J. Ferenc 21. (p.)
J. Ferenc 65. (p.)
L. Grulich 89.
3:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.06.2023 17:00

26.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jeseničtí se po dramatickém duelu s Palkovicemi posunuli na třetí místo


Branky


21. J. Ferenc (p.) , 65. J. Ferenc (p.) , 89. L. Grulich - 4. J. Sedlák , 63. J. Sedlák
3

Před duelem čtvrtý Slavoj Jeseník hostil na svém hřišti šesté Palkovice. Zajimavé utkání plné zvratů nakonec dopadlo tříbodovým ziskem pro domácí celek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na gól Sedláka z penalty odpověděl Ferenc

V neděli odpoledne si cestu do jesenického areálu našla zhruba stovka příznivců z obou táborů. Celý zápas doprovázelo slunné, místy větrné počasí. Úvod utkání patřil hostujícímu Sokolu. Hned v prvních minutách se totiž dostali do slibné příležitosti. Ve 4. minutě palkovičtí využili chybnou rozehrávku slavojské obrany a do brejku se tak mohl vyřítit Jakub Sedlák. Talentovaný palkovický záložník nakonec zakončil svůj nájezd střelou kolem bezmocného Machače - 0:1. Jesenické inkasovaná branka probrala z letargie a začali přebírat otěže utkání na svou stranu. Své šance ovšem stejně jako ve Spalově i proti Palkovicím spalovali. Vysvobodila je až nařízená penalta po faulu na Jana Ference. Jesenický kanonýr se pak sám k penaltě postavil a s přehledem poslal míč za Smolíkova záda - 1:1. Do konce poločasu měli převahu na míči spíše domácí. Hosté hrozili pouze z ojedinělých brejků, které většinou končily buď v rukavicích dobře chytajícího Machače anebo zcela mimo brankovou konstrukci. Domácím fanouškům tak nejvíce zatrnulo těsně před poločasem. Nebylo to ovšem brankovou příležitostí Palkovic. Po srážce obránce Petra Rončky s jedním z hostujících útočníků zůstal Rončka ležet na zemi. Rončka, který byl otřesený z inkasovaného lokte, odmítl pomoc pořadatelů a ze hřiště odešel po svých. Tento incident byl tím posledním zajímavým střípkem do skládačky prvního poločasu a do kabin se šlo za stavu 1:1.

V deseti hrajícím domácím vystřelil vítězství gólem v závěru Grulich

Do druhého poločasu vstoupili lépe svěřenci hrajícího trenéra Martina Černocha. Hráli aktivně a soupeře do brejků nepouštěli. Do vedení se v 63. minutě přesto dostali palkovičtí takřka identickou akcí jako při prvním gólu. Po zaváhání v rozehrávce domácích se do brejku opět dostal Jakub Sedlák, který ani druhou nabídnutou příležitostí ke vstřelení branky nepohrdl a Machač lovil i podruhé míč ze své sítě - 1:2. Jeseničtí se opět nevzdávali a jejich odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Sudí Marek Philipp totiž v 65. minutě nařídil i druhý pokutový kop v zápase, ke kterému se opět postavil Jan Ferenc a vyrovnávacím gólem dovršil deja-vu úvodních dvaceti minut druhé půle - 2:2. Slavoj po vstřelené brance i nadále svého soupeře tlačil, ale ve svých šancích buď ztroskotal na výborně chytajícím veteránovi, devětačtyřicetiletém (!) Smolíkovi, anebo doplatili na přílišnou zbrklost. Utkání se tak schyloval k remíze, jenže pak přišel osudový zkrat domácího hybridního trenéra. V 84. minutě byl Černoch faulován na palkovické půlce a na zemi vzal balon do rukou. To vše se stalo ještě před tím, než byl faul na jeho osobou vůbec odpískán. Sudí Philip totiž viděl situaci jinak a nařídil přímý volný kop pro hosty za hru rukou. K ležícímu Černochovi pak přiběhl jeden z hostujících obránců a šlápl na něj. Takové chování se ovšem Martinu Černochovi nelíbilo, vstal ze země a hráče Sokolu shodil na zem. K celé situaci poté přiběhl sudí Philipp a poslal domácího trenéra ze hřiště za hrubé nesportovní chování. Palkovičtí ale nedokázali početní převahu využít ke vstřelení vítězné branky. Hrdinou utkání se tak stal Lukáš Grulich. Jesenický hráč, který naskočil do hracího kolotoče až v průběhu května, se v 90. minutě postavil k nařízenému přímému kopu a přesnou dělovkou překonal překonal Smolíka potřetí - 3:2. Domácí hráči se tak s diváky rozloučili vítězstvím nad Palkovicemi v poměru 3:2.



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Jeseník nad Odrou
Robin Škoda, hráč: V slunnou, větrnou neděli jsme na domácím hřišti přivítali hosty z Palkovic, kteří v posledním zápase obrali o body Stachovice, a proto jsme věděli, že nás nečeká nic snadného. Zápas začali lépe hosté, kdy po chybné rozehrávce a brejku soupeře proměnili samostatný nájezd. Z penalty pak srovnal Ferenc. Před poločasem jsme kvůli srážce jednoho z hostí s Rončkou museli nuceně střídat. Druhý poločas začal velkým tlakem domácích, kdy jsme hosté nepouštěli z jejich vlastní poloviny. Bohužel i přes všechen tlak domácích šel do vedení znovu hostující tým. Naštěstí druhou penaltu v zápase proměnil opět Ferenc. Poslední šance zápasu nastala v 90. minutě, kdy se postavil k přímému kopu kapitán Grulich a dělovkou k tyči nedal brankaři šanci! Lavička Jeseníku včetně mě běžela slavit za oslavujícím GRULICHEM, který běžel přímo za vyloučeným ČERNOCHEM! Hosté se na žádný závěrečný tlak nezmohli, a tak jsme v posledním domácích utkání sezóny rozloučili s diváky vítezstvím.

TJ Sokol Palkovice
Pavel Šlosar, člen klubu: I Přes porážku naši fotbalisté v Jeseníku nezklamali a byli domácím více než vyrovnaným soupeřem. Podobně jako před týdnem se Stachovicemi ale nevyšel závěr zápasu a na body se nedosáhlo. Přesto je třeba mužstvo pochválit za výborný a zodpovědný výkon, podložený individuálními výkony jednotlivců (především brankáře Pavla Smolíka). (zdroj: fkpalkovice.wixsite.com)



Sestavy


TJ Slavoj Jeseník nad Odrou
L. Macháč [-] - M. Černoch [-] , L. Grulich [-] , R. Kořený [-] (79. M. Ondryhal [-] ) , D. Indrák [-] , J. Pančochář [-] , T. Zelenay [-] , J. Ferenc [-] , J. Ševčík [-] (62. R. Šaran [-] ) , P. Kratochvíl [-] , P. Rončka [-] (46. A. Lošťák [-] )

TJ Sokol Palkovice
P. Smolík [-] - P. Kocich [-] (68. D. Kusý [-] ) - A. Kavka [-] , T. Neuwirth [-] , L. Slanina [-] , Z. Sedlák [-] , J. Vrtný [-] , M. Závodný [-] , J. Sedlák [-] , J. Farský [-] , R. Merta [-] (76. M. Hrabovský [-] )

ŽK: 14. R. Kořený , 43. J. Pančochář - 37. J. Sedlák , 41. P. Kocich , 55. Z. Sedlák . ČK: 84. M. Černoch .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: PHILIPP Marek - TĚŽKÝ Michal, MORAVEC Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip experta: výhra hostů

Palkovice jsou překvapením jara, dokázaly nadělat problémy nejednomu favoritovi. Tip je jasný, protože patřím do týmu Palkovic, ale určitě to bude těžký zapas.