1:2
(0:2)
23. M. Sobek
42. V. Zajíček (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.05.2022 16:30

22.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Fantom Janča vychytal Petřvaldu tři body


Branky


70. F. Szotkowski - 23. M. Sobek , 42. V. Zajíček (p.)
17

Fotbalisté TJ Petřvaldu zajížděli k utkaní do Nýdku. Místní celek před tímto duelem, byl nucen provést změnu na trenérské židli a díky odstoupení hlavního trenéra Hadravy se na místo hlavního trenéra posunul dosavadní asistent Viktor Polok. Petřvald minulé kolo nezahrál úplně nejhůř a favoritovi z Raškovic podlehl po boji 1:3.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní minuty patřily domácím, prosazovali se, ale hosté

Pod novým trenérem Viktorem Polokem se hráči Nýdku do utkání ponořili lépe, než hosté z Petřvaldu. V prvních 15ti minutách si vypracovali nýdečtí několik rohových kopů, které ale obrana hostí v čele s dirigentem Jančou v pohodě pokryla. Tím vlastně odšpuntoval petřvaldský brankář svůj sólo koncert. Za Petřvald v úvodu hrozila hlavně dvojice Sobek - Kostka. 

Jejich spolupráce ve 23.minutě přinesla i úvodní branku utkání, když Kostka po straně utekl obraně a nacentroval míč přímo na mladého Sobka, který se zakončením už neměl větší problém 0:1. Po vedoucí brance se hostující tým uklidnil a tvořil hru dál. Nicméně jejich šance končily na horší finální fázi, ve které je zradilo přesnější zakončení. I proto musela pomoct další standardní situace - penalta. 

Kostka v závěru poločasu pronikl do vápna domácích, kde byl následně faulován a kopala se tedy penalta. Penaltu si vzal na starost petřvaldský odchovanec Zajíček a nekompromisně překonal Kantora v brance Nýdku. Do kabin tedy šli spokojenější hosté za stavu 0:2.

 

Domácí pouze snížili

Pět minut po zahájení druhé půle se v obrovské příležitosti objevil Sklepek, který ale doplatil na bolest prvního poločasu, a to přesné seřízení mířidel, protože bránu přestřelil.

To byla vlastně poslední vážnější situace před nýdeckou bránou. Od té doby nýdečtí svého soupeře uzamkli na jeho polovině jako Barcelona Deportivo Alaves. Nýdečtí kombinovali a soupeři prakticky nepůjčili míč. Jejich příležitosti, ale končily buď mimo, anebo skvěle zakročil muž utkání Janča. Nebýt něj, tak kdo ví, jak by výsledné skóre nakonec vypadalo. 

Petřvaldská defenziva, přecijen kapitulovala v 70.minutě a domácí zaslouženě snížili brankou Szotkowskeho, který prošel středem hřiště a zpoza šestnáctky prostřelil Janču. 

V 83.minutě se nýdeckým ještě více defenziva hostí otevřela, a to když petřvaldský stoper Marek obdržel červenou kartu. Přesilovku domácí přetavují v penaltu po třech minutách hry. Domácí fanoušci věřili, že se z penalty prosadí i jejich celek, jenže Puczok nezvládl tíhu okamžiku a nechal fantasticky vyniknout brankáře Janču, který penaltu neskutečně vychytal.

Ani po tomto nebylo všemu dění na hřišti konec. V 89.minutě byl v akci opět fantom duelu Janča, který se natáhl ke své tyči a vytáhl hlavičku mimo tři tyče jako jeho vzor Santiago Caňizares v nejlepších letech. 

Petřvald si tedy i díky famoznímu brankářskému výkonu odvezl z Nýdku tři body.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Nýdek
Viktor Polok - trenér: Tak v prvních dvaceti minutách zápasu jsme byli lepší jak soupeř, vypovídá o tom i množství rohu a střel, bohužel místo toho abychom šli do vedení tak inkasujeme opět jako první, i po soupeřově gólů jsme pokračovali ve hře u jejich branky, ale opět bez úspěchu, hosté nám tři minuty před koncem poločasu odskočili po proměněné penaltě do dvoubrankového vedení. Do druhého poločasu jsme nastoupili ve stejném nasazení a soupeře jsme ještě více zatlačili, naše rány míjely jen těsně prostor branky, gólů jsme se dočkali až v 70.minutě po krásné individuální akci Szotkowskeho, měli jsme možnost hrát i proti oslabenému soupeři, když rozhodčí vyloučil po dvou žlutých Marka, poté jsme měli výhodu penalty, ke které se postavil Puczok, ale neproměnil, to se ve fotbale stává. Bohužel vyrovnávací gól jsme nevstřelili, chybělo nám štěstí, a to co už mířilo do branky tak to pochytal gólman hostí, neskutečný výkon.




Sestavy


TJ Sokol Nýdek
J. Kantor [-] - M. Hojdysz [-] , P. Turoň [-] , P. Příborský [-] , T. Spratek [-] - L. Cienciala [-] , V. Szmek [-] , A. Puczok [-] , P. Placzek [-] , M. Kluz [-] - F. Szotkowski [-] -

TJ Petřvald
J. Janča [-] - O. Cudrák [-] , F. Marek [-] , D. Kršák [-] (68. . Macko [-] ) , O. Kostka [-] (53. R. Lachman [-] ) - T. Fismol [-] , M. Fismol [-] , V. Zajíček [-] , J. Uher [-] - D. Knor [-] , M. Sobek [-] (46. J. Sklepek [-] ) -

ŽK: 47. V. Szmek , 56. M. Hojdysz - 31. D. Kršák , 37. D. Knor , 53. F. Marek , 80. J. Uher , 89. J. Janča , 90. M. Nalevajka . ČK: 83. F. Marek .
Místo: Nýdek. Počet diváků: 181.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jakub Hradil

Expert: Tomáš Majer
Tip experta: výhra hostů

Ještě jsem se nesetkal, aby v jednom kole nedorazily k utkání 3 mužstva a nejvíce mě to překvapilo u Nýdku. Domácí si budou určitě chtít napravit reputaci a získat nějaký bod, ale s Petřvaldem se jim to ještě nepovede.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích