Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2023 16:00

21.kolo, Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby v jasné režii Janovic


10

Mělo to být derby jako řemen, ovšem hosté přijeli v nekompletní sestavě a usnadnili tak domácím ,,snadnou´´ výhru

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jasná dominance domácích

Janovice od úvodního výkoupu držely balón na svých kopačkách a diktovali tempo hry. Pržno přijelo v okleštěné sestavě na jejich výkonu to bylo znát. V brance musel zaskočit hráč z pole Vladimír Skotnica.

 

Po úvodním rozkoukávání se v 8.min řítil sám na branku hostů Hynek Bigas, ten však místo zakončení hledal pod sebe Červeňáka, který přihrávku zřejmě nečekal a jeho krkolomé zakončení skončilo těsně mimo. Hra Pržna zdobila spousta nepřesností a tak z úvodu hry stojí za zmínku snad jen střela Bystrého z větší vzdálenosti, tu ovšem chytil málem na rohovém praporku domácí fanoušek. 

 

V 19.min z takové nenápadné akce se už, ale domácí radovali. Červeňák si sklepl míč na středu s Talašem, ten mu poslal balón do náběhu na lajnu a Červeňák svým centrem do vápna našel Jana Roháčka, který prostřelil brankáře hostů 1:0. 

 

Hned za minutu to bylo již o dvě branky. Dlouhým nákopem za obranu David Roháček našel v náběhu Jiřího Červeňáka a ten propálil brankáře 2:0. Ve 26.min se po odraženém balónu řítili do předčíslení hosté, ale za záchranou brzdo zatáhl Jan Talaš a byl poprávě odměněn žlutou kartou

 

Před koncem poločasu se hosté trošku vzpamatovali a snažili se něco vymyslet i v ofenzívě. Z jednoho z dobře zahraných rohů balón prolétl přes malé vápno, ale kde nikdo tam nikdo. Poté po rychlé akci Červeňák dává balón pod sebe ten 3 obránci Pržna ve skluzu postupně netrefili a tak se míči dostal Talaš. Ten z dobré příležitosti z vápna trefil břevno, ovšem břevno hrazení oplocení za brankou, a tak ho jeden z domácích fanoušků  povzbudil slovy ,,Taly já tě jednou zabiju´´. 

 

Ve 40.min se hledal za brankou hostů balón, který se po zhruba 3 minutách našel. Ztráta koncentrace skvěla prospěla domácím. Jiří Červeňák totiž zakroutil míč do brány přímo z rohu a nachytal tak na hruškách brankáře hostů 3:0

 

 

 

Domácí si zápas pohlídali

Ve druhém poločase se zápas spíše dohrával a domácí si zkušeně vítězství pohlídali. V 62.min dokonce navýšil na 4:0 Jiří Holiš, který s Davidem Roháčkem vytvořil skvělou stoperskou dvojici. 

 

Poté přišla i jedna nemilostná zpráva od hlasatele:,, Prosím aby jste vráceli sklo od piva, jinak budeme nalívat do plastu´´. Domácí to, ale nijak zvlášť nerozhodilo a naopak chuť do zápasu dostali před koncem i hosté. V 82.min po faulu na Petra Muchu se pískala penalta a tu proměnil kanonýr hostů Roman Bystrý 4:1.

 

Janovice tak ovládly derby a jen škoda, že Pržno nepřijelo v silnějším složení. Ráz utkání sehrál první poločas, hosté v závěru stihli už jen korigovat výsledek. Musím vyzdvihnout stoperskou dvojici domácích, která sehrála velice povedené utkání. A dovolím si tak navrhnout do sestavy kola Davida Roháčka, který hru dobře četl a svou přesnou levačkou zakládal nebezpečné akce domácích.  



Ohlasy k zápasu


TJ Janovice
Jan Talaš (hráč): ,,Tak byli jsme lepší celý zápas, kromě asi posledních 20ti minut, kdy jsme prostřídalo a hra se vyrovnala.´´

SK Pržno
Jan Zagrapan (hráč): ,,Dneska bylo cele utkání v režii domácích, kteří hosty z Pržna k ničemu nepustili. Po prvním poločase skóre 3:0 a v druhém se zápas jen dohrával. Domácí zvýšili na 4:0 a postupně posílali do hry všechny hráče z lavičky. Pržno tak pouze zkorigovalo z penalty, kterou proměnil Roman Bystrý po faulu na Petra Muchu. Dnes jsme zase byli oslabení a některé hráče, tak snad se někdy sejdeme již v kompletní sestavě. Za hosty nejlepší hráč Meisner.´´



Sestavy


TJ Janovice
L. Kozel [-] - J. Roháček [-] , J. Červeňák [-] , F. Szkuta [-] , J. Talaš [-] , M. Juříček [-] , H. Bigas [-] , R. Hutník [-] , D. Roháček [-] , J. Holiš [-] , V. Hroch [-]

SK Pržno
V. Skotnica [-] - J. Matýsek [-] , P. Mucha [-] , L. Novák [-] , R. Bystrý [-] , T. Tofel [-] , L. Meisner [-] , J. Šindelek [-] , M. Vašut [-] , V. Kijonka [-] , J. Zagrapan [-]

ŽK: 26. J. Talaš , 89. L. Karásek .
Hráči zápasu: D. Roháček - L. Meisner .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: POKLUDA Aleš - BARTEK Libor, ŠULOVSKÝ Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

18. 4. 2023 21:49
Remíza

Tip: výhra domácích

David Smítal

Expert: Dominik Kopec
Tip experta: remíza

Pro mě je tohle utkání zápasem kola, jelikož obě družstva jsou schopná vstřelit vícero gólů, tak očekávám přestřelku. Ale nakonec zápas skončí remízou 2:2.