3:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2022 16:30

3.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vendryně v posledních momentech utkání obrala o všechny body Petřvald


Branky


51. J. Szarzec (p.) , 88. D. Neuman , 90. J. Szarzec - 10. M. Gorovič , 52. M. Gorovič
25

Loupež za bílého dne byla k vidění ve Vendryni, kam přijel TJ Petřvald. Domácí celek úvodní duel sezóny nezvládl na půdě Hnojníku a nechybělo mnoho, a byl by bez bodů i v utkání proti Petřvaldu. Fotbal ovšem nemá logiku a hraje se do posledního hvizdu na což, nyní doplatili právě hráči Petřvaldu, kterým vítězství proteklo mezi prsty doslova v poslední chvíli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šťastná trefa od zad rozhodla úvodní poločas

Kouč domácích Martynek bojuje od začátku přípravy s velkými absencemi a ani tentokrát tomu nebylo jinak, i přesto dokázal naplnit 18tičlennou soupisku a dle vlastních slov měl k dispozici kvalitní tým.

Hostující trenér Martin Weiss udělal oproti utkání s Baškou celkem dvě změny v sestavě, když absentujícího kapitána Kostku a stopera Knora nahradili v základní jedenáctce Durczok s Karkoškou.

 

Od prvních minut byli na hřišti aktivnější domácí, kteří s míčem na svých kopačkách určovali tempo zápasu. Paradoxně se ale do větších šancí dostávali hráči Petřvaldu a hned v 10. minutě dokázali skórovat. Gólový účet si otevřel hráč s číslem 10, Gorovič Michal,  který trošku šťastně dostal míč do sítě po odrazu od zad domácího brankáře Kolarczyka. 

Obraz hry se příliš neměnil, domácí tým kombinoval a dostával se spíše do pološancí, naopak hosté, když už se k něčemu odhodlali, většinou se jednalo o solidní příležitost. Do kabin se odcházelo za stavu 0:1 pro Petřvald.

 

Petřvald v posledních minutách prožil kolaps

Druhý poločas začal znovu velmi podobně a domácím se podařilo z tlaku vytěžit pokutový kop, který zářídil Ben Klus, když se dobře dostal do vápna a byl podražen zezadu. Penalty se zhostil Jan Szarzec a svůj pokus s přehledem proměnil - 1:1.

Nadšení z vyrovnání ovšem svěřencům trenéra Martynka nevydrželo ani minutu, z další akce se ke střele z dálky dostal znovu Gorovič a svým druhým gólem dostal svůj tým znovu a opět do vedení. 

Domácí v průběhu druhé půle hru otevřeli a snažili se vyrovnat, čehož výborně využívali rychlostně založení hráči Petřvaldu, kteří svými náběhy za obranu dělali Vendryňské defenzívě obrovské problémy. Své šance ovšem neproměnili a to především díky výbornému výkonu brankáře Kolarczyka, který si svými zákroky ve druhé půli určitě vysloužil ocenění hráč zápasu. Když už byl i gólmán domácích krátký, Vendryni pomohla branková konstrukce.

Domácí kouč ve snaze o vyrovnání měl na hřišti velké množství ofenzivních hráčů a nakonec se vyplatilo. V 88. minutě se po závaru ve vápně dostal k zakončení Neuman a dotlačil míč do sítě, bylo vyrovnáno - 2:2. 

Zdálo se, že se zápas dohraje za remízového stavu, to se ovšem nelíbilo domácímu záložníkovi Szarzecovi, který svým druhým gólem dokonal obrat. Po zisku míče ve středu hřiště se dostal až před šestnáctku hostujícího celku, kde dvakrát naznačil a levou nohou poslal utaženou střelu k tyči.

Domácí Vendryně tak otočila utkání v posledních třech minutách a získala své první body.



Ohlasy k zápasu


TJ Vendryně
Lukáš Martynek - trenér: V první řadě bych chtěl vyzdvihnout výkon našeho brankáře Koláče (přezdívka), který chytl 3-4 góly a udržel nějakou naději k obratu. Stejně tak Honza Szarzec, který to v posledních sekundách zápasu vzal na sebe a dokonal obrat. A samozřejmě pochvalu zaslouží celý tým, protože i přes to, že se nám úplně nedařilo, bojoval a pracoval až do konce zápasu a nakonec to přineslo ovoce. Stejně tak kluci ze střídačky, kteří oživili hru. Pořád jsme ale nějací ospalí a nejsme vůbec v herní pohodě, budeme na tom pracovat a věřím, že se to brzy zlepší a posuneme se tam, kde chceme být. Každopádně musím pochválit soupeře, odehráli dobrý zápas a kdyby měli štěstí na svojí straně, vyhráli by. Ale tak to někdy prostě je, my si to zažili hodněkrát v minulé sezóně.

TJ Petřvald
Martin Sobek: Do Vendryně jsme jeli s tím urvat nějaké body, i když jsme věděli že to nebude nic lehkého. Díky brzkému gólu se nám hrálo určitě lépe, ale domácí se nevzdávali. Zbytek poločasu byl hodně bojovný, ale díky dobré obraně jsme soupeře k nějaké větší šanci nepustili. Druhý poločas začal lépe pro domácí tým díky gólu z penalty, ale naštěstí jsme hned z rozehrávky dokázali dostat vedení zpátky na svoji stranu. Myslím že jsme většinu poločasu byli lepším týmem, ale bohužel jsme nedokázali přidat další gól i díky dobrému výkonu domácího brankáře. Známé přísloví nedáš, dostaneš nastalo i teď a soupeř dokázal dostat míč do branky a byl na koni. K našemu neštěstí domácí udeřili znovu a otočili zápas ve svůj prospěch.



Sestavy


TJ Vendryně
T. Kolarczyk [-] - B. Klus [-] , J. Szarzec [-] , R. Sikora [-] , J. Pilch [-] - M. Hulboj [-] , J. Wawreczka [-] (73. T. Guznar [-] ) , F. Lukosz [-] , V. Divina [-] (73. A. Safak [-] ) - R. Ťupa [-] (73. Z. Walek [-] ) , D. Neuman [-] -

TJ Petřvald
J. Janča [-] - O. Cudrák [-] , F. Marek [-] , J. Sztymon [-] (87. J. Sklepek [-] ) , V. Matějek [-] - J. Karkoška [-] , T. Budina [-] , M. Gorovič [-] (76. M. Sobek [-] ) , P. Cina [-] (56. D. Kršák [-] ) - R. Novotný [-] (87. R. Lachman [-] ) , A. Durczok [-] -

ŽK: 89. R. Sikora - 35. R. Novotný , 62. M. Gorovič , 78. F. Marek , 85. T. Budina .
Místo: Vendryně. Počet diváků: 120. Rozhodčí: Chýlek Martin  - KARCH Otakar, STARZYK Radim.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

18. 8. 2022 20:03
Remíza

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Vendryně si bude chtít po úvodní porážce spravit chuť a na svém oraništi si s Hepem poradí.