0:2
(0:1)
43. F. Žilavý (p.)
70. M. Dobiáš
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.05.2022 16:30

22.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápas byl zrušen

Mosty nebodovaly ani na 21.pokus, srazila je Baška


Branky


43. F. Žilavý (p.) , 70. M. Dobiáš
16

V Mostech u Jablunkova se letos rozdávají body už jen za příjezd. Malinko to působí tak, že mistní celek už při převlékání v kabině prohrává minimálně 0:1 a je odhodlán odevzdat všechny body. Nejinak tomu bylo i v případě souboje s celkem z nižších pater tabulky - Baškou, která rozhodně letos nepůsobí sebejistě a první sezonou v 1.B třídě se spíše protlouká. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žilavý strhl vedení na stranu Bašky penaltou

Kouč celku z frýdecko-místecka měl drobné starosti se složením základní jedenáctky, když odcestoval k utkání s týmem, který tvořilo 13 hráčů. Na lavičce tedy seděl posléze jen jeden hráč do pole a náhradní brankář Prášil. Se sebezapřením do boje vyběhl například Jiří Škola, kapitána Bašky trápí totiž bolavá záda. "Školič" se ale jako správný vůdce nevzdal a vydržel na "place," až do doby, kdy si byl jistý, že jeho mužstvo poveze domů všechny body. 

Nejpalčivějším bodem sestavy, který musel trenér Ručka řešit byl rozhodně post stopera, který nakonec obsadil Michal Lys. Univerzál v sestavě Bašky svou netradiční roli zvládl i s přispěním mosteckého impotentního útoku, který bránu hostujícího Kimli příliš neprověřil.

 

Baška od začátku utkání měla míč víc pod kontrolou než domácí a snažila se co nejdříve vstřelit branku. Ovšem hráči kolikrát situace řešili opačně než by měli a tak se skóre hned tak neměnilo. Domácího gólmana zkoušeli střely z dálky a naopak, jak se dostali do šestnáctky a měli situaci zakončit střelbou, hledali ještě dalšího spoluhráče v šestnáctce. Baška měla dost možnosti skórovat po rohových kopech, kterých měli v první půli dostatek. Své útoky táhla Baška především po pravé straně přes agilního Horňáka a před ním hrajícího Fišera. Ti se několikrát dostali do šestnáctky domácích, ale ke vstřelení gólů to nevedlo.

Domácí hráči ohrozili branku Bašky kdy vyslal nepříjemnou střelu vedle pravé tyče Lysek. Utkání řídil s přehledem zkušený rozhodčí Jantoš. Čas ubíhal a Baška stále nemohla dát gól, její nápor domácí odráželi, až do závěru první půle, konkrétně do 43. minuty. To se k míči v šestnáctce dostal Filip Žilavý, už si chystal míč k zakončení, které mu přerušil domácí obránce faulem po němž následovala penalta. K míči se postavil stejně jako před týdnem v domácím utkání sám faulovaný hráč a také dnes se nemýlil. Baška tak do kabin šla s vedením 1:0.

 

Kimla si připsal první letošní nulu a vedení Bašky pojišťoval střídající hráč

Do druhého poločasu byl cíl hostí jasný, nedostat žádný gól, vyvarovat se chyb a naopak navýšit své vedení. První minuty druhé půle se domácí hráči snažili s výsledkem utkání něco udělat, ale krom jedné situace, kdy domácí hráč centr do šestnáctky zakončil z jedné vysoko nad branku. S postupem času měla zpět převahu Baška. Její ofenzívu šel posílit v 66. minutě střídající Dobiáš, který nahradil mladého Fišera na pravé straně zálohy. Netrvalo moc dlouho  a hned se dostal šance, první průnik a jeho tvrdou střelu ještě domácí brankář Jopek chytá. Ovšem v 70. minutě už svůj průnik do šestnáctky zakončuje Dobiáš přesně a Baška vede 2:0. Na branku Mostů se valí útoky zprava, zleva Kocúr, ale skóre se nemění. Po rohovém kopu mohl navýšit skóre opět Dobiáš, ale hlavičkuje nad. Takže utkání končí výsledkem 2:0 pro Bašku. Povinnost zisku 3 bodů byla splněna a Baška poprvé vítězí s čistým kontem. 



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Baška
Tomáš Bugna - předseda: Utkání mužstvo zvládlo i v nekompletní sestavě za to si zaslouží pochvalu. Povinnost přivézt 3 body se podařilo, i když koncovka byla opět slabší, přitom šancí, ke vstřelení branky bylo hodně.



Sestavy


TJ Sokol Mosty u Jablunkova
V. Jopek [-] - I. Lýsek [-] (29. J. Gazur [-] ) , F. Žídek [-] , A. Puczok [-] , J. Kotek [-] (84. P. Ćmiel [-] ) - F. Malik [-] , M. Samiec [-] , O. Jochymek [-] - L. Bednár [-] , P. Šafařík [-] , P. Kufa [-] (75. M. Pospěch [-] ) -

TJ Sokol Baška
M. Křenek [-] - T. Horňák [-] , R. Kocúr [-] , M. Lys [-] , J. Pavlik [-] - F. Žilavý [-] , F. Kimla [-] , P. Třeštík [-] , T. Podžorný [-] , D. Fišer [-] (66. M. Dobiáš [-] ) - J. Škola [-] (81. J. Prášil [-] ) -

ŽK: 15. L. Bednár - 73. M. Lys , 77. T. Horňák .
Místo: Mosty u Jablunkova. Počet diváků: 53. Rozhodčí: Jantoš Pavol  - JONSZTA David, ŘEZÁK Robin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jakub Hradil

Expert: Tomáš Majer
Tip experta: výhra hostů

U Bašky je pro mne překvapením, že mají pouze 9 bodů. Proti nám byli lepším mužstvem, jen jim chybělo štěstí při zakončení. Mosty k poslednímu utkání nepřijely a kdo ví v jakém stavu budou, takže tady jsou pro mě favoritem hosté.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů