Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.03.2023 15:00

15.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Posílené Dětmarovice zahájily honbu za záchranou úspěšně


Branky


21

Zemětřesení v kádru Dětmarovic, které se událo v zimní přestávce přivedlo do kádru trenéra Prokopa několik zvučnějších posil, které mají bývalý divizní celek zachránit po hrůzostrašném podzimu. První zatěžkávací zkoušku představoval celek z Nýdku, který naopak prožil jedno z nejpovedenějších podzimních vystoupení za poslední léta. Podzimní vzájemné střetnutí vyznělo jednoznačně ve prospěch Nýdku 7:0. Otázkou ovšem bylo, co předvedou domácí posily. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skóre otevřela penalta a domácí ve 20.minutě vedli o tři branky

Úvod zápasu byl velmi opatrný, oba týmy nechtěli udělat chybu. Dětmarovice pak začaly aktivněji a byly po zásluze odměněni v 10. minutě utkání. Římanek vysunul na Kantora Koubka a ten šikovnou kličkou se nechal faulovat a sudí Petroš pískl jasnou penaltu. K penaltě se postavil Berešík, který počkal až si Kantor vybere stranu a s přehledem zakončil na druhou stranu. Dětmarovice povzbuzení brzkým gólem skórovali znovu ve 13. minutě, kdy Římanek technickou střelou po zemi obstřelil Kantora. Nýdek se k ničemu moc nedostal a když zahrozil, tak Dočekal, který dostal přednost před Zavackým, všechno pochytal. Ve 20. minutě už to bylo 3:0 pro domácí. V pohodě hrající Římanek nahrál na hraně šestnáctky Koubkovi a ten se před Kantorem nemýlil. Dětmarovice si poprvé v sezóně mohli užít tříbrankové vedení a hrát v naprosté pohodě. Ve 27. minutě ale snížili hosté, kdy Szotkowskeho pozemní centr prošel až do vápna a Perniš ho jemně tečoval před Dočekalem, který nemohl reagovat. Ke konci prvního poločasu došlo ještě k menší roztržce mezi Szotkowskim a Berešíkem, kdy první jmenovaný kopl do chodidla Berešíka a ten naopak protihráče povalil na zem. Oba naštěstí vyvázli jen se žlutou kartou. Dětmarovice tedy vyhráli poločas 3:1.

 

Dětmarovicím poločasový náskok nakonec stačil

Domácí trenér Martin Prokop o poločase dvakrát vystřídal, protože Gill s Ristovským nebyli ještě připravení na delší minutáž. Hostující trenér v průběhu moc do hry nezasahoval. Domácí vědomi, že mohou mít první domácí výhru v sezóně se v druhém poločase zatáhli a hráli na brejky s Římankem a Beilnerem. Hráči Nýdku se dostávali ke střelám, kdy většinu akcí připravoval Szotkowski, ale nedokázali překonat domácího gólmana Dočekala nebo střely blokoval skvěle hrající mladík Klečka. Domácí hrozili z rychlých brejků, ale většinou se jim nepodařila finální fáze. Ke konci zápasu oba týmy vstřelili gól, ale oba góly byly neuznány kvůli ofsajdu. Nejprve z dorážky skóroval za obráncem Kluz a poté Zahatlan byl před spoluhráčem, oba góly tedy byly správně neuznány rozhodčím Petrošem, který pískal velmi dobře. Na konci zápasu na 3:2 snížil Čelůstka, ale Dětmarovičtí zbytek ubránili a mohli oslavit první domácí výhru v sezóně a dobře se naladit na zbytek záchranářských soubojů.

V 16. kole se Nýdek utká opět na venkovním hřišti, tentokráte na Baníku Orlová, kde určitě bude chtít vyhrát a Dětmarovice pojedou do Dobré, kde budou určitě chtít předvést podobný výkon jako dneska a odvést si nějaké body z venku.

 



Ohlasy k zápasu


SK Dětmarovice
Vítek Branny - sekretář: Do zápasu jsme chtěli vstoupit aktivně a nepustit Nýdek k ničemu, což se nám třemi góly po sobě povedlo. Jsme rádi, že se posily uvedly hned gólovými příspěvky. V příštím kole doufáme, že budeme hrát ještě lépe a vyhrajeme venku.

TJ Sokol Nýdek
Viktor Polok - trenér: Bohužel se nám nepovedl vstup do utkání, v prvních dvaceti minutách jsme třikrát inkasovali po vlastních chybách a měl jsem strach, že utkání skončí debaklem, naštěstí po třetím gólů jsme se probudili a začali hrát, šedesát minut jsme soupeře tlačili, ale stačilo nám to jen na snížení, několik vyložených šanci jsme nedokázali proměnit, namátkou nastřelená tyč a břevno v závěru utkání. Myslím si že jsme si mohli odvézt alespoň bod, ale potopil nás začátek zápasu. Po utkání jsem četl několik překvapených reakci na výsledek utkání, ale kdo se podívá na sestavu Dětmarovic, tak tam najde 7 nových hráčů oproti podzimu a v prvních minutách to bylo znát, naštěstí se ještě projevila jejich nesehranost, v dalších utkáních své soupeře jistě potrápí



Sestavy


SK Dětmarovice
D. Dočekal [-] - M. Ristovský [-] (46. T. Mleziva [-] ) , M. Berešík [-] (76. A. Kotrla [-] ) , P. Pěgřim [-] , D. Gill [-] (46. P. Gír [-] ) - P. Zahatlan [-] , P. Beilner [-] , P. Koubek [-] (60. M. Skácelík [-] ) , V. Klečka [-] (87. E. Gorol [-] ) - L. Dostál [-] , D. Římanek [-] -

TJ Sokol Nýdek
J. Kantor [-] - F. Szotkowski [-] , Ľ. Perniš [-] , L. Cienciala [-] - T. Spratek [-] , L. Paleček [-] (86. T. Lamacz [-] ) , P. Turoň [-] , M. Čelůstka [-] , K. Labaj [-] - T. Gleta [-] (55. M. Hojdysz [-] ) , M. Kluz [-] -

ŽK: 31. D. Gill , 42. M. Berešík , 83. A. Kotrla , 90. P. Gír - 42. F. Szotkowski , 67. L. Cienciala , 76. T. Spratek .
Místo: Dětmarovice. Počet diváků: 80. Rozhodčí: PETROŠ Radim - LABA Tomáš, KRAMNÝ Rostislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Vedení klubu, Předseda klubu - TJ Sokol Baška | Moravskoslezský | Frýdek-Místek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jakub Hradil

Expert: Martin Sekanina
Tip experta: výhra hostů

Nýdek na podzim ukázal svou kvalitu. Jejich vysocí útočníci vyhrávají velké množství osobních soubojů a z toho celý tým těží. Oproti tomu jejich soupeř se údajně moc nesešel v přípravě, a proto by to podle mě měla být jednoznačná záležitost.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů