7:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2023 17:00

24.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kopřivnice oslavila postup vítězstvím nad Fryčovicemi


Branky


11. T. Socha , 23. A. Kelnar , 44. T. Socha , 52. T. Socha , 72. J. Ermis , 76. D. Varga , 90. M. Makový
4

Lídr soutěže z Kopřivnice si mohl zajistit postup už čtyři kola před koncem. V utkání se zachraňujícímise Fryčovicemi se jim to nakonec podařilo a v příští sezóně si tak zahrají 1.A třídu!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté vzdorovali deset minut

Krásný Stadion Emila Zátopka přivítal v sobotu na svých ochozen přes 120 diváků. Domácí fanoušci si přáli vidět jednoznačné vítězství a hladký postup svých miláčků. Ti již od začátku utkání svému soupeři ukazovali, kdo je v zápase favoritem. Poslední krok ale bývá tím nejtěžším, a proto i přes vyšší procento držení míč byla na domácích kopačkách znát jistá nervozita. Také Fryčovice v prvních minutách ukázaly, že svou kůži nechtějí darovat lacino a v prvních deseti minutách svým aktivním presinkem znepříjemňovaly domácí Kopřivnici rozehrávku. V 11. minutě ovšem jejich přístup smazala chybná rozehrávka na půli hřiště, po které se Kopřivnice dostala do rychlého brejku. Po pravé straně se řítil Ermis, který dokázal v rychlostním souboji předstihnout obránce hostí a míčem pod sebe najít volného Tomáše Sochu, který se již z bezprostřední blízkosti nemýlil - 1:0. Úvodní branka vnesla na kopačky domácích potřebný klid. V 17. minutě se domácí dostali k rohovému kopu, po kterém se dostal do slibné pozice Daniel Hruška. Jeho pokus však mířil jen na atletický ovál. Hruška se opět minut později dostal i k dalšímu zakončení. Po centru z levé strany však mířil hlavou těsně nad. Takřka totožnou situaci jako při prvním gólu si zopakoval Jan Ermis. Ve 23. minutě svou akcí opět vniknul do šestnáctky hostů a přesnou přihrávkou našel Adama Kelnara, který míč dokázal uklidit do prázdné brány - 2:0. Ve 26. minutě předvedl pěkný zákrok hostující brankář Zapletal Marek, když musel zasáhnout proti obrannému skluzu svého spoluhráče, který si míč málem srazil do tyče. Těsně před poločasem ale Zapletal musel lovit míč ze své sítě už potřetí. Ve 44. minutě kopřivničtí vystihli přihrávku hostí. Z poloviny hřiště pak akci táhli bratři Sochovi, proti nimž stál pouze jediný fryčovický obránce. Marek Socha si nejdříve kličkou poradil se soupeřem, aby pak předložil do prázdné brány míč svému bratru Tomáši. Tomáš Socha tak přidal svůj druhý gól v zápase - 3:0. Tímto gólem uzavřeli domácí poločasový stav na 3:0. Kopřivnice první poločas kontrolovala a fryčovické do vyložených šancí nepouštěla.

Socha završil utkání dalším hattrickem

I přes poločasové skóre se jako první osmělili hosté. Ve 46. minutě přišel z levé strany centrovaný míč na hlavu Jakuba Mašlonky. Jeho hlavičku však i přes počáteční problémy nakonec dokázal kopřivnický brankář Morys zkrotit. V 50. minutě prověřil hostujícího gólmana Zapletala ranou zpoza šestnáctky Marek Socha. Jeho střelu však dokázal Zapletal lapit. O dvě minuty později se ale domácí dalšího gólového úspěchu dočkali. Vzdušnou nahrávkou přes fryčovické malé vápno dokázal Marek Socha najít svého bratra Tomáše i podruhé. Tomáš Socha tak v 52. minutě završil utkání druhým hattrickem v řadě a celkově svým patnáctým jarním gólem - 4:0. Po kombinaci v 57. minutě se do šestnáctky hostů dostal Marek Socha, který se ocitl tváří v tvář Marku Zapletalovi. Zapletal však vystihl směr střely a svým skvělým zákrokem staršího Sochu vychytal. Ve 58. minutě zahrozily také Fryčovice. Do slibné pozice se dostal Giňovský, který po nahrávce Chalachana pokračoval z levé strany do šestnáctky domácích. Na hranici šestnáctky již za přítomnosti domácího obránce vystřelil, avšak jeho střela patřila do kategorie těch méně povedených. Brankář Morys si s ní proto poradil. V 71. minutě se znovu vyznamenal hostující brankář Zapletal Marek, proti kterému se tentokrát ocitl po pěkné kombinaci v šestnáctce tváří v tvář Tomáš Socha. Svoji čtvrtou branku utkání však nepřidal. O minutu později se dostal k průniku neúnavný Jan Ermis. Ten nejdříve přesprintoval hostujícího obránce, a pak přízemní střelou korunoval svou individuální akci - 5:0. V 76. minutě přidali hosté šestý gól. Po narážečce s Tomášem Sochou se hezkou střelou na přední tyč prosadil střídající Denis Varga - 6:0. A svou vysokou výhru domácí zpečetili v nastaveném čase. V 91. minutě se po obehrávání hostující šestnáctky dostal k míči Marek Makový a svou střelou překonal Zapletala posedmé - 7:0. Sudí Chýlek tak utkání ukončil za stavu 7:0 a mohl dát prostor radosti domácích, kteří tříbodovým ziskem oslavili postup do 1.A třídy. Gratulujeme!



Ohlasy k zápasu


FC Kopřivnice
Marián Bedrich, trenér: Předzápasové počty byly jasné. Při zisku tří bodů je tajenka vítěze vyřešena. Takže předzápasová příprava se z velké části nesla v duchu mentálního nastavení. Soupeř zvolil taktiku prešovského betonu, kdy nevylezl za půlku a snažil se nám nedat prostor ke kombinaci. Vydrželo mu to přesně 11 minut. Naše šablona, Kociánův křížný pas na naběhnutého Ermise, vyhraný běžecký souboj, míč pod sebe a Socha z první otevírá defenzivní konzervu Fryčovic. Výkon sice nebyl úplně bez kazu, ale krůček po krůčku jsme se blížili k cíli. Zanedlouho situace jako přes kopírák, jen střelcem byl Kelnar. Poločasový stav dával tušit, že se pomalu, ale opatrně, mohlo chladit „šáňo“. Vystřídali jsme kulhajícího Kalicha Vargou, trochu uzpůsobili rozestavení a jelo se dál. Denis splnil přesně mou představu o střídajícím hráči, jezdil jako pila byl vidět a jeho branka, kdy si akci sám rozjel a po spolupráci se dvěma spoluhráči i sám zakončil, mě pohladila na duši. Pak se dostali na hřiště i další kluci z lavičky a po závěrečném hvizdu spadl z našich beder ten největší balvan. Vidět křepčící chlapce a dojatého předsedu Jaroslava Colberta, to je pro nás ta největší odměna. Top top byl Ermis, top byl taky Kocián, ale respekt každému jednomu hráči za celou sezonu, byť by odehrál jedinou minutu. V neposlední řadě obrovský dík Aleši Ručkovi, který nám dělal neskutečný servis a sdílel se mnou veškeré myšlenky a rozhodnutí, „velkému Socháčovi“ , že nám "vyrobil" dva skvělé šutéry, prostě všem. A hlavně to přeju městu Kopřivnice a doufám, že se neřeklo poslední slovo, co se úrovně soutěže týče. Teď musíme pokorně a s důstojností odehrát tři zápasy a chovat se jako vítězové. Motivace a hlavně závazek zůstává.

TJ Sokol Fryčovice
Daniel Urbiš, absentující hráč: Kopřivnici gratulujeme k zasloužené výhře a postupu do vyšší soutěže. Po celou sezónu předvádějí stabilní výkony a po právu postupují. Co se týče dnešního utkání, musíme tento výsledkový nezdar hodit za hlavu a co nejrychleji se připravit na další domácí utkání, kde v derby přivítáme Staříč a budeme chtít dnešní vysokou prohru zcela jistě odčinit a připsat si na své konto tři body. Kluci do toho dnes vložili, co mohli, nicméně to stačilo pouze na tento výsledek. Ukázalo se jakou má Kopřivnice sílu a jak je herně vyspělá. Potvrdili roli favorita. Myslím si, že tento tým se má ve vyšší soutěži nacházet již delší dobu, protože k tomu mají veškeré předpoklady. Ať už je to celkově tým hrající každý rok na vyšších příčkách, stadion, zázemí, velikost města, finanční rozpočet a tak dále. Zápasy proti Kopřivnici jsou vždy složité, ostatní týmy ve skupině jsou proti nim jako trpaslíci (smích). Kopřivnici tedy tímto ještě jednou gratulujeme a přejeme, aby se jim v 1.A třídě dařilo.



Sestavy


FC Kopřivnice
F. Morys [-] (73. T. Beňo [-] ) - J. Kocián [-] , T. Socha [-] (73. P. Marek [-] ) , P. Vrba [-] , M. Socha [-] , D. Strnadel [-] , D. Hruška [-] , A. Kelnar [-] (80. P. Babinec [-] ) , M. Makový [-] , J. Kalich [-] (46. D. Varga [-] ) , J. Ermis [-] (80. P. Keller [-] )

TJ Sokol Fryčovice
M. Zapletal [-] - P. Žurovec [-] , A. Šimečka [-] , O. Giňovský [-] , F. Volný [-] , J. Filipec [-] (46. L. Chalachan [-] ) , P. Kobylák [-] (55. P. Bílek [-] ) , A. Holub [-] , J. Mašlonka [-] , L. Čulák [-] , O. Tyleček [-]

ŽK: 19. J. Kalich - 29. A. Holub , 46. P. Žurovec .
Počet diváků: 123. Rozhodčí: CHÝLEK Martin - KASZPER David, BOHÁČEK Kamil (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích