3:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2023 17:00

23.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lídr ze Stonavy si doma poradil s Bystřicí


Branky


7

Stonava na svém trávníku přivítala pátou Bystřici. Šlágr kola nakonec skončil tříbodovým ziskem pro domácí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šiška poslal hlavou hosty do vedení, Pecha poté čaroval

Na stonavském si hřiště si při sobotním odpoledni našla cestu zhruba stovka diváků. Ti sledovali papírově jednoznačnou výhru domácích. Průběh utkáná tomu ovšem nenapovídal. V úvodních minutách totiž hýřili aktivitou hosté z Bystřice. Hned ve třetí minutě využili svého dobrého presinku a mohli skóre utkání otevřít. Králíček se průnikem dostal za jednoho z domácích obránců. Ten další mu ovšem vystavil stopku v podobě zblokované střely. Bystřický obránce se ještě dostal k odraženému míči a dokázal přesně nacentrovat na halvu Jana Opluštil, který ovšem v klíčové situaci svou hlavičkou přestřelil Pechovu branku. A tak trestali domácí. V 7. minutě se Stonava dostala k rohovému kopu. Na centr z rohového praporku si naskočil Šiška a tvrdou hlavičkou nedal Galusikovi šanci - 1:0. O čtyři minuty zkusil štěstí z první a z hranice pokutového území bystřický Radim Badura. Jeho pokus však zneškodil připravený Pecha. Badura se vzápětí dostal i do druhé šanci. V 17. minutě mu prostrčil míč mezi obránci Baron. Bystřický útočník šel sám na brankáře. Tváří v tvář Pechovi ale i nadvakrát selhal. Domácí mohli své vedení zvýšit po chybě hostí při rohovém kopu. Ti místo ohrožení Pechy vyslali Stonavu do rychlého kontru. Brankář Galusik si ale s nájezdem poradil. Další šanci měl po odraženém míči Kantor, jeho střela z první ale našla jen náruč Pechy. Deset minut před poločasem se do voleje krásně opřel Opluštil. Brankář Pecha měl co dělat, aby míč vyškrábl na rohový kop. Do konce poločasu se už diváci vážnější situace nedočkali a poločas tak skončil za stavu 1:0 pro domácí. 

Bystřice neproměnila, domácí rozhodli v závěru zápasu

Do druhé půle šla Stonava s cílem ubránit jednogólové vedení. Bystřice se tak dostávala více na míč, z čehož pramenily další šance hostí. První ovšem zahrozili domácí. V 60. minutě se po rohovém kopu uvolnil střídající Lipovský. Jeho pokus ale Galusika nepřekvapil. Tato šance byla ovšem ojedinělou a tlak hostí kulminoval. Vše vyvrcholilo tutovkou v 65. minutě. Hezkou kombinaci na pravé straně zakončil průnikem bystřický Opluštil. Ten se dostal za obranu Stonavy a přihrávkou pod sebe hledal Zabystrzana. Zabystrzan sice střelou z první mířil pěkně, ale domácí brankář Pecha předvedl opět jeden ze svých výstavních zákroků a největší šanci Bystřice zneškodnil. Osm minut před koncem se za obránce dostal opět Badura, jenže střelu na přední tyč Pecha vykryl. Stonava tak o osudu utkání musela rozhodnout až v závěru. V 86. minutě dostal přesný pas za obranu Tomáš Mančář, který nejprve obešel nebohého Galusika a poté zakončil do odkryté klece - 2:0. Dvougólovým střelec se opět po rohovém kopu stal v samém závěru Petr Šiška. Svou hlavičkou uzavřel skóre utkání na konečných 3:0 pro Stonavu.



Ohlasy k zápasu


SK Stonava
Martin Cyroň, předseda klubu: Již v 7 minutě utkání jsme šli do vedení, kdy se po skvěle zahraném rohovém kopu trefil hlavou Šiška Petr a otevřel tak skóre utkání. Do konce první půle byla hra vyrovnaná a už se nic vážnějšího nestalo. Do šaten se šlo za stavu 1:0. Ve druhé půli se domácí více soustředili na obranu a podle toho to taky vypadalo. Bystřice byla lepší na míči a prakticky nás přehrávala ve středu hřiště. V 65 minutě tlak hostů vyústil k neskutečné šanci, ale domácí brankář Pecha zavřel klec a nedovolil hostům vyrovnat. Blížil se konec zápasu a v 87 minutě si Mančař obhazuje brankáře hostí a zvyšuje na 2:0. Třetí branku po závaru ve vápně v 89 minutě přidává opět Šiška Petr a stanovuje tak konečný výsledek utkání. (zdroj: skstonava.cz)

TJ Bystřice
Ondřej Kreželok, náhradní brankář: Do utkání na hřišti lídra tabulky jsme vstupovali s absencemi důležitých hráčů, i přesto to na hřišti téměř nešlo poznat. V úvodních minutách jsme hodně presovali a dostávali soupeře pod tlak. Standardky domácích a fantastický Pecha nám ale více než šance nedovolili. Domácí tak rozhodli duel v závěru. (zdroj: tjfotbalbystrice.cz)



Sestavy


SK Stonava
V. Pecha [-] - J. Uher [-] , M. Ruisl [-] (46. R. Lipovský [-] ) , T. Mančar [-] , P. Šiška [-] , J. Hejda [-] , M. Koďousek [-] (77. P. Kloda [-] ) , M. Folwarczny [-] (61. D. Egri [-] ) , L. Graňák [-] (61. D. Seriš [-] ) , M. Šiška [-] (58. L. Němec [-] ) , L. Rac [-]

TJ Bystřice
J. Galusík [-] - Š. Krátký [-] , D. Marosz [-] (58. B. Gajdzica [-] ) , R. Badura [-] (83. M. Martinčík [-] ) , A. Zabystrzan [-] , L. Baron [-] , D. Kantor [-] , D. Králíček [-] , J. Opluštil [-] , I. Martinčík [-] , D. Heczko [-]

ŽK: 43. T. Mančar - 77. D. Heczko , 79. D. Kantor .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: POLOK Viktor - DYTKO Gustav, DABROWSKI Artur.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

V tomto utkání si domácí zápas pohlídají a nad hosty z Bystřice vyhrajou.

Tip: výhra domácích