1:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2023 17:00

26.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Fryčovice na půdě Stachovic oslavily záchranu (!?)


Branky


3

Předposlední Fryčovice zajížděly k utkání 25. kola na půdu Stachovice, které stále bojovaly o druhé místo v tabulce. Hosté nakonec urvaly ve Stachovicích alespoň bod a za nejasných pravidel ohledně sestupu a postupu nastavených fotbalovou asociací a podle všech dostupných informací jsou zachráněny.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aktivní Vašina Papaje ani natřikrát nepřekonal

Hosté přijeli na horkou půdu Slavie s plánem hrát na rychlé protiútoky ze zabezpečené obrany. To se jim také hned od úvodu utkání dařilo. První vážnější příležitost měli ovšem hned ve 4. minutě domácí. Z pravé strany si navedl míč do středu na ránu pravačkou Petr Vojkůvka. Jeho střelu ovšem zblokoval Zahradník. Blok fryčovického obránce následně skončil u kopačky Vašiny, který ani nadvakrát nedokázal Papaje překonat. V 10. minutě se po rychlém brejku osmělili hosté. Ondřej Giňovský, mimochodem hráč minulého kola, se dostal na hranici třiceti metrů k dalekonosné střele. Jeho pokus po teči jednoho z domácích obránců sice protnul brankovou čáru, ovšem zcela mimo bránu Karla Divína. Z následného rohového kopu se další příležitost hostí neurodila. V následujících minutách stachovičtí větrali domácí obranu především přes pravou stranu hřiště. Aktivní Ladislav Vašina se dostával stále více do hry a připravoval sobě i svým spoluhráčům hned několik brankových příležitostí. V 18. minutě si krajní hráč domácích navedl míč do lajny, přičemž přihrávkou pod sebe našel volného Čapku. Jaroslav Čapka ale mířil jen vysoko nad Papajovu bránu. V rozmezí pěti minut pak Vašina předvedl dvě totožné střely se stejným výsledkem, kdy si nejprve navedl míč na střed a poté vypálil jen do prostoru, kde stál připravený fryčovický brankář – Vašina-Papaj 0:2. K největšímu ohrožení Papajovy branky došlo ve 39. minutě. A opět u toho byl Vašina. Po průniku z pravé strany ovšem orazítkoval domácí hráč pouze levou tyč, a tak odešly oba týmy do šaten za bezbrankového stavu.

Papaj v nastavení zachránil Fryčovice

Nástup do druhého poločasu byl z obou stran velmi opatrný. Nikdo nechtěl udělat chybu. Většina náznaků skončila u nepovedených předfinálních fází. Hrálo se prakticky pouze od šestnáctky k šestnáctce. Z hranice malého vápna však nastřelil pouze břevno domácí branky. O čtyři minuty později se už ale hosté radovali. Z rychlého protiútoku dostal na levou stranu míč Ondřej Giňovský, který vniknul do šestnáctky z levé strany. Fryčovický útočník to stachovické obraně spočítal i s úroky, obešel dva protihráče, míč si navedl na pravou nohu a střelou po zemi zasadil Divínovi tvrdé KO - 0:1. Stachovice inkasovaná branka zjevně opařila, jelikož zanedlouho měli hosté další šanci na navýšení skóre. Po dlouhém nákopu si výborně pokryl míč Bílek a domácí obrana musela šanci hasit pouze za cenu faulu. K přímému kopu na hranici šestnáctky se postavil Zahradník. Ten však svým pokusem trefil pouze domácí zeď. Z následné Čulákovy dorážky nebylo už zhola nic. V 75. minutě vznikla kuriozní situace před Papajovou brankou. Hlavní rozhodčí utkání, paní Horáková, nařídila domácím za příliš dlouhé držení míče ze strany Papaje nepřímý volný kop. Zaskočení hosté se ovšem nervovat nemuseli, protože (ne)standardka domácích skončila pouze po teči na rohu. Následný rohový kop se stal snadnou kořistí domácí obrany. O něco zajímavější byl rohový kop na druhé straně. Po něm se dostali k zakončení hosté, avšak jeden z domácích obránců vykopl míč z brankové čáry. V 78. minutě se dočkali svého prvního gólu také domácí. Po kombinaci na pravé straně přišel centr do pokutového území, kde z penaltového puntíku nikým neatakovaný Ladislav Vašina uklidil z voleje míč k Papajově pravé tyči - 1:1. Domácí před prohrou, která by Fryčovicím s ohledem na tabulku možná přinesla značné komplikace, v závěru uchránil skvěle chytající Papaj. Ten si postupně poradil s hlavičkou Hirše a jednou příležitostí v nastavené čase. Sudí Horáková tak ukončila tento souboj za stavu 1:1.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Fryčovice
Daniel Urbiš, absentující hráč: Do Stachovic jsme přijeli s tím, že budeme hrát ze zabezpečené obrany na rychlé protiútoky. Vzhledem k pozici v tabulce si asi nemusíme nic nalhávat, že před utkáním bychom byli spokojeni s bodem. Pokud mám hodnotit první poločas, tak jsme chtěli hlavně vzadu udržet nulu a neinkasovat, což se nám i přes několik závarů podařilo. Do šaten jsme šli za stavu 0:0. V poločase se řeklo klukům pár věcí, co a jak ještě vylepšit, abychom zde mohli být úspěšní. V druhém poločase se nám dokonce podařilo vstřelit úvodní gól zápasu. Vzápětí jsme ještě nevyužili dvě brankové příležitosti. Místo toho jsme inkasovali. V nastavení ještě předvedl skvělý zákrok Marek Papaj, kterého musím vyzdvihnout. Paní rozhodčí totiž nastavila něco přes čtyři minuty, což absolutně nechápu. A co jsem za dobu své kariéry nezažil, aby brankáři rozhodčí napočítal šest sekund držení míče při výkopu z rukavic a následně za to nařídit nepřímý volný kop z šestnáctky. Sudí si zřejmě představovala pískání večerní Ligy Mistrů. (úsměv) Nakonec utkání skončilo remízou, což je pro nás samozřejmě přijatelné. Za druhý poločas musím všechny kluky pochválit. Nechali na hřišti maximum, bojovali a do detailu plnili to, co se jim řeklo. Takhle se ale o záchranu prostě hraje, bolí to a fotbal není zrovna vždy pěkný. Podle všech dostupných informací jsme se touto remízou v soutěži zachránili, takže nám a určitě i celému oddílu spadl kámen ze srdce. V dalších sezónách už určitě nechceme nic podobného zažít.



Sestavy


TJ Slavia Stachovice
K. Divín [-] - Š. Růčka [-] , J. Horák [-] , J. Šebesta [-] , D. Šrom [-] , T. Hirš [-] , J. Čapka [-] , L. Vašina [-] , P. Vojkůvka [-] , F. Malcher [-] , P. Halašta [-] (67. J. Hirš [-] )

TJ Sokol Fryčovice
M. Papaj [-] - A. Šimečka [-] (79. M. Hlavatý [-] ) , O. Giňovský [-] , A. Holub [-] (17. L. Chalachan [-] ) , R. Zahradník [-] , P. Kobylák [-] , J. Mašlonka [-] , J. Filipec [-] , F. Volný [-] , L. Čulák [-] , O. Tyleček [-] (51. P. Bílek [-] )

ŽK: 58. Š. Růčka , 60. J. Šebesta - 15. A. Holub , 78. O. Giňovský , 80. L. Chalachan , 86. M. Hlavatý .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: HORÁKOVÁ Renáta - BREZOVSKÝ Ondřej, ONDREJČEK Štěpán.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip experta: výhra domácích

Po minulé šťastné remíze v Palkovicích budou chtít Stachovice brát tři body, což se jim určitě podaří.

Tip: výhra domácích