Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2021 19:00

1.kolo, Středočeský | Praha - východ | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby v prvním kole přineslo velkou podívanou


Branky


6

Úvodní zápas nové sezóny nám přinesl skvělou podívanou. TJ Slavoj Velké Popovice porovnal síly v derby proti svým místním sokům z Kunic. Šťastnější odcházeli domácí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Střelnice od prvních minut

Začátek zápasu se lépe vydařil domácímu celku. Dokázal dlouhodobě kombinovat na půli soupeře, vyvíjet neustálý tlak a tvořit si střelecké šance. Všechny pokusy domácích však skončily mimo tři tyče. Naopak tým z Kunic si připravil v 10. minutě první velkou šanci, která ale byla gólová. Skóre otevřel Martin Dolejš střelou zpoza vápna a hosté mohli slavit. Radost však hostujícímu celku nevydržela dlouho. Již o minutku později srovnal stav zápasu Jakub Bíba. Po vyrovnávací brance byl více vidět domácí tým. Pokračoval v neustálém tlaku a tvoření šancí v pokutovém území. Ačkoliv se zdálo že je branka soupeře zakletá, gól přece jen padl. Ve 38. minutě napřáhl Václav Žáček a poslal Slavoj do vedení. Už už se zdálo, že výsledek vydrží do poločasové pauzy, ale v nastaveném čase ještě poslal domácí Tomáš Havlíček góla do kabin a první poločas tak skončil 3:1.

 

 

Stará škola na blátě

Do druhé půle vcházeli fotbalisté na hřiště za doprovodu silného deště. Hřiště se rychle promáčelo a místy zápas připomínal koupaliště. Hrálo se spíše na osobní souboje, ale o gólové situace v nebo mimo pokutové území nebyla nouze. Gól ale dlouho nepřicházel. Na hráčích se začínala projevovat únava z tak složitého zápasu, a trenéři tak museli vytáhnout i několikerá střídání. Hlavně trenér domácích Martin Dušek měl na lavičce z čeho vybírat. To se bohužel nedalo říct o soupeři. Měl k dispozici pouze čtyři náhradníky a střídání tak nemohlo být moc časté. To se hodně podepsalo na výkonu hostující obrany, která v 76. minutě obdržela další gól, tentokrát z kopačky Lukáše Jandovského. Kunický výběr po čtvrtém inkasovaném gólu zápas jen dohrával a naštěstí pro ně, gól už nepadl. Zápas tak skončil konečným výsledkem 4:1.

 

 



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Velké Popovice
Tomáš Síbrt, hráč týmu TJ Slavoj Velké Popovice: Začátek utkání jsme zvládli dle předpokladů. Vyvíjeli jsme na soupeře neustálý tlak. Byli jsem enormně motivováni, protože se jedná o derby místních klubů s dlouholetou historií. I přesto jsme byli první kdo inkasoval. Nás to však nějak nerozhodilo a hned z prvního útoku jsme srovnali skóre. Hodně nás tento gól nabudil a zbytek prvního poločasu byl v naší režii. Dokonce jsme přidali do poločasového hvizdu další dva góly a mohli jsme být o pauze hodně spokojení. Druhý poločas nám hodně zkomplikovalo počasí. Těžký terén nás donutil změnit styl hry a hrát více na osobní souboje. I tak jsme si dokázali vytvořit několik šancí a z jedné zvýšit skóre na 4:1. O výsledku tak bylo rozhodnuto už několik minut dopředu. Děkuji fanouškům, že dokázali vytvořit tak skvělou atmosféru a máme z tohoto zápasu velkou radost.

TJ Kunice B
Štěpán Kment, trenér TJ Kunice: Utkání ve Velkých Popovicích nás zastihlo v bez několika hráčů základní sestavy. Ze sociálních sítí jsme věděli, že domácí pomýšlí na postup a protože známe jejich hru, byli jsme připraveni na úvodní tlak. Po mírném tlaku domácích se nám podařilo vstřelit branku, kdy se parádně z vápna prosadil Martin Dolejš. Bohužel přímo z rozehry jsme inkasovali, čili výhodu vedení jsme změnili za velkou motivaci pro Popovice, které toho návazně využily a ještě do poločasu otočily výsledek na 3:1. Je nutné přiznat, že zcela zaslouženě. Velmi dobře si otevíraly křídelní prostory a jejich hráči byli neustále v pohybu. Na úroveň okresního přeboru byli také velmi silní na míči. Druhý poločas jsme změnili taktiku a šli více do rizika a začali napadat hluboko na půli soupeře. To nám přineslo vyrovnání hry a řadu zajímavých šancí nebo situací blízko vápna Popovic. Z protiútoků do otevřené obrany měly Popovice několik šancí, při kterých nás podržel fantastickými zákroky brankář Matěj Dobiáš, ale jinak obrana pod vedením Marka Urxe hrála skvěle a v podstatě celý tým. Stačilo vstřelit kontaktní branku a zápas by měl zápletku. Bohužel jeden brejk soupeři vyšel a skóroval. Stav 4:1 pak vydržel až do konce. Vyzdvihl bych nasazení celého našeho týmu. Kluci zápas odjezdili s plným nasazením a vidět jednapadesátiletého Fandu Koubka (Kunickou legendu) jak se na hrotu pere o každý míč bylo inspirativní. Byla to prohra se vztyčenou hlavou. Gratulace soupeřům k výkonu i výsledku - byli lepší.



Sestavy


FC Slavoj Velké Popovice
J. Černý [-] - J. Bíba [-] (80. M. Kaydashov [-] ) , P. Musich [-] , T. Válek [-] , M. Šreil [-] , P. Kamp [-] , T. Havlíček [-] (65. L. Jandovský [-] ) , J. Harenčák [-] , V. Žáček [-] (86. V. Raida [-] ) , T. Síbrt [-] (84. D. Pinto [-] ) , J. Síbrt [-] (53. J. Pořízek [-] )

TJ Kunice B
M. Dobiáš [-] - O. Al [-] , F. Koubek [-] (71. D. Kunický [-] ) , O. Gottwald [-] (64. J. Zaal [-] ) , M. Dolejš [-] , J. Drábek [-] , O. Lutovský [-] , P. Chlubna [-] , J. Mohyla [-] , M. Urx [-] , V. Růžička [-]

ŽK: 60. O. Lutovský .
Hráči zápasu: L. Jandovský .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Braborec Jakub - VITVAR Lukáš, KOPIC Miloslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Maxmilián Sobek

Expert: Pavel Malý
Tip experta: výhra domácích

4:0. Jasný výsledek.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích