Dětmarovice utrpěly debakl od Bašky


Branky


22

Dětmarovice v 9. kole I.B třídy skupiny C přivítaly Bašku. Pro oba týmy to bylo velice důležité utkání tzv „o šest bodů“, kdy výhra pro oba týmy znamenala posun v tabulce výš a prohra naopak zase znamenala zůstat na chvostu tabulky, remíza nic neřešila.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Baška si vypracovala pohodlné vedení

Domácím opět chyběli Vitoň s Ligockým a stále nebyl k dispozici ze zdravotních důvodů domácí stoper Skácelík, který pouze seděl jen na lavičce. Hosté naopak přijeli v dobrém rozpoložení.

K utkání trenér hostí - Ručka postrádal Podžorného a Michálka, ale přesto měl k dispozici na lavičce náhradníku dostatek hráčů. Baška nastoupila v rozestavení opět jen s Kocúrem na hrotu útoku.

 

V úvodu prvního poločasu párkrát zahrozili hosté, ale spíše to byl boj o střed pole s mnoha nepřesnými přihrávkami, domácí dobře bránili hostujícího kanonýra a nejlepšího střelce soutěže Kocúra. O chvíli později napřáhl ke střele Klus, ovšem jeho střela na vzdálenější tyč končí nad brankou domácích. Domácí hráči se dostávají do šestnáctky Bašky v 12. minutě kdy po rohu ohrozí brankáře Kimlu, ten míč vyráží a obránce Bašky míč uklízí na další domácí roh. Následně přebírá iniciativu opět Baška, v 15. minutě má možnost trestného kopu, kterého se ujme opět Klus, ovšem i tentokrát jeho střela míří nad břevno domácí branky. Převaha ovšem pokračuje a v 18. minutě se už hráči Bašky mohou radovat z prvního gólů, když se po rohu Kocúra dostane míč k volného Vavříkovi, který míč posílá do branky. Baška hru kontroluje a má nadále více ze hry. Ve 25. minutě dojde ke zvýšení skóre, když  Kocúr dostává za obranu domácích krásnou přihrávku od Jakuba Křenka. Kocúr se s míčem dostává až do šestnáctky a ještě před brankovou čárou prostřelí domácího brankáře a obránce. Baška vede 2:0. Netrvá příliš dlouho a své vedení navyšuje na 3:0- Tentokrát po útočné akci z levé strany. Tam vybojuje míč Klus nahrává do šestnáctky na nabíhajícího Kocúra a ten se prosadí kolem domácího obránce a střelou v pádu posílá míč na vzdálenější tyč. Ke konci poločasu hostující kapitán Křenek ošklivě fauloval domácího obránce Kretka a dostal žlutou kartu od rozhodčího Čecháčka. Kretek musel být odnesen na nosítkách, což byl asi nejzajímavější moment z pohledu domácích.

 

Konečné skóre znamenalo debakl

Do druhého poločasu udělal trenér Ručka dvě změny, když do pole posílá Dobiáše a Pavlíka, místo Školy a Vavříka. Druhý poločas začal pro Bašku v klidu, nikam se nehrnuli a odráželi útoky domácích. Dětmarovický kanonýr Stawicki tento zápas moc štěstí neměl, stejně jako zbytek týmu. Přísné měřítko snesl jako každý zápas domácí gólman Zavacký, který pochytal to, co se dalo. Domácí hráči na začátku druhé půle se přeci jen osmělili a chtěli s výsledkem něco udělat. Ocenit lze především hráče starších ročníků, kteří jako praví srdcaři pomáhají v nelehké situaci klubu po odstoupení z divize a budování nového týmu. Převaha domácích netrvá příliš dlouho, hráči Bašky si po slabší desetiminutovce začínají vytvářet příležitosti a ohrožují domácí branku.

Po centru Pavlíka z levé strany hlavičkuje v těžké pozici Dobiáš vedle branky. O chvíli později naopak Pavlík probíhá centr v šestnáctce z pravé strany. Následuje rohový kop, po menší trmě vrmě se míč dostane k Dobiášovi, ovšem jeho střela končí v náručí brankáře Zavackého. Domácí Dětmarovice mají největší příležitost ke vstřelení branky v 63. minutě, kdy hlavičku domácího útočníka po centru zleva bravurně chytá bašťanský brankář Kimla. Potom mají domácí už jen jednu šanci, když po trestném kopu střela orazítkovala tyč z vnější strany. Chvíli poté jde Baška do rychlého protiútoku, Kocúr si pokopne míč a uteče domácím obráncům, když se  dostane do šestnáctky tak se podívá a předloží jako na podnose přihrávku doleva na volného Pavlíka, který míč uklidí do prázdné branky. O dvě minuty později hostující Pavlik, v souboji s domácím stoperem Gírem spadl na zem a zřejmě z naštvanosti, že souboj neustál udeřil Gíra, který si to samozřejmě nenechal líbit a oplatil mu to. Rozhodčí Čecháček oba vyloučil.

O další tři minuty se mění skóre popáté, Baška vybojuje míč vpravo vedle šestnáctky domácích, míč se dostane k Jakubovi Křenkovi, který zpoza šestnáctky střelou na vzdálenější tyč upravuje skóre na 5:0 pro Bašku. Skóre se mohlo ještě navýšit, když na branku domácích v následujících minutách měli samostatné nájezdy Křenek Matěj a poté i Roman Kocúr, který mohl vstřelit svůj třetí hattrick v sezóně. Ovšem oba své průniky nedotáhli tak, že by skončili gólem.

 



Ohlasy k zápasu


SK Dětmarovice
Lukáš Kretek: Do utkání jsme šli dobře naladění, ikdyž jsme se potýkali s nějakou marodkou. Zároveň jsme i v utkání museli improvizovat v sestavě, kvůli dvou zraněním. Bohužel jsme ten zápas nezvládli, udělali jsme spoustu chyb, které Baška potrestala. Druhý poločas vypadal o něco lépe z naši strany, ale nepodařilo se nám dát kontaktní gól a bohužel jsme se nakonec potýkali s debaklem 5:0..

TJ Sokol Baška
Tomáš Bugna - předseda: Baška si veze povinné body do tabulky, konečně se ji také podařilo nedostat branku a spravila si trochu nepřiznivé skóre. To má, co se týká vstřelených branek pozitivní, neboť v počtu vstřelených branek je na tom Baška dobře, i přesto, že ve dvou utkáních nedali ani branku. Horší to je s brankami obdrženými, kde patří mezi nejhorší týmy. Snad se to po dnešku zlepší, kdy nedostali žádnou branku.



Místo: Dětmarovice. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Čecháček Petr  - BEDNÁŘ Marcel, BOČEK Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
1. 10. 2022 19:34
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Dětmarovicím se po pádu z divize moc nedaří. I Baška nemá moc bodů. Rozhodne domácí prostředí. Takže jednička.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů