J. Sláma 40. (p.)
P. Zifčák 68.
2:1
(1:0)
73. A. Fila
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2022 17:00

34.kolo, MSFL , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olomoucké béčko slaví postup do druhé ligy!!!


Branky


40. J. Sláma (p.) , 68. P. Zifčák - 73. A. Fila
6

A je to! Po šesti letech se olomoucké béčko vrací do druhé ligy! Rozhodla o tom středeční výhra 2:1 nad Rosicemi a Sigmě tak vyšel jeden z předsezonních cílů, kterému se na jaře občas podřizovala i skladba kádru a sestavy áčka. Béčko Olomouce na jaře smazalo náskok Kroměříže a už teď přemýšlí, jak poskládat tým pro druhou ligu - mluví se o pomoci Romana Hubníka, ale v jeho případě se spíše skloňuje možné ukončení kariéry.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí šli do vedení

Ve 3. minutě pronikl po pravé straně do šestnáctky Slovanu Matoušek, jeho střelu z úhlu vyrazil Zádrapa na roh.

Rosičtí odpověděli v 6. minutě akcí Přikryla s Kozlem, kterou Praks zakončil střelou z nad břevno.

O minutu později přihrál Koláčný do šance Přikrylovi, ten sám před Stoppenem zvolil místo zakončení přihrávku na Přerovského, kterou obrana domácích odvrátila.

V 11. minutě pálil zpoza šestnáctky tvrdě Matoušek, Zádrapa jeho pokus vyrazil.

Ve 20. minutě vystihli rosičtí chybnou rozehrávku domácích a na konci rychlé akce byla Přerovského střela vysoko nad. 

Ve 33. minutě se po přihrávkách Kozla a Přerovského dostal k zakončení Koláčný, který pro změnu pálil vedle.

Ve 27. minutě zakončil Koláčný po přihrávce od Přerovského daleko přesněji, Stoppen byl ale na správném místě a míč ukryl do svých rukavic.

Ve 29. minutě odcentroval z levé strany Sláma a k zakončení na zadní tyči se dostal Slavíček, který těsně minul levou tyč Zádrapovy branky.

Ve 38. minutě se po rychlém protiútoku rosických a přihrávce Nováka ocitl v dobré pozici Koláčný, jeho střela proletěla metr nad pravou šibenicí.

O minutu později posoudil na druhé straně hlavní rozhodčí souboj Buchty s Langrem k nelibosti rosických jako penaltový a nabídnutou možnost přetavil Sláma nekompromisní střelou k pravé tyči ve vedoucí gól Sigmy – 1:0.

Domácí slaví výhru i postup

Na rozdíl dvou branek mohlo béčko odskočit hned na začátku druhé půle. Po přihrávce Matouška z pravé strany pálil ve vápně Matěj Hadaš. Zádrapa ale míč vyrazil.

V 55. minutě pak Jakub Matoušek napálil levou tyč rosické brány. A do brankové konstrukce mířil o minutu později i Jáchym Šíp.

Zahrozily i Rosice. Chvíli po Šípově šanci se snažil Stoppena přelobovat Přerovský, ale jeho pokusu scházela větší přesnost.

Zvýšit náskok se domácím podařilo v 68. minutě. Po přihrávce Jakuba Matouška prostřelil gólmana Rosic Pavel Zifčák.

Vzápětí mohl po pár vteřinách ve hře skórovat i střídající Filip Uriča, ale jeho ránu brankář Zádrapa zlikvidoval.

Hosté se s prohrou nemínili smířit. Zpět na dostřel jednoho gólu je dostal v 73. minutě Fila.

V nervózním závěru tým trenéra Chromého udržel vedení a po výhře 2:1 propukly oslavy! Béčko Sigmy se vrací do druhé ligy!!!



Ohlasy k zápasu



FC Slovan Rosice
Augustin Chromý - trenér: Převažuje radost. Bylo vidět, že kluci moc chtějí. Tušili, že mohou udělat poslední krok. Stačil nám k tomu zisk bodu ve třech utkáních. Měli jsme tři mečboly, ale já jsem o tom nechtěl moc mluvit, abychom to nepokazili. Je fakt, že jsme hráli proti náročnému soupeři. Byl to jeden ze dvou týmů, který nás dokázal v sezoně porazit. Sehráli jsme dobré utkání, i když bylo vidět, že v kádru Rosic jsou velezkušení hráči. My jsme do základu nasadili čtyři dorostence, na lavičce jsme pak měli samé mladé hráče do dvaadvaceti let. To se projevovalo v tom, že jsme nesbírali druhé míče. Soupeři dokázali tyto situace lépe načíst. Ale když jsme měli míč, tak šikovnost našich hráčů a technika s míčem dělala soupeři problémy. Z tohohle jsme si vytvářeli šance, které jsme bohužel neproměňovali. To byl hlavní kámen úrazu. Zápas se mohl dohrát úplně jinak. Závěr zápasu byl nervózní. Kluci jej chtěli dohrát do vítězného konce. Soupeř neměl co ztratit. Nakopávali míče, chodili tvrdě do soubojů.



Sestavy


SK Sigma Olomouc B
T. Stoppen [-] - J. David [-] , J. Matoušek [-] (74. H. Bukhal [-] ) , J. Fabiánek [-] , F. Slavíček [-] , A. Bednár [-] , J. Sláma [-] , Š. Langer [-] (90. J. Fiala [-] ) , M. Hadaš [-] (69. M. Galus [-] ) , J. Šíp [-] (69. F. Uriča [-] ) , P. Zifčák [-]

FC Slovan Rosice
J. Zádrapa [-] - M. Kozel [-] (58. A. Fila [-] ) , Š. Přikryl [-] (78. T. Dobrovodský [-] ) , D. Přerovský [-] , P. Drbal [-] (78. M. Kršák [-] ) , J. Černý [-] , J. Koláčný [-] , R. Buchta [-] , P. Novák [-] , T. Praks [-] , T. Zezula [-]

ŽK: 93. P. Zifčák - 46. T. Zezula , 90. J. Koláčný .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: DUDEK Matěj - SVOBODA Tomáš, HANÁK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Václav Horyna

Expert: Vašek Horyna
Tip experta: remíza

Myslím si, že hosté nedají domácím nic zadarmo. I přesto, že Sigma bude favoritem, tak hosté urvou bod.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích