Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2023 15:00

14.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Palkovice si v přestřelce poradily se Spálovem


Branky


29. J. Vrtný , 59. M. Hrabovský , 63. P. Kocich , 82. J. Vrtný - 43. K. Pop , 45. O. Hubenko , 51. J. Kiša
2

V rámci posledního kola soutěže se utkaly šesté Palkovice s jedenáctým Spálovem. Po divokém průběhu si tři body na závěr ročníku připsali domácí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aktivní Spálov poslal do vedení před poločasem Hubenko

Na palkovické hřiště si ve slunném sobotním odpoledni našlo cestu asi 130 diváků. Fanoušci domácího celku se mohli těšit na konfrontaci s ambiciózně složeným mužstvem Spálovských. Na soupisce hostů se objevilo hned šest hráčů dorosteneckého věku a na trávník se nakonec dostali alespoň tři z nich. Úvod utkání se jim povedl. Z kraje prvního poločase se spálovští dostali hned ke dvou rohovým kopům, které musela řešit domácí obrana v čele s brankářem Smolíkem. Prvního ohrožení branky se domácí fanoušci dočkali okolo desáté minuty. Farský ale ve vyložené šanci nezakončil ideálně. Kromě Farského ojedinělé šance ale palkovičtí fotbalisté působili dosti zaskočeným dojmem. Spálov předváděl svou sílu v kombinační hře a následnými průniky po levé straně se snažil ohrožovat Smolíkovu branku. Hosté to názorně demonstrovali ve 25. minutě, kdy jeden z hostujících útočníků unikl domácí obraně. Tváří v tvář Smolíkovi ovšem neuspěl a domácí brankář si připsal skvělý zákrok nohama. Selhání hostí v koncovce domácí potrestali ve 29. minutě. Sedlák obloučkem našel za obranou linií nabíhajícího Jana Vrtného. Palkovický kanonýr se už v zakončení nemýlil - 1:0. Ve 35. minutě už mohli domácí vést o dvě branky. Po kombinaci Slaniny s Vrtný ale střelu druhého jmenovaného zlikvidoval Martinovský. Šance na navýšení vedení domácích jako by hosty probrala z chvilkového spánku. Ve 43. minutě se spálovští kombinací dostali přes střed palkovické obrany. Z hranice šestnáctky pak jejich souhru zakončoval přesně záložník Karel Pop - 1:1. Hostů se nakonec podařil vstřelit i vedoucí do šatny. Ve 45. minutě prudkou přízemní střelou překonal Smolíka Oleg Hubenko - 1:2. K nelibosti domácích fanouškům tak oba týmy odkráčely do šaten za stavu 1:2.

Zápas rozhodl v závěru hlavičkou střelec Vrtný

V poločasové přestávce přišel od palkovických trenérů pořádný "kartáč", který na domácí mužstvo evidentně zapůsobil. Hned po zaznění hvizdu z píšťalky sudího Laryše totiž zaveleli k daleko větší aktivitě. Po dvou minutách měl vyrovnávací branku na kopačce Závodný. Po průniku po pravé straně až k hranici malého vápna svým pokusem bohužel nastřelil pouze Martinovského. Dobrý vstup ale domácím nebyl příliš platný. V 51. minutě se hosté ujali vedení. Po výborné kombinační akci a přesném zakončení teprve šestnáctiletého Jáchyma Kiši lovil Smolík míč ze sítě již potřetí - 1:3. Palkovice ale na ofenzivní hru ani po inkasované brance nerezignovaly a vyvinuly na hosty velký tlak. V 59. minutě to konečně přineslo ovoce. Přízemní střelou překonal Martinovského Miroslav Hrabovský - 2:3. Zaskočený spálovský mančaft si musel v následujících minutách připadat jako na kolotoči. V 61. minutě je sice po Vrtného střele ještě zachránila tyč, o dvě minuty později ale obdrželi vyrovnávací branku. K nařízenému trestnému kopu se postavil Kavka. Ten míč nakopl do skrumáže těl před Martinovského brankou, ve které se nejlépe zorientoval Petr Kocich a umístěnou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci - 3:3. Hosty dvě inkasované branky nakonec probraly a také oni se dostali v následujících minutách k několika zajímavým šancím. Rozuzlení zápasu ovšem přišlo až v 82. minutě. Farský se po pravé straně probil až k centru na hlavu osamoceného Jana Vrtného, který dobrou hlavičkou a svým druhým gólem v utkání rozhodl zápas ve prospěch domácího mužstva. Palkovičtí tak zakončili premiérovou účast v krajských soutěžích vítězstvím 4:3 a šestým místem v tabulce.

 

Sestřih Utkání:

zdroj: youtube.com/@pavelslosar5989

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Palkovice
Vlastimil Martínek, člen klubu: V posledním kole krajské soutěže 1.B. třídy jsme hostili o víkendu fotbalisty Spálova. Soupeř, kterého jsme na podzim na jeho hřišti porazili jasně 3:0, přijel s ambiciózním mladým týmem (5 hráčů 16-17 let!) a předvedl se ve velmi dobrém světle. A tak, jak to už v Palkovicích bývá pravidlem, diváci viděli dramatické utkání s velkým počtem branek a dobrým koncem pro domácí. Závěr zápasu po brance Vrtného jsme si už pohlídali a především za povedený druhý poločas tak slavili zasloužené vítězství. A slavili jsme také šesté místo v tabulce. Po většinou jsme v sezoně hráli atraktivní útočný fotbal k potěšení početné skupiny palkovických fanoušků. Přejeme jim, aby i ta příští sezóna byla stejně úspěšná !




Sestavy


TJ Sokol Palkovice
P. Smolík [-] - P. Kocich [-] - J. Sedlák [-] (69. D. Kusý [-] ) , M. Hrabovský [-] (81. M. Poledník [-] ) , A. Kavka [-] , T. Neuwirth [-] , J. Farský [-] , L. Slanina [-] , Z. Sedlák [-] , J. Vrtný [-] , M. Závodný [-] (72. M. Reiský [-] )

TJ Spálov
P. Martinovský [-] - P. Kubica [-] (63. M. Kostka [-] ) , M. Ondřej [-] - R. Kiša [-] , K. Pop [-] , J. Kiša [-] , O. Hubenko [-] , P. Pop [-] , V. Remeš [-] (63. A. Fegler [-] ) , O. Kiša [-] - L. Šima [-]

ŽK: 66. J. Sedlák , 74. A. Kavka , 87. M. Poledník , 90. J. Vrtný - 62. L. Šima .
Počet diváků: 128. Rozhodčí: LÁRYŠ Vít - MINICH Marian, CHLEBEK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích