3:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2022 17:00

5.kolo, Královéhradecký | 1.B třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V derby zvítězilo České Meziříčí


Branky


11

Páté kolo I.B třídy skupiny B nabídlo "přespolní" derby mezi Opočnem a Českým Meziříčím. Oba týmy před sezónou posílily a jejich ambice jsou vysoké. Kvalita hry tomu i odpovídala. Zápasu přihlíželo 280 diváků.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jakub Rezek otevřel krásnou střelou skóre zápasu.

Hra v prvním poločase snesla velmi přisná měřítka. Hrál se pohledný fotbal ve vysokém tempu s šancemi na obou stranách. Opočnu se bohužel ve 32. minutě zranila opora zadních řad Lukáš Žid a musel být vystřídán. Domácí využili "rozpadu" opočenské obrany hned ve 33. minutě kdy se po sérii centrů balón dostal k Jakubu Rezkovi, který krásným "volejem" uklidil balón pod levou šibenici. 

 

Opočno dokázalo na úvodní branku rychle zaregaovat, když už ve 37. minutě využil chyby domácí obrany Adam Smola, který dokázal obejít gólmana Fryntu a naservíroval balón před prázdnou branku Kristiánovi Krištofovi, který bez problémů doklepl balón do sítě.

 

Do konce prvního poločasu se skóre nezměnilo a stav utkání tak byl 1:1.

 

 

České Meziříčí dokázalo využít svůj tlak

V druhém poločase přebralo na hřišti iniciativu České Meziříčí. Dokázalo si vytvářet více nebezpečných příležitostí, než hosté.

 

V 71. minutě letěl míč za obranu hostů v offsajdovém postavení se nacházel kapitán Ondřej Ježek, který se ovšem do hry nezapojil a balón si převzal Jan Plšek, který šel sám na brankáře Martina Malého a střelou podél nej poslal "Meřič" do vedení.

 

Domácím vyšla i střídání, Jan a Jakub Tomáškovi s Martinem Sekyrou vstoupili dobře do utkání a pomohli domácím si udržet tlak. 

 

V závěru utkání se České Meziříčí dostalo do brejku z levé strany. Míč šel následně do vápna a první střela mířila pouze do tyče. Od ní se však balón odrazil k střídajícímu Jakubu Tomáškovi, který dokázal z otočky upravit na konečných 3:1. 

 

Po následné rozehrávce rozhodčí ukončil utkání a domácí se tak mohli po dlouhé době radovat z vítězství v derby. 



Ohlasy k zápasu


FC České Meziříčí
Horký David, vedoucí mužstva: Tak snad jsme to konečně zlomili, chudák kabina dopadla hůř, než po postupu do I.A. třídy. Utkání hrané od začátku ve vysokém tempu, před skvělou kulisou. Krásný první gól Kuby Rezka, bohužel Opočno ještě do poločasu srovnalo po chybě obrany. Druhý poločas jsme do Opočna bušili a na rozdíl od jarního utkání se nám podařilo gól z tlaku vstřelit. Byla znát odmakaná letní příprava, kondičně jsme hosty druhý poločas přejeli a střídající hráči také přinesli kvalitu do hry. Makáme dál borci!

TJ Spartak Opočno
Martin Šnajdr, trenér: Derby jsme nezvládli v druhém poločase. Domácí byli hladovější, my opět impotentní v ofenzívě. Jinak to chvílemi byla holomajzna plná nepřesností z obou stran. Meziříčí na rozdíl od nás využilo chyby, proto zaslouženě vyhrálo! „Bušení a tlak byly takové, že jsme se nedostali z vápna :) a v 60. min. chytaly křeče i naše náhradníky na střídačce včetně mě :) Bušení bylo leda do bubnu a přejetí možná po zápase do Starky :)“ Chápu radost po 3 prohrách v derby, ale hodnocení by nemělo být blábolem.



Sestavy


FC České Meziříčí
D. Frynta [-] - T. Vejprava [-] (74. J. Tomášek [-] ) , T. Havel [-] , T. Krajňák [-] (60. M. Sekyra [-] ) , J. Fiala [-] (74. J. Tomášek [-] ) , J. Rezek [-] , O. Ježek [-] (89. D. Fiala [-] ) , Z. Roubal [-] , V. Slánský [-] , T. Rezek [-] , J. Plšek [-]

TJ Spartak Opočno
M. Malý [-] - P. Hrudík [-] , J. Franc [-] , Š. Brožek [-] - H. Černý [-] , L. Žid [-] (32. M. Labik [-] ) , A. Smola [-] - T. Přibyl [-] , O. Polák [-] - O. Přibyl [-] (79. S. Jech [-] ) , K. Krištof [-]

ŽK: 64. J. Fiala - 90. K. Krištof .
Počet diváků: 280. Rozhodčí: Průcha Petr - VLACHÝ Michal, SLEZÁK Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Michal Švorc

Expert: Adam Krejčí
Tip experta: výhra domácích

Derby dvou sousedních rivalů, kde oba týmy budou chtít předvést svoji kvalitu. Tipuji výhru domácích v čele s prozatimním nejlepším střelcem soutěžě Janem Plškem.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích