Věřňovice v Bašce zvládly roli favorita


Branky


23

Věřňovice zajížděly na půdu Bašky. Rozdíl mezi oběma celky byl v minulé sezóně docela markantní a i proto, vstupovali hosté do utkání jako favorit. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hostující celek už nemohl počítat s Wojtasem, který musel na operaci a je otázkou, zda stihne na podzim ještě nějaké utkání. Jurkovi přejeme brzké uzdravení. Dále nemohl kouč Martin Kubiš počítat ani s Koníkem, Makovcem a Novotným. Jen na lavičce zůstal, ne úplně fit, Matěj Kubiš a místo něho hrál od začátku Čerešňa. Wojtasovo místo zaplnil Filip Hruška a na kraj zálohy se postavil Ganobčík.

V úvodních minutách měli více ze hry rozhodně domácí hráči. Vážnější šanci si však nevytvořili. Nebezpečně pálil snad jen Klus, ale jeho tvrdá střela skončila nad bránou. Věřňovické nadějné akce zase často zastavoval praporek asistenta rozhodčího. Jedna taková dokonce skončila gólem Čerešni, ale nebyla uznána. Věřňovická legenda se tak dočkala až v 19. minutě, kdy po pěkné akci a centru Vondráka zakončila přesně do odkryté brány. To už ale hrála s obnoveným zraněním stehenního svalu a tak muselo už ve 24. minutě dojít k vynucenému střídání. 

Místo něho se postavil Matěj Kubiš a už po čtyřech minutách pobytu na hřišti zvyšuje po další pěkné akci na 2:0. A i ve druhé půlce prvního poločasu byli lepší domácí, ale z mírné převahy nevytěžili nic. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2.

 

Chalkidis svým třetím gólem v sezóně dal hostům definitivní klid

Po obrátce se nečekalo na gól příliš dlouho. Už po deseti minutách se pěkně z přímého kopu prosadil Chalkidis a dodal na hostující kopačky klid. Ve zbytku utkání už věřňovičtí výsledek zkušeně hlídali a výjma šance Křenka po jasném ofsajdu Bašku k ničemu vážnějšímu nepustili. Navíc se v 80. minutě po ošklivém zákroku nechal vyloučit domácí Vavřík a tím pohasly jakékoliv naděje domácích na bodový zisk.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Baška
Tomáš Boháč: Nečekalo nás lehké utkání a to i díky, k tomu, že jsme neměli na zápas brankáře. Do branky se postavil statečný Tomáš Boháč a na to, že není brankář si vedl dobře. Mrzí nás prvních 15 až 20 minut, kdy jsme byli lepším týmem neproměnili své příležitosti, při jedné zastupoval gólmana na brankové čáře hostující obránce. Místo toho si pak necháme vstřelit branky. Své vedení si pak soupeř už pohlídal. Nepříjemné je, že máme z utkání další dva zraněné a vyloučeného, přitom kádr není velký, takže sestava do Oldřichovic bude oříšek.

TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
Jakub Kubiš: Baška neodehrála vůbec špatné utkání. První poločas asi byla i mírně lepší, ale projevila se naše větší kvalita v proměňování šancí. Ve druhém poločase už jsme na tom byli i kondičně lépe a kontrolovali hru. Pomohla nám i pěkná branka Nikolase. Snad se teď už odpíchnem k lepším výkonům, v neděli nás čeká velmi těžký zápas.



Místo: Baška. Počet diváků: 100.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
22. 8. 2022 17:24
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Věřím, že navážeme na výkon z druhého poločasu proti Oldřichovicím. Snad to nebude drama jako v Bašce naposledy.