A. Tafat 35.
1:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2023 16:30

16.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mládí versus zkušenost v Žákavé nerozhodně


Branky


10

V neděli dorazil na stadion do Žákavé celek z Hradce, který má ve svém středu řadu zkušených fotbalistů, a tak bylo zajímavé sledovat konfrontaci s mladým domácím týmem. Hrálo se velice vyrovnané utkání s minimem jasných gólových příležitostí, obě defenzivy se dokázaly vypořádat se snahami o průniky do šestnáctek či pozorně bránily standardní situace. Bylo tedy jasné, že velikonoční hody se konat nebudou a rozhodne sotva pár branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hra domácích se vyplatila

Do vedení šli domácí, když si odražený míč našel ve velkém čtverci ve 35. minutě Adam Tafat a z dvanácti metrů zamířil přesně – 1:0. O pět minut později musel pro zranění střídat domácí stoper Jan Winkelhöfer, nahradil jej Lukáš Kosnar a rozšířil počet žákavských teenagerů na trávníku. Zbytek půle byla sice v tempu a šance se objevili, ale branku nám už neukázala a poločas končil ve stavu 1:0 pro domácí.

Hradec nakonec urval důležitý bod!

V úvodu druhého dějství se hosté z Hradce tlačili do šestnáctky domácích a rozehrávali sérii několika nebezpečných rohů a standardek Jaroslavem Zámečkem, ale domácí obrana je dokázala eliminovat. Žákava kontrovala stejnou mincí, jedovaté centry posílal před hradeckou branku Lukáš Kosnar, ale jeho nabídky zůstaly nevyužity, stejně jako jeho trestný kop zpoza velkého čtverce, který prolétl nad břevnem branky Hradce.

Postupem času se začala otevírat zadní vrátka na obou stranách a branka visela ve vzduchu. Po hodině hry po rychlé akci domácích předložil Pavel Malý z pravé strany na malé vápno tutovku Zdeňkovi Váňovi, který mířil do protipohybu gólmana Tomáše Posledního, ten však zůstal stát do posledního okamžiku a svůj celek podržel. Na druhé straně se vyznamenal i domácí Petr Bočan, který bravurně vyrazil dělovku hostí z hranice šestnáctky.

V 68. minutě podnikli hosté rychlý protiútok středem hřiště, do samostatného úniku se dostal Roman Kováč, obešel gólmana a srovnal do prázdné na 1:1.

V 77. minutě poslal Hradec na trávník dva čerstvé borce Tomáše Fryče a Petra Andrleho s cílem provětrat zadní řady Žákavé, ale obě defenzivy si již dokázaly své území ustrážit, a tak utkání skončilo spravedlivou remízou 1:1.



Ohlasy k zápasu


FK Žákava B
Jan Tafat: Dnešní zápas se hodně podobal tomu v Hradci na podzim. To jsme také šli do vedení, soupeř tehdy záhy vyrovnal a pak rozhodl po rohových kopech. Standardky soupeře jsme si dnes dokázali pohlídat. Utkání bylo o trpělivosti a efektivitě, moc gólových šancí nebylo. Zápas se lámal po naší veliké šanci v 60. minutě, kdy hosty podržel brankář a potvrdilo se nedáš-dostaneš, Hradec využil později přečíslení a jejich útočník mazácky proměnil. Zasloužená dělba bodů a dobrá zkušenost pro naše kluky zahrát si proti hráčům, kteří prošli řadou výborných týmů




Sestavy


FK Žákava B
P. Bočan [-] - R. Škala [-] , P. Malý [-] (84. M. Krňoul [-] ) , S. Štěpán [-] , M. Soubusta [-] , Z. Váňa [-] , A. Tafat [-] (84. V. Štěpán [-] ) , A. Honzík [-] , V. Kasl [-] , O. Šimek [-] , J. Winkelhöfer [-] (39. L. Kosnar [-] )

SK Hradec 1946
T. Poslední [-] - M. Bečvář [-] , B. Andrle [-] , K. Kalný [-] , P. Štverka [-] - J. Šubrt [-] (46. Š. Beneš [-] ) , M. Zámeček [-] , R. Baxa [-] , O. Kiss [-] (77. T. Fryč [-] ) - V. Voves [-] (86. D. Duchek [-] ) , R. Kováč [-] (77. P. Andrle [-] ) -

ŽK: 90. K. Kalný , 90. T. Poslední .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Velíšek Jiří - MALINA Václav, BOUDA Aleš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích