1:3
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2023 16:30

15.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Důležitý souboj skončil výhrou Žákavé


Branky


3. M. Douša - 41. L. Mourek , 57. P. Malý , 75. V. Bouda
10

Ve druhém jarním kole na sebe narazili dva sousedi v tabulce, na trávník domácího čtvrtého Stoda přijel třetí celek Žákava B. Na podzim se hrálo v Žákavé velmi vyrovnané utkání s vítězstvím domácích 2:1 a ve stejném duchu vypadal i úvod jarní odvety.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle nám nabídla dvojbrankovou remízu

S ohledem na klimatické podmínky a průtrže mračen se hrálo se velice dobrém trávníku, úvodní minuty přinesly však spíše více dlouhých míčů a soubojů než kombinační hru. Na první branku diváci nečekali vůbec dlouho a již ve 3. minutě se radovali domácí. Na perfektně kopnutý centr Adama Fabiána z rohu si naskočil Matěj Douša a hlavou nedal hostujícímu gólmanovi šanci – 1:0.

Brzký gól hru na obou stranách rozhýbal a postupně přicházely zajímavé a nebezpečné momenty před oběma brankami. Domácí rozehráli ještě dva nebezpečné rohy, ale žákavská obrana dokázala odvrátit. Naopak na druhé straně zlobil zejména Pavel Malý, který držel obranu Stoda neustále v pozornosti.

Klíčovým momentem utkání byla 41. minuta. To domácí Jakub Múčka uviděl druhou žlutou kartu a musel se předčasně poroučet do sprch. Dvěma ostřejšími zákroky v rozmezí půl hodiny, které pramenily spíše z přemotivanosti než zlých úmyslů, poslal svůj celek do deseti. O několik okamžiků poté rozehrávali hosté volný přímý kop z dvaceti metrů, střelu Pavla Malého dokázal domácí brankář Pavel Punčochář pouze vyrazit a Lukáš Mourek pohotově z dorážky vyrovnal na poločasových 1:1.

Druhý poločas nabídl dominanci Žákavé a trápení Stoda

Ve druhém dějství se začala postupně projevovat početní převaha Žákavé, hosté byli více na míči a podnikali nebezpečné akce směrem dopředu. Jejich ofenziva ožila a byl to právě aktivní Pavel Malý, který v 57. minutě skóroval a hosté vedli 1:2. Žákava byla v této fázi utkání aktivnější a nebezpečnější, domácí se snažili hrozit zejména z rychlých brejků. Hned při několika akcích Žákavy v rychlém sledu visel další gól ve vzduchu, ale nebezpečné střely Pavla Malého a Richarda Škaly zpoza šestnáctky i pokus Lukáše Mourka z levé strany branku netrefily. Na druhé straně brejk domácího forvarda dokázal gólman Petr Bočan ustát a střelecký pokus zablokovat.

Rozhodnutí přišlo čtvrt hodiny před koncem, kdy si po hezké akci středem pole vyměnili míč Martin Soukup s Pavlem Malým a druhý jmenovaný našel v náběhu Václava Boudu, který pronikl do šestnáctky a trefil na konečných 1:3 pro Žákavou.



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Stod
Petr Chlíbec: Do utkání jsme vstoupili dobře, ale postupně se naše hra zhoršovala. Těžko jsme se dostávali k ohrožení soupeřovy branky a nepomohla ani červená karta před poločasem a následný gól do šatny. Druhá půle už se nám celkově příliš nevydařila.

FK Žákava B
Jan Tafat: Dnes můžeme být celkově spokojeni, odvážíme si ze Stoda tři body a dokázali jsme vstřelit tři hezké branky. Trochu nám trvalo, než jsme se dostali do rytmu a hráli svoji hru, ale zejména ve druhém poločasu jsme slušně kombinovali a vytvářeli si šance. Výkon z druhé půle je pro nás dobrým vkladem do další práce a dalších zápasů.



Sestavy


TJ Slavoj Stod
P. Punčochář [-] - A. Fabián [-] , O. Lihm [-] (67. M. Karban [-] ) , M. Douša [-] (46. J. Klásek [-] ) , T. Honal [-] , P. Vlk [-] , D. Tesárek [-] , D. Lihm [-] , J. Múčka [-] , V. Patera [-] , P. Bilik [-] (59. A. Kozák [-] )

FK Žákava B
P. Bočan [-] - Z. Váňa [-] (68. S. Štěpán [-] ) , P. Malý [-] , M. Soukup [-] , A. Honzík [-] , R. Škala [-] , L. Mourek [-] (83. V. Štěpán [-] ) , V. Bouda [-] (78. M. Soubusta [-] ) , O. Šimek [-] (68. J. Hamák [-] ) , J. Winkelhöfer [-] , T. Froněk [-]

ŽK: 10. J. Múčka , 45. T. Honal . ČK: 41. J. Múčka .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Šimek Luboš - FEKL Pavel (N), TAFAT Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Samuel Kolodej

Expert: Václav Vopička
Tip experta: remíza

Oba týmy jsou herně na stejné úrovni, proto volím remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích