Devítigólová přestřelka vyzněla lépe pro Bašku


Branky


7. A. Klus , 44. R. Kocúr , 66. R. Kocúr , 80. R. Kocúr , 83. T. Horňák - 16. J. Pilch , 52. D. Neuman , 76. R. Pliska , 88. L. Sloboda (vl.)
21

Fotbalisté TJ Vendryně zajížděli na půdu Sokola Baška. Souboj dvou celků z opačných pólů loňské konečné tabulky stavěl do role favorita celek z Třinecka, nicméně tomu se úvod sezóny ne úplně vydařil a připočteme-li četné absence v kádru kouče Martynka, tak se misky vah více - než narovnaly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní dějství rozhodl Kocúr

Pokud je něco, co kouče Vendryně trápí, je to skladba kádru pro každé další utkání. Z loňského, úspěšného složení, které vybojovalo konečné třetí místo v tabulce zbylo prakticky jen torzo v čele s brankářem Kolarczykem a kouč Martynek, tedy před každým duelem lepí sestavu, jak se jen dá. 

 

Zdecimovaná Vendryně přijela do Bašky bez 12, slovy dvanácti hráčů, kdy rovnou 7 z nich patří do základní sestavy týmu trenéra Martynka, který tak musel polovat i rezervy, hráče, kteří rok netrénovali a v průběhu zápasu na pomoc dorazili i dorostenci, kteří právě dohráli svůj zápas v Kopřivnici.

 

Lepší start do utkání měla domácí Baška, kterou už v 7. minutě do vedení poslal Křenek. Netrvalo dlouho a skóre bylo vyrovnané, na 1:1 srovnával po pohledné akci Pilch Jan. Vedení na svou stranu zpátky získal a takzvaně gól do kabin vstřelil domácí Kocúr. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 2:1 pro domácí Bašku.

 

Kocúr zkompletoval hattrick

V druhém poločase se ke slovu znovu dostali hosté, kteří vyrovnali na 2:2, kdy se trefil Neuman. Scénář zápasu jako by byl jasně daný, protože domácí Baška znovu udeřila a po chvilce bylo opět srovnáno – trefili se znovu Kocúr a Pliska. V 80. minutě dal třetí branku Kocúr a zkompletoval tak Hattrick, místo srovnání Vendryně ale přišlo navýšení skóre na 5:3, zakončoval Horňák. O kosmetickou úpravu se postaral vlastním gólem Sloboda Lukáš, který hlavou nechtěně přehodil vlastního brankáře a dal Vendryni naději aspoň na bod, 5:4. I přes tlak, který si hosté vypracovali nedokázali s výsledkem už nic udělat a tak Baška získala své první body.

 



Ohlasy k zápasu



TJ Vendryně
Lukáš Martynek - trenér: Bohužel nastupujeme kompletně jako jiný tým, než minulou sezónu a je to znát. I přesto jsme se dostali k nějakým šancím a jen vlastní neschopností jsme je nedokázali proměnit. Takhle to bylo i v jiných zápasech, kde jsme nezískali body. Nezbývá nám nic jiného než pracovat dál a věřit, že se postupně budeme dostávat do takového složení, s kterým jsme minulou sezónu hráli kvalitní fotbal.



Sestavy


TJ Sokol Baška
F. Kimla [-] - D. Baran [-] (81. J. Pavlik [-] ) , R. Kocúr [-] , L. Sloboda [-] , T. Horňák [-] (87. F. Žilavý [-] ) - A. Klus [-] , L. Vavřík [-] (59. T. Podžorný [-] ) , J. Škola [-] , M. Křenek [-] - P. Mroviec [-] (81. J. Michálek [-] ) , J. Křenek [-] (87. P. Třeštík [-] ) -

TJ Vendryně
T. Kolarczyk [-] - J. Jochymek [-] (85. ) , M. Safak [-] , F. Lukosz [-] , M. Kiedroň [-] (74. ) - J. Pilch [-] (46. J. Lysek [-] ) , J. Wawreczka [-] , V. Divina [-] , M. Hulboj [-] - R. Pliska [-] , D. Neuman [-] (81. ) -

ŽK: 21. L. Vavřík .
Místo: Baška. Počet diváků: 120. Rozhodčí: Klimek Tomáš  - POKLUDA Aleš, RICHTER Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
11. 9. 2022 14:32
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Vendryně by si na hřišti poslední Bašky měla dokráčet k pohodlnému vítězství a poskočit výš v tabulce.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů