2:3
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.09.2022 16:00

6.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dětmarovice slaví první výhru, urvali jí v Petřvaldu


Branky


21. M. Sobek , 39. M. Sobek - 30. D. Stawicki , 41. P. Beilner , 60. M. Šrámek (p.)
20

V šestém kole I.B třídy skupiny C petřvaldské „Hepo“ přivítalo Dětmarovice. Oba týmy se začínaly herně zvedat, a proto mělo jít o kvalitní zápas. Dětmarovice zlepšeném výkonu v minulém zápase doma s Hnojníkem si věřily na první vítězství na horké půdě.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní poločas přinesl dvě branky na obou stranách

Hosté začali aktivněji a Stawicki se Zahatlanem poprvé zahrozili po kombinaci střelou z poza vápna, ale mířili jen vedle pravé tyče gólmana Pokorného. Dětmarovice na začátku zápasu nalezli na Petřvald, který hrozil ojediněle z brejků. Výborně hrající rodina Ligockých otec Jiří a syn Lukáš na pravé straně zásobovala hostující útočníky skvělými centry, které bohužel pro Dětmarovice nedošly až do brány. Na začátku čtrnácté minuty L. Ligocký z přemíry snahy zisku míče obdržel žlutou kartu a hosté po rychlé rozehrávce zahrozili, konkrétně Sobek, ale Zavacký ho tentokrát vychytal. Ve 21. minutě hosté ztratili na půli hřiště míč a domácí po krásné kombinaci a střele Sobka otevřeli skoré. Hned za deset minut hostující kanonýr Damian Stawicki za vápnem technickou střelou chtěl přelobovat Pokorného a trefil břevno a se šťastným odrazem od Pokorného míč skončil v síti. Ke konci poločasu se Sobek uvolnil v šestnácte a pumelicí prostřelil Zavackého, kterému míč zaplaval. Hosté ale nechtěli jít do kabin s gólovým mankem, a tak Beilner svůj skvělý výkon v prvním poločase okořenil krásným gólem po zemi placírkou k tyči. Poločas tedy skončil pro oba týmy smírně.

 

Rozhodla penalta

Na začátku druhého poločasu se naneštěstí Beilner zranil (bude chybět dva týdny) a hosté museli střídat. Trenér Andrejko o poločase burcoval hráče, aby na Petřvaldské vlétli a rozhodli zápas. Tahle taktika se vydařila a po průniku Zahatlana pokutovým územím ho podrazil domácí kapitán a stoper Marek a rozhodčí Jonszta nařídil penaltu. K penaltě se postavil zkušený mazák Šrámek a krásnou panenkou doprostřed branky překonal Pokorného a Dětmarovice poprvé vedly. Hosté se potom zatáhli a hráli na brejky. Domácí párkrát zahrozili, ale Zavacký se rozchytal ke skvělému výkonu. Konec zápasu sliboval veliké drama, Ligocký zatáhl hostujícího hráče a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Hosté nechali na hrotu pouze Zahatlana a domácí naopak všechno dali do útoku. Dětmarovice oslabení v pohodě přežili, protože domácí nebyli schopni překonat domácí val kombinacemi a centry se neujaly. V úplném závěru zápasu neunesl nervy domácí Matějek a po nesportovním chování obdržel červenou kartu.

Dětmarovice si připsali první výhru a odlepili se od dna, Petřvald naopak zaznamenal druhou domácí ztrátu po sobě. Dětmarovice příště čeká ve šlágru kola derby doma s Věřňovicemi a Petřvald bude chtít urvat 3 body na hřišti Baníku Orlová.

 

Videozáznam utkání: Důležité momenty: 24:14 branka Sobka na 1:0 33:20 Stawicki branka na 1:1  42:25 Sobek vrací domácím vedení na 2:1 43:53 Beilner opět srovnává stav 52:11 začíná druhá půle 1:06:47 penaltový zákrok  1:07:50 proměněná penalta 2:3 1:22:43 druhá žlutá pro Ligockého 1:37:42 červená pro domácího Matějeka


Ohlasy k zápasu



SK Dětmarovice
Lukáš Kretek: Na zápas s Petřvaldem jsme se celý týden poctivě připravovali, ať už po taktické stránce, tak i po fyzické. Čekali jsme velmi těžké utkání. První poločas byl trosku hektický z naši strany, bohužel jsme dostali zbytečné dva góly, naprosto totožné. Naštěstí se nám podařilo pokaždé vyrovnat a nakonec nám hodně pomohla penalta. Shrnul bych pro nás to utkání třemi slovy : KONEČNĚ TO VYŠLO !



Sestavy


TJ Petřvald
D. Pokorný [-] - J. Goldbricht [-] , L. Suchánek [-] (46. D. Kršák [-] ) , J. Karkoška [-] , T. Budina [-] - V. Matějek [-] , O. Cudrák [-] , F. Marek [-] , J. Sztymon [-] , M. Gorovič [-] - M. Sobek [-] (69. P. Cina [-] ) -

SK Dětmarovice
L. Zavacký [-] - P. Zahatlan [-] , D. Stawicki [-] , L. Ligocký [-] , F. Vitoň [-] - D. Gill [-] , J. Ligocký [-] (69. ) , P. Popek [-] , M. Skácelík [-] , M. Šrámek [-] - P. Beilner [-] (49. D. Ženíšek [-] ) -

ŽK: 14. L. Ligocký , 82. P. Zahatlan , 90. D. Ženíšek . ČK: 90. V. Matějek - 76. L. Ligocký .
Místo: Petřvald. Počet diváků: 150.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Hosté po špatném začátku zabrali doma s Hnojníkem a po doplnění kádru se budou zvedat tabulkou. Zápas přinese málo branek a i jediný gól může rozhodnout.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích