Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2023 17:00

22.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chlumčany dokázaly v oslabení přehrát Žákavou


Branky


11

V neděli se v Chlumčanech střetly celky, které mají mnoho společného. Jejich A týmy hrají v 1. A třídě a rovněž oba dorostenecké celky si vedou velice dobře v krajské soutěži. Domácí chtěli zabojovat a posunout se v tabulce mimo sestupové vody. Hrálo se za krásného slunečného počasí na výborně připraveném trávníku a s velice slušnou diváckou kulisou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyloučení nestačilo Žákavé k přehrání domácích v první půli

Ráz utkání změnila situace v 11. minutě, kdy hosté vedli rychlý protiútok po levé straně a unikajícího Lukáše Mourka zastavil nedovoleně domácí kapitán Jiří Vlček a za svůj přestupek viděl červenou kartu. Nutno poznamenat, že velmi přísnou, protože hostující záložník nebyl ještě v pozici jasného ohrožení domácí branky. Oslabení však paradoxně pomohlo domácím, zkonsolidovali řady a nebylo znát, že by hosté hráli prakticky celé utkání přesilovku. Hra byla vyrovnaná, oba celky měly několik závarů po rohových kopech.

Ve 20. minutě byl na pravé straně těsně před pokutovým územím sražen domácí útočník, ale hlavní rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal Jan Havlík, jeho střelu k pravé tyči gólman Petr Bočan konečky prstů vytáhl na tyč a pak i srdnatě čelil dorážce, ale první brance domácích již zabránit nedokázal – 1:0.

Stejný hráč zvýšil o čtyři minuty později již na 2:0, kdy si dokázal vyskočit na centrovaný míč z rohového kopu a ze čtyř metrů nedal hostujícímu brankáři šanci.

Hosté nedokázali početní výhodu zužitkovat, scházela jim mezihra a střelecké pokusy zpoza šestnáctky postrádaly přesnost.  V závěru poločasu musel navíc hostující gólman vytáhnout bravurní reflexivní zákrok, když vyškrábl hlavičku jednoho z domácích útočníků z bezprostřední blízkosti nad břevno.

Přešlapy Žákavé znamenali prohru proti deseti!

Do druhého poločasu prostřídala Žákava oba krajní záložníky s cílem oživit hru po stranách, ale plány na vyrovnání skóre vzaly za své hned v úvodu druhého dějství. Domácí dvěma slepenými góly ve 47. a 48. minutě navýšili vedení již na 4:0.  V obou případech se trefil Martin Schlehofer. Nejprve využil zaváhání spolupráce stopera hostí s brankářem, vystihl malou domů hlavou a přeloboval brankáře, ve druhém případě, pak jeho střelu zpoza šestnáctky nešťastně tečoval jeden z hostujících obránců a na změnu směru míče byl brankář již bezmocný.

Žákava neskládala zbraně, více se vytáhla dopředu, vzadu zredukovala rozestavení na tři obránce a hned po pěti minutách vstřelila svou první branku. Pavel Malý zatáhl míč do šestnáctky a předložil Matyášovi Froňkovi míč k zakončení do prázdné – 4:1.

Jakékoli pochyby o zdramatizování zápasu utnul ale hned vzápětí domácí Jan Havlík asi nejhezčí brankou zápasu, když provedl míč čtyřicet metrů středem hřiště a zpoza šestnáctky vyslal střelu do pravé šibenice a zkompletoval svůj hattrick – 5:1.

Hosté vytáhli hru na tři útočníky, ale dokázali již jen snížit v 67. minutě Pavlem Malým na konečných 5:2 pro Chlumčany. Domácí obrana pak již byla pozorná a dokázala další útočné snahy Žákavé eliminovat. Naopak se na druhé straně otvíral prostor pro brejky, rovněž již bez gólového efektu.



Ohlasy k zápasu



FK Žákava B
Jan Tafat: Dnes jsme nedokázali podržet balon, mít nějakou větší kombinační pasáž. Přestože hráli domácí skoro celý zápas v deseti, tak na hře to nebylo znát, bylo jich plné hřiště, dokázali nás napadat a odebírat míče. Měli jsme tam i spoustu nepřesností, které nás pak zbytečně stály síly. Zasloužené vítězství Chlumčan, my zvedneme hlavy a budeme chtít vyhrát další zápas za týden doma proti Klášteru.



Sestavy


TJ Keramika Chlumčany B
J. Kastner [-] - F. Lösch [-] (46. M. Schejbal [-] ) , J. Havlík [-] , J. Vlček [-] , M. Schlehofer [-] (65. M. Multrus [-] ) , O. Bobyr [-] , M. Vojáček [-] , P. Nováček [-] , M. Krůs [-] , T. Beníček [-] (77. L. Vajai [-] ) , R. Dědič [-] (63. V. Smola [-] )

FK Žákava B
P. Bočan [-] - P. Malý [-] , R. Škala [-] (84. A. Tafat [-] ) , S. Štěpán [-] (46. V. Bouda [-] ) , L. Mourek [-] , M. Vimr [-] (46. M. Froněk [-] ) , A. Honzík [-] , V. Drohobeckyj [-] , T. Froněk [-] , V. Kasl [-] , J. Hamák [-] (72. D. Paul [-] )

ŽK: 67. T. Beníček - 70. P. Malý . ČK: 11. J. Vlček .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: PELIKÁN Jiří - MILOTA Josef (N), TAFAT Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích