Slavia ve Vamberku potvrdila roli favorita


Branky


44. O. Mráz (p.) , 69. M. Šrom - 14. J. Lán , 22. P. Chlumecký , 49. F. Buchwald , 55. F. Buchwald , 72. P. Chlumecký , 79. T. Erber
9

Na krásně připravené vamberecké hřiště zavítala Slavia Hradec Králové B, která minulou sezónu zakončila na 3. místě. Vamberku se v minulé sezóně tolik nedařilo a skončil na 11. místě. Hradeckou Slavii však v podzimní části na domácím hřišti dokázal porazit 4 : 2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slavia svoji herní převahu nedokázala v 1. poločase naplno využít.

Slavia již od úvodních minut měla převahu v držení míče. Ani přesto si však nedokázala vytvořit výraznější šance. Hosté si tak pomohli střelbou ze střední vzdálenosti. Ve 14. minutě se dokázal střelou zpoza vápna prosadit kapitán Slavie Jakub Lán. Na jeho zásah následně navázal ve 22. minutě Patrik Chlumecký, který se prosadil stejným způsobem.

Vamberk se v prvním poločase snažil ohrozit branku Slavie zejména dlouhými míči za obranu. Většinu těchto akcí však dokázal díky dobré poziční hře vyřešit brankář Jan Moník. Ke konci druhého poločasu Slavia vypadla z koncentrace. V její hře se začaly objevovat nepřesnosti a nedůrazy v osobních soubojích. Ve 44. minutě Slavia ztratila balón na své polovině. Toho dokázal využít Portugalec Bastos Oliveira Flavio Daniel, jehož průnik byl ve vápně nedovoloně zastaven a kopala se penalta. Tu dokázal proměnit Ondřej Mráz a do šaten se odcházelo za stavu 1 : 2 pro hosty.

Druhý poločas již patřil Slavii.

Vstup do druhého poločasu Slavii vyšel lépe. Opět více držela míč, ovšem na rozdíl od prvního poločasu dokázala rychleji skórovat. V krátkém časovém rozmezí se po dvou individuálních akcích z levé strany dokázal prosadit záložník Filip Buchwald. První branku vstřelil v 49. minutě a druhou dokázal přidat v 55. minutě. Po těchto dvou rychlých brankách měla Slavia na hřišti výraznější převahu. Ovšem stejně, jako v 1. poločase se nedokázala vyvarovat nepřesností v rozehrávce, které v 69. minutě využil vamberecký kapitán Michal Šrom a snížil z pohledu domácích na 2 : 4.

Hosté se však opět dokázali rychle zkoncentrovat. Na branku domácích odpověděl v 72. minutě krásnou střelou z 25-ti metrů do šibenice střední záložník Patrik Chlumecký. Slavia si do konce utkání ještě vypracovala několik šancí, které buď zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího nebo vamberecký gólman Martin Cit. Na konečných 2 : 6 upravil v 79. minutě střídající útočník Tomáš Erber.



Ohlasy k zápasu


TJ Baník Vamberk
Ladislav Falta, vedoucí mužstva: V dnešním zápase jsme se utkali s aspirantem na postup a také to vypadalo. Soupeř měl více míč na kopačkách a lépe kombinoval, což bylo odměněno 2-mi vstřelenými brankami. My jsme se snažili soupeři vyrovnat a v určitých fázích se nám to i dařilo. Před půli jsme dali gól z penalty. Ve 2. části jsme chtěli stav vyrovnat, ale vlastními chybami jsme se připravili o slušný výsledek. Hráče musím pochválit za 1. půli. Soupeř má velmi zkušený tým doplněny nadějnými dorostenci a budou v soutěži tvrdit muziku . Máme na čem stále pracovat a pokusit se v dalším utkání bodovat .

FC Slavia Hradec Králové B
Jaroslav Šlégr, trenér: První kolo ve Vamberku se nám podařilo zejména výsledkově zvládnout. Konečný stav odpovídá dění na hřišti, kdy jsme měli po celé utkání převahu, ale bohužel jsme se 2x dopustili laciných chyb a soupeř nás potrestal. Zlepšit se musíme určitě ve spolupráci, zejména při vedení útoku do zatažené obrany, kdy nám chybí trochu trpělivosti a kvalitní finální fáze. V týmu je ale několik nových hráčů a je potřeba dát těmto věcem čas a pak věřím, že naše výkony půjdou nahoru.



Počet diváků: 70.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
8. 8. 2022 18:19
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Spartak Opočno | Královéhradecký | Rychnov

Tip experta: výhra hostů

Technická Slávie bude Vamberk přehrávat a zápas si pohlídá.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů