R. Vrba 13.
P. Chytil 24.
P. Chytil 28.
J. Niemczyk 37. (vl.)
4:6
(4:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2023 15:00

14.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Klimkovice v desetibrankovém šlágru vyhrály na hřišti Vlčovic


Branky


13. R. Vrba , 24. P. Chytil , 28. P. Chytil , 37. J. Niemczyk (vl.) - 11. J. Vaněk , 35. D. Gelnar , 61. J. Vaněk , 68. J. Vaněk , 76. J. Vaněk , 88. P. Janita (p.)
2

Sobotní dohrávka poslední kola soutěže s sebou přinesla duel dvou týmů ze spodní poloviny tabulky. Diváky ale zápas rozhodně nenudil a po desetigólové přestřelce si nakonec odvezly tři body Klimkovice.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Diváci viděli v prvním poločase šest branek

Přes padesát diváků si v sobotu odpoledne našlo cestu do útulného vlčovického areálu. Pozornější příznivci domácích mohli už před výkopem pozorovat některé změny v sestavě. Zdravotní či jiné indispozice ale provázejí vlčovické celou sezónu, a tak nepřekvapila ani absence dvou domácí stoperů Kučery a Mullera. Vlčovice začaly utkání aktivněji, držely míč na svých kopačkách a vytvářely si územní převahu. Byli to ovšem hosté, kterým se podařilo skórovat jako první. V 11. minutě utekl domácí obraně Jan Vaněk a rychlým brejkem poslal hosty do vedení - 0:1. Vyrovnávací branka ale na sebe nenechala dlouho čekat. O dvě minuty později se ke střele z hranice pokutového území dostal Roman Vrba. Jeho střele jednoznačně pomohla teč jednoho z klimkovických obranců, která Baču zmátla a subtilní brankář hostí se už nestačil zavčasu přesunout - 1:1. První branka vlčovické mužstvo povzbudila a ve 24. minutě už domácí vedli. Pěknou kombinační akci po ose Růžička - Chytil zakončil zkušený Petr Chytil střelou za Bačova záda - 2:1. V 28. minutě už domácí vedli o tři branky. Z voleje se krásně trefil Martin Světlík - 3:1. Hosty inkasovaný gól nepoložil a zanedlouho snížili. Ve 35. minutě korigoval skóre Dominik Gelnar - 3:2. Aktivita a chuť vlčovických se ale v prvním poločase vyplácela. V závěru poločasu si srazil střelu do vlastní sítě klimkovický Jiří Niemczyk - 4:2. Divoký první poločas tak sudí Picmaus ukončil za stavu 4:2 pro domácí. 

Vaňkovy smrtící brejky znamenaly pro domácí zkázu

Do druhého poločasu připravil klimkovický trenér Tomáš Černín jednu změnu. Střelce druhé branky hostí nahradil stoper Jaroslav Bednář. Je těžké říct jestli právě toto střídání či proslov Tomáše Černína v kabině hosty nabudil, ale do druhé poločasu nastoupily zcela jiné Klimkovice. Jejich soubojový styl a hra ve vysokém tempu nakonec klimkovickým přinesli ovoce. V rozmezí patnácti minut se třikrát trefil Jan Vaněk, přimčemž góly padaly podobným stylem. V 61., 68. a 76. minutě rychlonohý záložník prošel hostující obranou "jako nůž máslem" a postupně poslal hosty do vedení - 4:5. Čtyři góly v krátkem časovém úseku domácí fotbalisty rozhodily. Přesto se dostali ke dvou zajímavým šancím. Ani Světlík a ani Motúz, který šel v závěru zápasu sám na Baču hostujícího brankáře neprostřelili. A tak domácím v závěru došli síly a už nebyli schopni s vývojem zápasu nic udělat. Klimkovičtí své vítězství naopak ještě pojistili. V 88. minutě záhral rukou ve vlastní šestnástce Chytil a sudí Picmaus byl nucen nařídit pokutový kop. K penaltě se postavil osmadvacetiletý Patrik Janita a svou šanci bezpečně proměnil - 4:6. Klimkovičtí si tak na závěr soutěže odvážejí z Vlčovic všechny tři body za vítězství 4:6.



Ohlasy k zápasu


FC Vlčovice - Mniší
Jan Koval, trenér: Do posledního mistrovského utkání jsme nastoupili bez obou stoperů (Kučera, Müller) ale s velkou touhou vyhrát a poskočit v tabulce na 10. místo. Fotbal s 10 góly se musel divákům líbit. Škoda jen, že poslední zápas příliš nevyšel hlavnímu rozhodčímu a některými svými výroky pak zbytečně rozladil hráče obou mužstev. Porážka nás nesmírně mrzí, protože minimálně bod se dal uhrát, ale za výborný 2.poločas vyhráli hosté zaslouženě. Hráčem zápasu se jednoznačně stal Jan Vaněk. Od nás bych vyzdvihl výkon Vrby s Chytilem.




Sestavy


FC Vlčovice - Mniší
R. Gajdušek [-] - M. Růžička [-] , D. Harabiš [-] (81. M. Harabiš [-] ) , P. Chytil [-] , J. Jalůvka [-] (81. M. Hrnčárek [-] ) - R. Vrba [-] , F. Štefek [-] , R. Balcárek [-] , L. Pócoš [-] (68. K. Socha [-] ) - M. Světlík [-] (68. P. Wolf [-] ) , J. Hutyra [-] (61. M. Motúz [-] ) -

TJ Klimkovice
M. Bača [-] - D. Gelnar [-] (46. J. Bednář [-] ) , J. Vaněk [-] , J. Šablatura [-] , P. Dluhoš [-] (61. J. Gelnar [-] ) , J. Drábek [-] , M. Klemiš [-] , J. Niemczyk [-] , P. Janita [-] , J. Čejka [-] , D. Knopp [-]

ŽK: 88. P. Chytil .
Počet diváků: 52. Rozhodčí: PICMAUS Jiří - HERDA Tomáš, RAŽNÝ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů