8:2
(6:1)
26. J. Sedlák (p.)
84. A. Kavka
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2023 17:00

23.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kopřivnice zdolala v desetibrankové přestřelce Palkovice


Branky


12. T. Socha , 19. M. Socha , 21. T. Socha , 30. P. Vrba , 33. T. Socha , 39. M. Socha , 54. M. Socha , 71. J. Kalich - 26. J. Sedlák (p.) , 84. A. Kavka
4

Palkovice zajížděli k druhému utkání svého "roadtripu" na horkou půdu vedoucí Kopřivnice. Divoké utkání nakonec dopadlo tříbodovým ziskem pro domácí mužstvo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kopřivnice rozebírala obranu soupeře jako "dům z Lega"

Na Stadion Emila Zátopka si našlo v sobotu odpoledne cestu zhruba 130 diváků. Mezi nimi se objevila i početná enkláva hostujících příznivců. Ti byli svědky jedné z nejvyšších porážek Sokolu Palkovice za poslední roky. Nutno dodat, že úvodní minuty byli ze strany hostů tou nejlepší pasáží utkání. Aktivní vstup ale Palkovice nezúročily. Morysovu branku nejprve neohrozily z rohové kopu v 6. minutě. V 10. minutě se dostal ke střele Tomáš Neuwirth. Jeho pokus ale mířil těsně vedle. Na domácích byl znát respekt k soupeři a dlouho se nemohli dostat do správného tempa. Vše se změnilo ve 12. minutě, když palkovická obrana nedokázala přesně odkopnout jeden z odražených balónů. Míč se tak dostal k Tomáši Sochovi, který bez větších potíží překonal bezmocného Smolíka - 1:0. Další hrubá chyba stoperů Palkovic přišla v 19. minutě, kdy až nečekaně snadno pronikl hostující obranou Marek Socha a zvýšil vedení domácích - 2:0. Kopřivnice se po úvodních brankách oklepala a způsob jakým se dostávala za obranu soupeře se zdál v jejich podání zcela jednoduchý. Ve  21. minutě se po krásné kombinaci prosadil opět Tomáš Socha - 3:0. Kopřivnice měla utkání plně pod kontrolou a hosté hrozili pouze z rychlých brejků. Ve 26. minutě si vybrala slabší chvilku také domácí obrana, když po špatném postavení na pravé straně hřiště musel vyběhnout z branky Morys, který zastavil unikajícího Slaninu pouze za cenu faulu. Nařízený pokutový kop pak s přehledem proměnil Jakub Sedlák - 3:1. Kopřivnici ale inkasovaný gól nepoložil. Do poločasu se po kombinacích přes obranu dokázali prosadit ještě Vrba a po jedné brance přidali také bratři Marek a Tomáš Sochovi - 6:1. Všechny tyto góly padly po kombinacích do prázdné branky Smolíka. Do šaten se tak šlo za stavu 6:1 pro Kopřivnici.

Domácí si poklidně dokráčeli pro vysoké vítězství

Druhá poločas pokračoval ve stejném stylu jako ten předchozí. Kopřivnice se po dalších kombinacích nečekaně lehce dostávala do dalších brankových příležitostí. Domácí to názorně demonstrovali také při sedmé brance. V 54. minutě tak dovršil hattrick střelou do odkryté branky Marek Socha - 7:1. Po delší odmlce se v 65.minutě do šance dostali i hosté, domácí brankář Morys však na dvakrát zachránil. V 71. minutě hostující obrana nepohlídala únik Jana Kalicha, který si míč převzal na polovině hřiště a úprkem poslal domácí do sedmibrankového vedení - 8:1. Palkovičtí se druhého gólu přece jen dočkali, když v 84.minutě Huška uličkou uvolnil Kavku, který nezaváhal a uzavřel tak konečný účet utkání na stavu 8:2.  



Ohlasy k zápasu


FC Kopřivnice
Marián Bedrich, trenér: Druhé ze tří domácích utkání v řadě, se zdál být, z mého pohledu, nejsložitější. Roli v tom hrály dva faktory. První byl ten, že Palkovice označili sami hráči za nejnebezpečnějšího soupeře na podzim a jako druhý faktor se jevil ten, že somaticky budili respekt už na pohled. Začátek utkání byl z jejich strany plný elánu a odhodlání. Zejména 10 minut měli navrch a my jsme kupili jednu chybu za druhou. Nemohli jsme se dostat do tempa a byli jsme hodně nervózní. Vše změnil úvodní gól a způsob, jakým jsme se následně dostávali do jejich obrany, byl až neuvěřitelný. Bratři Sochové naplno předvedli své schopnosti a jejich apetit byl neukojitelný. Postupně naskakoval řemen ostatním a výsledkem byla pověstná "zborka rozborka" hostujícího mužstva. Malá komplikace za stavu 3:0, kdy po špatném postavení na pravé straně musel z branky Morys a následně fauloval. Okamžitá reakce v podání Vrby vrátila zápas do zaběhnutých kolejí. Dál jsme hosty demoralizovali kombinacemi na jeden dotek, průnikovými přihrávkami a poločasový stav byl všeříkající. Druhou půli jsme už hráli trochu úsporněji, ale i tak je konečné skóre více než dobré. Top byl Marák, Sochové, tradičně Kalich. Další překážku jsme zdolali a s pokorou se budeme chystat na další. Pořád nemáme definitivu a nesmíme nic podcenit. Jak říká lidové moudro. Neříkej hop, dokud jsi nepřeskočil.

TJ Sokol Palkovice
Pavel Šlosar, člen klubu: Jestliže v podzimním zápase v Palkovicích i přes porážku 0:1 diváci ocenili výkon svých fotbalistů, v Kopřivnici tomu bylo zcela opačně. Ti palkovičtí fanoušci, kteří neváhali cestu do Kopřivnice, byli (mírně řečeno), překvapeni nejen výsledkem, ale i předvedenou hrou palkovických fotbalistů. Na jejich částečnou omluvu možno uvést, že na hřišti chyběli z různých důvodů 4 hráči základní sestavy. Přesvědčivé vítězství domácích je zcela zasloužené. Za milosrdný gólový příděl můžeme poděkovat především vynikajícímu výkonu brankáře Pavla Smolíka, který výrazně zabránil dvouciferné porážce… Klobouk dolů, Pavle!! (zdroj: fkpalkovice.wixsite.com)



Sestavy


FC Kopřivnice
F. Morys [-] - P. Horák [-] , J. Kocián [-] (66. D. Hruška [-] ) , T. Socha [-] (66. D. Varga [-] ) , M. Marák [-] , P. Vrba [-] , M. Socha [-] , D. Strnadel [-] (34. A. Kelnar [-] ) , M. Makový [-] , J. Kalich [-] (76. P. Keller [-] ) , J. Ermis [-] (66. P. Marek [-] )

TJ Sokol Palkovice
P. Smolík [-] - J. Huška [-] , A. Kavka [-] , T. Neuwirth [-] , L. Slanina [-] , Z. Sedlák [-] , P. Kocich [-] , J. Sedlák [-] , M. Závodný [-] (46. T. Vyvial [-] ) , R. Merta [-] , J. Farský [-]

ŽK: 15. T. Socha , 42. J. Ermis - 42. R. Merta .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: PETROŠ Radim - HRDINA Lukáš, NĚMEC Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích