3:2
(3:0)
55. J. Valtera (p.)
74. J. Valtera
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.09.2022 16:30

7.kolo, Královéhradecký | 1.B třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Opočno i přes výpadek v druhé půli doma dokázalo porazit Hronov


Branky


30. O. Polák , 39. O. Polák , 45. P. Hrudík - 55. J. Valtera (p.) , 74. J. Valtera
15

Hráči Opočna nastoupili k prvnímu zápasu na zrekonstruovaném stadionu. Po prvním poločase, kdy vedli už 3:0, to vypadlo, že Hronov odjede s debaklem. Hosté v druhé půli svůj výkon zlepšili a dvěma góly zápas zdramatizovali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas patřil domácím

Hned v úvodu utkání se do nebezpečné příležitosti dostal domácí Adam Smola, ale nedokázal pořádně zakončit. V 10. minutě se ozval Hronov, ale střela Jakuba Valtery mířila těsne vedle. Ve 22. minutě se po centru z přímého kopu dostal k hlavičce Hynek Černý, ale jeho pokus mířil nad. Vzápětí hosté vstřelili branku, která ale pro ofsajd nebyla uznána.

 

Ve 28. minutě protáhl aktivní Smola hostující brankáře Adama Swaczynu, který si ale s jeho přízemní střelou poradil. Opočno se vzápětí dostalo znovu k míči, ten se dostal k Ondřeji Polákovi, jehož střelu na zadní tyč hostující gólman vyrazil na roh. Rohový kop následně hronovská obrana odvrátila pouze za velké vápno, kde se k němu dostal znovu Ondřej Polák a střelou zpoza vápna překvapil gólmana Swaczynu 1:0 pro domácí.

 

Opočno gól povzbudil a získalo větší převahu. Ve 38. minutě se po přihrávce Ondřeje Poláka ocitl ve velké šanci Adam Smola, miříl ale pouze do náruče gólmana. O minutu později však neunavný Ondřej Polák zvýšil střelou na zadní tyč na 2:0. Opočno završilo dobrý první poločas třetí brankou, když si balón vzal Adam Smola, obešel dva hráče a přihrál Petru Hrudíkovi, který zvýšil na 3:0.

Valtera dokázal zápas zdramatizovat.

Opočno vstoupilo dobře i do druhého poločasu, když se hned v úvodu dostal do velké šance Tomáš Přibyl, proti jeho střele však skvěle zasáhl hronovský gólman. Ve 49. minutě byl v šanci opět Přibyl, ale hlavičkoval pouze do náručí Adama Swaczyny.

 

V 55. minutě Hronov dokázala snížit, když se z penalty trefil Jakub Valtera. V 61. minutě se k dlouhému výkopu od opočenského gólmana Martina Malého dostal znovu Tomáš Přibyl, ale opět ztroskotal na Swaczynovi. V 66. minutě se přes Přibyla a Poláka dostal míč k Adamu Smolovi, který mířil těsně vedle levé tyče.

 

Hronov byl nebezpečný zejména ze standardních situací a z rychlých brejků. Jeden z nich se jim podařilo proměnit v 74. minutě, když po přihrávce Václava Pohla vstřelil druhý gól hronovský útočník Jakub Valtera a zdramatizoval tak závěr utkání. Hosté se snažili o vyrovnání, ale opočenská obrana je do výraznější šance nepustila. V závěru mohl pojistit výhru domácích Adam Smola, ale jeho střelu z úhlu kryl Swaczyna. Další šanci diváci již neviděli a Opočno se tak mohlo radovat z první výhry na jejich novém stadionu v této sezóně.



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Opočno
Martin Šnajdr, trenér: V úvodu jsme zazdili dvě šance a 10 minut bylo z naší strany dobrých. Pak jsme kupili nepřesnosti a měli problémy s brejky Hronova, přesto jsme si šance dokázali vytvořit. Koncovku prolomil dvěma góly Ondra Polák, a když jsme v závěru zvýšili na 3:0, mysleli jsme si, že je hotovo. Jenže nás trápí druhé půle, což se potvrdilo i dnes, kdy jsme si zápas nepochopitelně zkomplikovali. Šance jsme měli, ale ta koncovka! Až do konce jsme se klepali o výhru. Tři body bereme, ale pořád nám to drhne!

AFK Hronov
Jaroslav Rubeš, trenér: Byl to zápas rozdílných poločasů. Tentokrát nás nejvíce trápili chyby v defenzivě v první půli. Jeden gól jsme dali, ale neplatil. V druhé půli jsme podali výborný výkon, sahali jsme po vyrovnání. Škoda, že po gólu na 2:3 jsme už neměli síly na závěrečný tlak.



Sestavy


TJ Spartak Opočno
M. Malý [-] - P. Hrudík [-] , J. Franc [-] , Š. Brožek [-] - A. Smola [-] , H. Černý [-] , S. Jech [-] (50. M. Vondřejc [-] ) - T. Přibyl [-] (67. D. Drašnar [-] ) - L. Růžička [-] , O. Polák [-] , L. Čtvrtečka [-] (88. V. Lukášek [-] )

AFK Hronov
A. Swaczyna [-] - M. Puraš [-] , J. Valtera [-] , M. Franců [-] (63. V. Pohl [-] ) , M. Rosokha [-] , V. Tichý [-] , L. Klabník [-] (46. M. Lemko [-] ) , M. Zíta [-] (46. P. Schreiber [-] ) , T. Zíta [-] , O. Naumenko [-] , M. Vursta [-]

ŽK: 57. J. Franc , 60. H. Černý , 72. M. Vondřejc - 57. M. Puraš , 64. M. Lemko , 83. M. Rosokha .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: Hofman Miloš - PRŮCHA Petr, PFEIFER Daniel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Spartak Opočno | Královéhradecký | Rychnov

Tip: výhra domácích

Michal Švorc

Expert: David Mondík
Tip experta: remíza

Souboj dvou soupeřů, kteří jsou v tabulce hned vedle sebe. Bude to boj a dojde na penalty.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza