1:1
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.05.2022 16:30

22.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sedliště ve Vendryni vyválčily bod


Branky


17

Vendryně hostila za příjemného počasí celek ze Sedliště. Domácí celek stále pomýšlí na postup do vyšší soutěže, o čemž nás přesvědčil i vendryňská hrající legenda Václav Divina (rozhovor na webu). To hosté se po příchodu snajpra Dominika Krejčoka citelně zvedli a z posledních tří duelů brali hned 9 bodů (i s duelem proti Loko.Petrovice B). Vendryňské tedy nečekalo nic jednoduchého a na hřišti to posléze bylo znát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbranková bitva

Kouč hostí přivezl do Vendryně svůj celek oslabený hned o osm hráčů, z nichž nejcitelnější ztrátou byl Dominik Krejčok, kanonýr, který se výraznou měrou podíli na vzestupu sedlišťských výkonů a za jarní část stihl nastřílet pět branek. V porovnání s posledním odehraným zápasem v Nýdku trenér Onufer postrádal například Krpela, Gwozdze, Tesaříka, Košťála, Vlčka či již zmíněného Dominika Krejčoka. Kouč Onufer tedy musel opět povolat hráče ze "zálohy" a po čase se na soupisce sedlišťských objevil například zkušený Sekanina či opět Dorda.

Kouč domácí Vendryně měl k dispozici rozhodně kvalitnější kádr, než se kterým odjel před týdnem bojovat do Bašky. K dispozici byl už i hroťák Robin Pliska, který si v týdnu odpykal trest za "lehce nevhodná hodnocení sudích," za což mu ve Staříči byla udělena červená karta. 

Zápas se hrál na tradičně "skvěle" připraveném pažitu, kde se nutno říci podmínky zápas od zápasu lehce zlepšují. 116 platících diváků včetně místního tradičního bubeníka sledovalo od úvodních minut urputnou bitvu, která hlavně v úvodu domácí příznivce musela bavit. Domácí celek potvrzoval roli favorita a první část úvodních pětačtyřiecetiminutovky byla jednoznačně v jejich režii. Aktivnímu Pliskovi vynucená stopka vytvořila hlad po fotbale a platil za největší hrozbu třineckého celku a svým pohybem větral sedlišťskou defenzivu. 

Hned v úvodu utkání měla Vendryně k dispozici několik rohových kopů, avšak hosté před vlastní bránou nic nedopustili. Domácí to poté zkoušeli přes dlouhé míče ma aktivního Plisku, ale zde domácím paradoxně uškodil domácí terén, který spolupracoval se sedlišťským brankářem Šokalou a jejich "spolupráce" spolehlivě brzdila útoky domácích. 

 

Druhá část prvního dějství se lehce obrátila a růžky začali vystrkovat také hráči hostů, kteří při absenci Krejčoka D. museli spoléhat především na 4. nejlepšího kanonýra soutěže - Kovácse. 19ti gólový snajpr se postupně dostával do nadějných průniků mezi obránci Vendryně, ale jeho pokusům vždy pár centimetrů chybělo. 

Ve 35.minutě přišla první velká šance domácích, a to, když střelu na zadní tyč musel s námahou vyrážet Šokala na další rohový kop. V závěru poločasu se ke slovu opět dostali hosté. Z volného přímého kopu stříleli přesně, ale nepříliš razantně, a tak si se střelou brankář Kolarczyk poradil a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Trefili se dva sváteční střelci

Druhý poločas probíhal podobně jako první, domácí dobývali obranu hostí, ti se snažili ohrozit domácí z brejků. O poločasové pauze udělal trenér Martynek jednu změnu a dal šanci střelci z utkání v Bašce Davidu Neumanovi, kterým vystřídal Martina Kiedroňe.

Neuman důvěru splatil zlatem a hlasitě si řekl o další šanci v základní sestavě. V 63. minutě totiž, byl mužem na správném místě, a to když se po střele, na kterou Šokala nedosáhl, dostal k dorážce po odrazu míče od břevna a následně od zad ležícího brankáře a pohotově zvládl uklidit míč do odkryté brány 1:0. Brilantní tah trenéra Martynka v poločasové pauze!

Domácí tento gól povzbudil a hnali se za uklidňující brankou na 2:0. Jenže, jak už to bývá ve výkonnostním fotbale, když domácí bušili na vrata, zapomněli na to, že Sedliště mají na hřišti Kovácse. Ten obdržel dlouhý míč v 82.minutě od Jiříčka a pronikl zleva do vápna domácích a nabídl srovnání volnému Krištofovi. Ten nabídnutou příležitostí nepohrdl a srovnal v závěru na 1:1.

V nervózním závěru, kdy se obě mužstva snažily rozhodnout ve svůj prospěch a rozhodčí se již chystal ukončit utkání, došlo k nešťasné srážce hlavami, kterou stoper hostí odnesl tržnou ranou na čele a podezřením na otřes mozku a zlomeninu nosu.

 



Ohlasy k zápasu



FK Sedliště
Tomáš Majer: Při pohledu na tabulku a sestavu v jaké jsme byli nuceni nastoupit, bychom před utkáním bod brali, ale troufnu si říct, že přestože byli domácí v držení míče asi častěji, tak gólových šancí jsme si vypracovali více. Škoda něšťastného zranění, ale vypadá to, že po synovi, který tady před čtyřmi lety dohrál se zlomenou lícní kostí a skončil na operaci, u mě bude jen památka v podobě několika stehů na čele.



Sestavy


TJ Vendryně
T. Kolarczyk [-] - R. Pliska [-] , M. Kiedroň [-] (46. D. Neuman [-] ) , J. Wawreczka [-] , M. Teofil [-] - R. Ťupa [-] (68. A. Safak [-] ) , M. Safak [-] , F. Lukosz [-] , D. Szymczyk [-] , M. Hulboj [-] - R. Sikora [-] (56. D. Mitrenga [-] ) -

FK Sedliště
O. Šokala [-] - T. Kusak [-] , M. Hammer [-] , R. Krištof [-] (88. J. Dorda [-] ) , K. Jiříček [-] - T. Majer [-] , Z. Piekarczyk [-] , T. Hvolka [-] , J. Kovács [-] , T. Sekanina [-] - M. Krejčok [-] (75. F. Adamus [-] ) -

ŽK: 80. R. Pliska - 15. K. Jiříček , 22. T. Sekanina , 69. J. Kovács .
Místo: Vendryně. Počet diváků: 116. Rozhodčí: Bartoš Ivan  - KOTAS Adam, PÍSEČNÝ Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
17. 5. 2022 19:47
Ve Vendryni je fotbal zdarma :D jestli jste někomu platili, tak jste někomu naletěli :D

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Hradil

Expert: Tomáš Majer
Tip experta: výhra hostů

Tady nemůžu tipovat jinak než naši výhru. Domácí budou mít v nohách pohárové utkání a uvidíme jak se s tím vypořádají. I přes postavení v tabulce věřím, že to bude vyrovnané utkání s lepším koncem pro nás.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích