2:2
(2:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2022 16:30

4.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horní Žukov má první bod, vybojoval jej v Petřvaldu


Branky


20

Fotbalisté Petřvaldu na svém hřišti přivítali nováčka soutěže Slovan Horní Žukov. Vzhledem k postavení v tabulce a bodovému zisku, kdy Petřvald měl na kontě 3 body a Horní Žukov 0, byli to domácí, kdo vstupoval do zápasu jako favorit. A to i bez několika klíčových hráčů sestavy. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Udeřily domácí opory

Domácí trenér Martin Weiss postrádal před utkáním s Horním Žukovem několik opor. Chyběl například stoper Marek, záložník Zajíček, který je stále zraněn, obránce Dominik Knorr, který laboruje s kolenem a v neposlední řadě brankář Janča. Přes tyto absence se do základní sestavy domácích dostali například zkušený Goldbricht, patnáctiletý Viktor Stavař nebo David Pokorný, který strážil tři tyče. 

Horní Žukov přišel v minulém utkání o všechny body doslova minutu po dvanácté, když ještě 15.minut před koncem vedli o dvě branky. Jedinými dvěma změnami po nešťastném utkání byly tedy návraty do sestavy v podobě bratrů Podaných. Ti nahradili Sojku a Kavického. 

 

První střelu na bránu si zhruba po minutě hry připsali hosté ze Žukova, kteří ale mířili hodně nepřesně. Úvodní minuty byly spíše o nepřesnostech na obou stranách a když už se jeden z týmů dostal na dostřel brány, tak byla šance zblokována či nedohrána díky pozorně bránící obraně. 

První obrovskou šanci měl domácí Gorovič, který využil chyby ve zpracování hostujícího Saleha a řítil se sám na Rachmana. Žukovský gólman jeho nájezd skvěle vyrazil nohou na roh. Následující dva rohy obrana hostů bez větších problémů odvrátila.

 

Ve 24.minutě se jinak v bojovném utkání konečně měnilo skóre. Po chybě dvou opor žukovského celku, kdy nejprve svou přihrávkou dostal Roman Gulis zbytečně pod tlak kapitána Bolce, který následně ztratil míč v souboji s domácím Karkoškou, se míč posunul k Vojtěchu Matějekovi, který poslal míč do souboje - žukovský Saleh vs. Kostka, který se dostal za záda hostujícího stopera a svou následnou šancí nepohrdl 1:0.

 

Hosté domácího brankáře donutili poprvé k těžšímu zákroku až ve 27.minutě, kdy střelu z hranice vápna Pokorný u své bližší tyče pokryl. A tak zde byli opět domácí, kdy Sztymon motal soupeře před vápnem a následně posunul míč do strany k Novotnému, který míč přízemním centrem posílal někam na penaltu a obrana hostů akci hasila v poslední možnou chvíli. 

Žukovští odpověděli vysunutím Saleha, který se s míčem vydal na soupeřovu polovinu a následně kolmicí vybídl do šance kapitána Bolce. Ten ve svém zakončil, ale selhal.

Chvíli na to, se na sólo jízdu vydal domácí Gorovič, jehož akci zakončoval domácí Kostka, bohužel pro domácí fanoušky pouze do rukou Rachmana. 

 

Ve 40.minutě trefuje Novotný z přímého kopu tyč Rachmanovy brány. O dvě minuty později využívají opět domácí velkou chybu hostů ve svůj prospěch a Gorovič po svém sólu předkládá míč před prázdnou bránu pro Novotného 2:0.

Chyběly doslova vteřiny do poločasové pauzy kdy se Žukovští pokusili poločasové skóre upravit poprvé - proti skvěle umístěné střele se vytáhl Pokorný. Toto varování zřejmě, ale domácím nestačilo a v samotném závěru první půle se za nakopnutým míčem nejrychleji dostal Křupala, který vystřelil a jeho střelu po zemi domácí brankář Pokorný podcenil - 2:1.

Petřvald dal vzpomenout na "bolest" loňské sezóny

Kdo sledoval TJ Petřvald v loňské sezoně, tak ví, že nikde jinde než zde, by si měli hráči vzít k srdci slova Josefa Csaplára o Csaplárově pasti. Loňské dvougólové vedení například proti Hnojníku a následná prohra 2:3 zřejmě nebyla dostatečným varováním pro domácí celek. 

 

Druhý poločas začal, tak jako skončil ten první, tedy množstvím osobních soubojů a hlavně zlepšenou hrou Horního Žukova. Žukovští využili špatného rozpoložení domácího brankáře, který měl v prvním inkasovaném gólu malinko prsty a dostali jej pod tlak i podruhé. Nakopnutý míč totiž mladý Pokorný špatně odhadl a byl u něj mimo vápno později, než žukovský záložník Hlávka, který si míč píchl okolo a s obráncem na zádech ve skluzu dopravil míč do sítě - 2:2.

 

Domácí celek, tedy opět doma promrhal dvoubrankové vedení a čekalo se, co celek trenéra Weismanna proti nabuzenému Hornímu Žukovu ve zbytku druhé půle předvede. 

Optická herní převaha na míči, oproti dobře bránícímu Žukovu, který si byl za současného stavu vědom zisku prvního bodu v 1.B třídě byla spíše křečí pro domácí celek a důkazem toho byl například trestný kop Novotného, který skončil pouze ve zdi. Naopak petřvaldskou obranu dlouho zlobil aktivní Křupala, který si vymodlil okolo 60.minuty faul a zajímavou standardní situaci pro svůj celek. Z té nakonec Žukov vytěžil alespoň drobný tlak a několik okamžiků na polovině domácích. 

Žukovští se s blížícím se koncem utkání stále více zlepšovali a byli to oni, kdo byl nebezpečnějším celkem. A mohli jít i do vedení, kdyby rychlonohý Křupala nešel za každou cenu do zakončení a předložil míč volnému spoluhráči. Zablokované zakončení skončilo pouze rohovým kopem. 

O několik minut později kopali žukovští další dva rohy v rychlém sledu za sebou. Místo zakončení ovšem přišel rychlý kontr Goroviče, který táhl míč a předložil jej osamocenému Novotnému, který trestuhodně v závěru utkání selhal a poslal míč pouze do brankáře Rachmana. 

Utkání tedy končí zřejmě zaslouženou remízou.

 

Videozáznam z utkání:



Ohlasy k zápasu


TJ Petřvald
Dominik Knorr: Od začátku zápasu jsme byli lepším týmem, hráli po zemi, tak jak mělo být v plánu. Dostali jsme se do dvoubrankového vedení, ale bohužel přišlo to samé jako minulý týden ve Vendryni, hodně nevyužitých šancí, skončilo pro nás ztrátou bodů.




Sestavy


TJ Petřvald
D. Pokorný [-] - R. Novotný [-] , V. Stavař [-] (65. P. Cina [-] ) , J. Karkoška [-] (55. A. Durczok [-] ) , T. Budina [-] - V. Matějek [-] , O. Cudrák [-] , J. Sztymon [-] , O. Kostka [-] , M. Gorovič [-] - J. Goldbricht [-] -

Slovan Horní Žukov
M. Rachman [-] - J. Bolec [-] , O. Saleh [-] , D. Podaný [-] (74. J. Andres [-] ) , A. Kawulok [-] - J. Hlávka [-] (74. J. Jelínek [-] ) , S. Chlebek [-] (43. O. Sojka [-] ) , J. Pokorný [-] - R. Gulis [-] (65. O. Grohmann [-] ) , D. Podaný [-] , M. Křupala [-] -

ŽK: 85. M. Gorovič - 39. A. Kawulok .
Místo: Petřvald. Počet diváků: 121.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Petřvald minulý zápas ztratil vyhraný zápas ve Vendryni a bude chtít tento zápas napravit, tipuji výhru 4:1.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích