střelu. Domácí gólman Cyhan si s ní ale bez problémů poradil. Spartak poprvé zahrozil v 6. minutě. Špatná rozehrávka Zoubka znamenala zisk míče pro domácí. Jablunkovský kapitán Radim Szmek se rozhodl z dálky Galusika překvapit. Ten se však nenechal. Ve 12. minutě prošel velmi jednoduše po levé straně až do pokutového území Badura. Hostující hráč se ještě snažil najít v lépe postaveného Stroku, ten ale z výborné pozice branku přestřelil. Cyhan se znovu blýskl o dvě minuty později. Badura se jej snažil prověřit křižnou střelou, ale mladý brankář dokázal míč skvěle vyrazit. Stejně tomu bylo i v případě dorážky Marosze. Ve 22. minutě proletěl přímý kop Martinčíka chumlem hráčů a skončil až v Cyhanově síti. Asistent rozhodčího ale doporučil hlavní sudímu Machalovi gól z důvodu ofsajdu neuznat. Míč se nejpíš v chumlu otřel o jednoho z útočících hráčů. Hostům se tato situace pochopitelně nelíbila, ale další možnost na vstřelení úvodní branky měli jen o minutu později. Přímý kop Opluštila Cyhan vyrazil před sebe. Po dorážce se už natahoval Zoubek, nicméně Cyhan dokázal míč zkrotit včas. Z ojedinělého brejku a naprosto proti obrazu hry se ve 26. minutě radovali domácí. Brejková situace se po pár srážkách dostala na značku dvaceti metrů přímo do běhu Janu Ciencalovi, který míč poslal nechytatelně k tyči - 1:0. Krutá sprcha bystřické zaskočila. O tři minuty později se domácí hnali do dalšího brejku. Přišel centr na zadní tyč, kde bohužel pro Spartak Nieslanik zakončil mimo tři tyče. Další minuty už větší šance nepřinesly, a tak se šlo do šaten za stavu 1:0.

Bystřice v křeči

Domácí trenér Hudzieczek připravil po druhé dějství jedno střídání. Místo Kajfosze přišel na hřiště Raszka. Bystřičtí vstoupili do druhého poločasu jako opaření a tempo, které předváděli před první brankou zápasu, z hrací plochy zmizelo. Přesto mohli po pěti minutách srovnat. V nepřehledné situaci po rohovém kopu se nejlépe zorientoval Baron, který ale nápalil pouze domácího obránce stojícího na brankové čářě. Obrovská možnost! Dvacet minut před koncem se k přímému kopu z 25 metrů postavil Liberda. Na branku vyslal velmi zajímavý pokus a Cyhan měl co dělat, aby jej vyrazil alespoň na rohový kop. Čtvrt hodiny před koncem se domácí Raszka po sporné situaci na polovině hřiště dostal do brejku, ale ten dokázal Galusik zneškodnit. Křeč bystřických znamenala laciné ztráty a domácím sázka na brejky vycházela. Pět minut před koncem se po dalším z rychlých kontrů zjevil jablunkovský útočník sám na jedenácti metrech, ale na Galusika opět nevyzrál. To ho ale mrzet nemuselo. Sudí Machal ukončil zápas za stavu 1:0.



Ohlasy k zápasu



TJ Bystřice
Ondřej Kreželok, sekretář klubu: Druhé derby sezony jsme odehráli na hřišti Jablunkova. Do utkání jsme vstoupili výborně, bohužel jsme kvalitní koncovku nechali doma a tři body jsme přenechali Jablunkovu. V prvním poločase jsme dokonce vstřelili branku. Bohužel byl máván ofsajd, který bychom asi rádi viděli z opakovaného záběru... Do druhého poločasu jsme bohužel vstoupili jako opaření a zdaleka jsme nepodali výkon, na jaký jsme zvyklí. Z křeče už jsme se nedostali a důležité tři body v boji o záchranu zůstaly domácímu týmu. (zdroj: tjfotbalbystrice.cz)



Sestavy


1. FK Spartak Jablunkov
O. Cyhan [-] - O. Kajfosz [-] (46. P. Raszka [-] ) , A. Skupien [-] , J. Puczok [-] , M. Nieslanik [-] (60. A. Nieslanik [-] ) , F. Chrascina [-] (68. A. Karch [-] ) , R. Szmek [-] , M. Hupka [-] , B. Bocek [-] , J. Cienciala [-] , P. Czudek [-]

TJ Bystřice
J. Galusík [-] - R. Badura [-] , N. Sroka [-] (68. A. Liberda [-] ) , D. Marosz [-] (68. Š. Krátký [-] ) , A. Zabystrzan [-] , L. Baron [-] , D. Kantor [-] , D. Zoubek [-] , D. Králíček [-] , J. Opluštil [-] (68. B. Gajdzica [-] ) , I. Martinčík [-]

ŽK: 34. J. Cienciala , 43. P. Czudek , 56. F. Chrascina - 66. D. Marosz .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: MACHALA Petr - PODRACKÝ Pavel, ZÁVODNÝ Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 10:29

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 14:01

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 11:20

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 22:47

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 17:06

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 13:13
Zpravodaj, Předseda klubu, Vedení klubu, Administrátor klubu, Funkcionář, Fanoušek, Fotograf - První SC Staré Město | Moravskoslezský | Frýdek-Místek

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 09:52

Tip: výhra hostů