5:2
(3:1)
43. D. Knor
51. M. Gorovič (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.03.2023 15:00

15.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Petřvald nezvládl utkání v Bašce


Branky


6. R. Kocúr , 8. T. Horňák , 13. A. Klus , 60. R. Kocúr , 74. R. Kocúr - 43. D. Knor , 51. M. Gorovič (p.)
21

Fotbalová Baška v úvodním kole jarní části sezóny na svém hřišti přivítala soupeře z Petřvaldu. Po úspěšném tažení v okresním poháru všichni očekávali, jak hráči zúročí nabité sebevědomí v ostrých zápasech krajské soutěže.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bleskový vstup do jara načal nejlepší střelec soutěže

Hráči domácího celku se do soupeře zakousli podobně, jako to udělala česká reprezentace o den dříve v souboj s Polskem. Prvním úspěšným střelcem se stal v šesté domácí Roman Kocúr. Po dlouhém autovém vhazování převzal míč, obešel tři bránící hráče, aby střelou po zemi vsítil úvodní gól utkání. Jen o dvě minuty později Tomáš Horňák vybojoval míč na půlící čáře míč, a podobně jako Roman, prošel přes 5 bránících hráčů, až před brankáře a uklidil míč po zemi do branky. Ve 13. minutě se Baška radovala potřetí. Kapitán Matěj Křenek vybojoval balón, který předal Aleši Klusovi. Aleš se neohroženě pustil do 16ky a zamotal nohy i hlavy třem bránícím hráčům tak, že mu dovolili vsítit třetí branku utkání. A to ještě nemusel být střelecký konec. O pět minut později pelášil na brankáře Jakub Křenek, ale míč si pokopl více než potřeboval, a obránce jej stihnul odkopnout do bezpečí. První půlhodina utkání byla v naprosté režii Bašky a zdálo se, že je hotovo. Jenže Baška ukolébaná příznivým stavem přestala hrát svou aktivní hru. Dala prostor hostům otřepat se z nepříznivého vývoje. Hosté toho využili, drželi míč na noze a začali vystrkovat růžky. První vlaštovka nebezpečné situace hostů přišla v 31 minutě. Po hezkém prostrčení míče mezi dva domácí obránce běžel hostující útočník na bašťanskou branku, ale místo zakončení zvolil přihrávku na malý čtverec, kde ale nikoho nenašel. Další varování hostů přišlo po autu, kdy se k míči dostal útočník a střelou z nebezpečné vzdálenosti vystrašil Michálka podruhé.
Třetí varování přišlo v 39. minutě. Po přímém kopu nebezpečně prolétl míč naším malým vápnem. Baška najednou nevěděla, co hrát, kupila chybu za chybou, což bylo nejvíce viditelné v obranné fázi. Po špatné rozehrávce jsme darovali další samostatný nájezd hostujícího hráče na Petra Michálka, který letmým dotekem vyrazil míč na roh. Rozehraný rohový kop letěl nepříjemně do branky, ale Michálek jej vyrazil. Baška si koledovala, a nakonec si i vykoledovala. Ve 43. minutě naši hráči špatně rozebrali hostující útočníky a po příjmem kopu volný hráč snížil na 3:1. A minutu před koncem mohlo být ještě hůř. Obrana nebyla schopná odkopnout míč z malého vápna, nastala klasická trma vrma, ale naštěstí se odkop do bezpeční povedl. Poslední slovo prvního poločasu měl opět Roman Kocúr, který po hezkém vyslání šel sám na brankáře, ale míč mu na poslední chvíli bránící hráč ukopl. Poločas tak skončil 3:1, ale jeho závěr byl velkým varováním.

 

Roman Kocúr potvrdil důležitost pro Bašku

Do druhého poločasu Baška vstoupila podobně, jako skončil poločas první. Špatná řešení situací, ztráta míčů, prohrané souboje, to vše přineslo tlak hostů. Po jednom postupném útoku se hostující hráč dostal za obranu, přišel faul domácího Barana, a rozhodčí nařídil penaltu. Petřvaldský hráč poslal míč po zemi na opačnou stranu, než skočil Michálek a stav byl rázem jen o jednu branku. Teprve tato situace Bašku nakopla. Začala víc držet míč na svých kopačkách a tlačit se opět dopředu. A byl to opět Kocúr, který jen těsně přestřelil po krásné střele s otočky. O 2 min. později dostal krásnou náběhovou přihrávku Tomáš Horňák, který vypálil na bránu a jen těsně minul. Po hodině hry přišel rozhodující okamžik utkání a opět u toho byl Roman Kocúr, který zatlačil na rozehrávku soupeře, hostující stoper přihrával brankáři, ale nevšiml si, že jeho záměr Roman přečetl a vysloveně našemu útočníkovi nabídl míč na zlatém podnose. Roman přízemní střelou nejprve trefil vybíhajícího brankáře, aby se mu odražený míč vrátil a z metrové vzdálenosti již neměl problém vsítit uklidňující čtvrtou branku. Tento moment zlomil ráz utkání nadobro. Baška převzala opět iniciativu a valila jeden útok za druhým. K zajímavým situacím se probojoval např. Matěji Křenek, kterého brankář Petřvaldu Janča vychytal. Poté hostujícího gólmana protáhl opět Roman Kocúr, který následně v 73. minutě dovršil hattrick. Střelou z 16ky vyprášil brankáři rukavice takovou razancí, že míč doletěl až do brány. 5:2. O chvíli později měl dvě velké šance Josef Michálek, který se dostal až před petřvaldského Janču, ale nadvakrát neprostřelil. Roman útočil na další branku, po krásném prostrčení míče od Horňáka, ale šance zůstala nevyužita. Naopak 5 min. před koncem, krásnou střelu z přímého kopu protáhl hostující hráč Petra Michálka, míč však mířil vedle.

Poslední zajímavou situaci v utkání byl útok hostujícího útočníka, který využil propadlého míče domácí obrany, běžel sám na brankáře, a za záchranou brzdu zatáhl velmi rychlým návratem Matěj Křenek.

 

zdroj.: https://fotbalbaska.cz/muzi/380-na-uvod-baska-porazila-petrvald



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Baška
Martin Boháč (místopředseda): Utkání skončilo 5:2. A dalo by se rozdělit na 3 třetiny. V té první Baška dominovala. Ve druhé jsme najednou nevěděli, co máme hrát. Naštěstí přišla také 3. třetina a tu jsme opět svou aktivní hrou naprosto ovládli. Vítězství je zasloužené, ale měli bychom se vyvarovat výpadkům z druhé třetiny.




Sestavy


TJ Sokol Baška
P. Michálek [-] - T. Podžorný [-] , D. Baran [-] , M. Lys [-] , D. Adámek [-] - L. Sloboda [-] (46. J. Michálek [-] ) , T. Horňák [-] , M. Křenek [-] - R. Kocúr [-] (81. O. Húšta [-] ) , A. Klus [-] (35. P. Třeštík [-] ) , J. Křenek [-] -

TJ Petřvald
J. Janča [-] - A. Durczok [-] (46. J. Sklepek [-] ) , J. Goldbricht [-] , D. Knor [-] , T. Budina [-] (77. J. Kaša [-] ) - M. Gorovič [-] , V. Schack [-] , P. Bílý [-] - M. Sobek [-] , O. Cudrák [-] , F. Marek [-] -

ŽK: 39. D. Baran - 49. M. Gorovič .
Místo: Baška. Počet diváků: 50. Rozhodčí: IVANSKÝ Lumír - HORÁKOVÁ Renáta, NGUYEN HUU Hung.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Vedení klubu, Předseda klubu - TJ Sokol Baška | Moravskoslezský | Frýdek-Místek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Jakub Hradil

Expert: Martin Sekanina
Tip experta: výhra domácích

Baška má za sebou parádní zimní přípravu. Podařilo se ji přehrát soupeře z vyšších soutěží a dokonce vyhrát okresní pohár. Mají rychlý přechod do útoku, díky kterému budou proti Petřvaldu těžit. Oproti tomu soupeř je směrem dopředu nebezpečný pouze jedním hráčem. Když si jej domácí pohlídají, tak vstoupí do jarní části úspěšně.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích