A. Klus 90.
1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.09.2022 15:30

8.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Petrovice odváží tři body z Bašky


Branky


90. A. Klus - 38. P. Czyž , 78. M. Brzóska
17

Souboj dvou celků ze spodní části tabulky se odehrál v Bašce, kam zavítal petrovický Inter. Hlavně u tradičního účastníka z polského pohaničí je umístění, i v návaznosti na loňský ročník spíše zklamáním. To Baška, které se loňský ročník nepovedl, šla do boje i s ve formě hrajícím Kocúrem a Dobiášem, který se pomalu vrací po dlouhém trestu. Tedy utkání nemělo vyloženého favorita.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Petrovice se ujaly vedení

Hostující kouč Hanus se musel v tomto utkání obejít bez několika opor včetně rychlého Petra Horáka, kterého na seznamu absentérů doplnil ještě například Jakub Sznapka. Místo něj v tomhle zápase dostal šanci od začátku nastoupit Marcel Petr, který sbírá minutáž jako střídající hráč a šanci kterou od trenérů dostal zhostil na výbornou. Na své pozice do středu pole se vrátili Jaroslav Martikán a Marek Brzóska, tito dva hráli poslední utkání na pozici stoperů. Do stoperské dvojce se posunul nováček v kabině Dominik Volný, který měl vedle sebe už uzdraveného mazáka Petra Lukosze.  

 

 

Oba týmy se od začátku snažily držet míč na svých kopačkách a vyčkávat na případné chyby v obraně.Utkání se rozjíždělo opatrně, přesto první nebezpečnější situaci musel řešit Kimla v domácí brance. Poté se o slovo přihlásili domácí, především Dobiáš, který po dlouhém nákopu Horňáka perfektně zpracoval na hranici velkého vápna, ale střela mu nesedla. Ve 20 minutě po faulu na Křenka zahrával za hranici 16 přímý kop Michálek, centrovaný míč skončil na hlavě Dobiáše, ale míč putoval těsně kolem tyče mimo branku. Hra se poté přelévala mezi šestnáctkami až do 31 minuty, kdy se k do nebezpečné situace dostal Matěj Křenek, ale rychlé zakončení skončilo nad brankou soupeře. O 3 minuty později po rohu, rovněž nad tři tyče, střílí Kocúr. Neproměněné šance mohly mrzet a ve 37 minutě se to potvrdilo. Rychlou rozehrávku petrovických po faulu u půle hřiště bašťané nezachytili, míč se dostal mezi obránce na hostujícího Petra Czyže a kapitán Interu chladnokrevnou střelou na zadní tyč otevřel skóre. Studená sprcha pro domácí hráče, vzpruha pro hosty, kteří těsně před poločasovým hvizdem zahrozili ještě jednou, naštěstí pro domácí vedle branky. Do šaten se tedy šlo za stavu 0:1.

 

 

 

Domácí na petrovické zvýšení reagovali pozdě

Do druhé půle domácí vstoupili s touhou zvrátit nepříznivý stav utkání. Hned v úvodu doslova vlétl do šestnáctky Kucúr, ale přestřelil branku. O tři minuty později ten samý hráč při zakončení trefil šťastně postaveného obránce. V 53 minutě měl Michálek možnost přímého kopu z hranice šestnáctky, ale těsně minul tři tyče hostující brány. O dvě minuty později se do vyložené šance dostal krásným uvolněním Dobiáš. Chladnokrevně vyšachoval obranu, ale tváří v tvář brankáři poslal míč přímo do něj. Toto měla být branka, která by zvrátila chod utkání, ale bohužel se tak nestalo. Baška proto musela dál bušili do zalezlé obrany soupeře. Opět Kocúr krásnou střelou protáhl petrovického gólmana, který vytáhl míč na roh. Petrovičtí „zalezli“ a urputným bráněním se snažili neinkasovat a vyčkávat na případné brejky. A dočkali se. Dlouhý nákop dopředu a sprinterský souboj lépe ustál hostující Brzóska, který v souboji posunul míč okolo Kimly do branky. Velká rána pro domácí, kterým zbývalo posledních 15 minut na to, aby se zápasem ještě něco udělali. Šance na vsítění branky byly, ale po většinou nepřesnou koncovkou se to prostě nedařilo urvat. Neujala se ani další šance Kocúra, ani hlavička Horňáka. Chvíli před koncem utkání se na druhé straně stihl ještě blýsknout Kimla, který zlikvidoval samostatný nájezd petrovického hráče. Baška se dočkala až v samotném závěru, kdy Klus doslova propasíroval míč do petrovické sítě. Snížení ale přišlo příliš pozdě. Pár minut dokonce a dobrá obrana hostujícího celku již nic víc nedovolila.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Baška
Martin Boháč: Tato porážka mrzí. Baška nepředvedla špatný výkon, snažila se, na míči byla kvalitní, ale hosté jí dali lekci z produktivity a kvalitním bráněním Bašku do vyloženějších šancí příliš nepouštěli. A když už se do nich Baška dostala, tak domácí hráči bohužel selhali. Snad budou mít bašťanští lépe nabito v Dětmarovicích, kam v sobotu zajíždějí.

TJ Internacionál Petrovice
Patrik Chmelař: Jeli jsme do Bašky s cílem naplno bodovat a shodit z nás všech tzv. deku, kterou jsme na sobě měli. Já osobně ji na sobě měl dlouho do dnešního zápasu, do kterého jsem šel s tím, že chci pomoct klukům shodit deku kterou jsme na sobě měli a odrazit od toho dna na kterém jsme byli. Ovšem nesmím opomenout Marcela Petra, který překvapil nejen mě ale určitě spoustu kluků, kteří jsme na tomhle zápase byli, odehrál výborný zápas. Teď nás doma čeká tým Vendryně, kterého budeme určitě chtít překvapit a konečně bodovat i doma. Musím ještě dodat že když máš před sebou dvojici Lukosz, Volný jsi prakticky bez práce, spolupráce s nimi vycházela na jedničku, ovšem nebylo by to možné i bez ostatních kluků.



Sestavy


TJ Sokol Baška
F. Kimla [-] - T. Podžorný [-] (46. P. Mroviec [-] ) , M. Dobiáš [-] (66. P. Třeštík [-] ) , R. Kocúr [-] , L. Sloboda [-] - M. Křenek [-] , T. Horňák [-] , J. Michálek [-] (66. J. Pavlik [-] ) - J. Křenek [-] , A. Klus [-] , L. Vavřík [-] -

TJ Internacionál Petrovice
P. Chmelař [-] - P. Fic [-] , P. Lukosz [-] , D. Volný [-] , J. Antolík [-] - R. Madecký [-] , D. Chmelař [-] , J. Martikán [-] , M. Brzóska [-] - P. Czyž [-] (90. D. Herman [-] ) , M. Petr [-] (76. P. Pavlica [-] ) -

ŽK: 53. J. Martikán , 78. M. Brzóska .
Místo: Baška. Počet diváků: 82. Rozhodčí: Moravec Roman  - POLEDNÍK Radek, BOHÁČ Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Věřím v tým Bašky, pomalu se začínají zvedat. Hraji útočný fotbal a dávají hodně branek. Tenhle zapas by mohl fanoušky zase bavit.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů