1:2
(0:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2015 16:00

8.kolo, Divize E, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vsetín vyhrál v derby, i když dohrával v deseti


Branky


0

V dlouho očekávaném valašském derby nastoupila proti sobě mužstva, která se momentálně drží téměř na chvostu divizní tabulky. Proto bylo hlavním cílem obou soupeřů bodovat. Ze zisku bodů se nakonec radovali hosté, a to zejména zásluhou výborného výkonu v prvním poločase.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vsetín dvakrát udeřil

Úvod utkání se nesl ve znamení vzájemného oťukávání, a tak se hra odvíjela především ve středu hrací plochy. Vše ale změnila 11. minuta, ve které hosté předvedli rychlou kombinační akci, kdy Mydlář ideálně uvolnil Janečku, nového muže v sestavě Vsetína. Ten z hranice šestnáctky prudce vystřelil, brankář Sváček vyrazil střelu pouze před sebe a dobíhající Jaroš míč dorazil do sítě – 1:0. Tato situace s domácími hráči značně otřásla a vsetínští ovládli dění na trávníku. Velmi dobře pracovala zejména záložní řada, která jasně přehrávala stejnou osu domácích. V 17. minutě po rohovém kopu Kučerňáka měl velkou příležitost Bělaška, mířil však těsně vedle. Ihned z protiútoku se dostali poprvé ke slovu karlovičtí, kdy v pokutovém území Vsetína způsobili velký závar, který nejdříve odvrátil skvělým zákrokem Eliáš a dorážku Škrobáka zblokoval Bělaška. To bylo ze strany domácích na dlouhé minuty vše. Hosté poté diktovali vývoj zápasu a další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 22. minutě založili učebnicovou akci po ose Kučerňák, Mydlář, Polomík, z níž posledně jmenovaný vsítil přesnou střelou pod břevno druhý úspěch svých barev – 0:2. Po tomto obdrženém gólu však domácí překvapivě ožili a začali stále více zaměstnávat vsetínskou obranu. Ta však pracovala spolehlivě a veškerou snahu domácích o zteč své svatyně s úspěchem eliminovala. Ke konci první půle se hra srovnala, obě mužstva si již žádnou možnost ke skórování nevytvořila. 

Matůšův zkrat a domácí v sedle

Po obrátce se taktovky ujali domácí ve snaze zkorigovat pro ně nepříznivý stav a zatlačili vsetínské do defenzívy. Postupně se však hosté ze sevření vymanili a podnikali rychlé výpady na domácí polovinu. Velkou šanci ke zvýšení náskoku měli v 55. minutě, v níž přečíslili domácí obranu, k míči se dostal Matůš, ale trefil pouze nohy vybíhajícího gólmana. Tentýž hráč zřejmě nezvládl předcházející situaci, kdy mohl prakticky rozhodnout o vývoji utkání a tvrdým zákrokem, po kterém byl vyloučen, citelně svůj tým oslabil a posadil do sedla domácí. Ti se chopili nabízené příležitosti a vytvořili si velkou převahu. Mužstvo Vsetína však podržel výborně chytající Eliáš, a to zejména v 67. minutě, kdy nadvakrát zlikvidoval jasnou příležitost domácího celku. Hosté se soustředili především na rychlé výpady a po jednom z nich se ocitl před brankářem Sváčkem Mydlář, kterého však domácí gólman vychytal. S blížícím se závěrem utkání nápor domácích gradoval. V 72. minutě zatáhl míč po pravé straně Škrobák, přesným centrem našel hlavu Mlynarčíka, a ten nedal Eliášovi šanci – 1:2. Domácí vycítili možnost získat alespoň bod a vsadili vše na jednu kartu. Do útoku se zapojoval i brankář Sváček, pro něhož mohla být osudná 76. minuta, kdy dlouhý míč z kopačky Kučerňáka zachraňoval těsně před brankovou čárou. V 81. minutě byli domácí blízko vyrovnání, když míč prolétl malým pokutovým územím a skončil těsně vedle pravé tyče. V hektickém závěru si ještě vytvořili karlovičtí jednu možnost v 88. minutě, ale vsetínská hradba odolala. 



Ohlasy k zápasu



FC Vsetín
Tomáš Petržela (předseda FC Vsetín): "Podle mého názoru to bylo naše zasloužené vítězství. Byli jsme lepší, fotbalovější, až od chvíle, kdy jsme šli do deseti. Pak jsme se dostali pod větší tlak. Bylo to zajímavé utkání. Domácí hrozili zejména jejich typickou hrou plnou nakopávaných vysokých míčů. Po inkasovaném gólu jsme více zalezli. V posledních 5 minutách jsme byli pod velkým tlakem, kdy jsme se báli každého nákopu. Na hřišti i v hledišti to jiskřilo, jak se na derby patří, ale nebyla to žádná divočina. Vše bylo v mezích. Naši hráči to odmakali a odvážíme si cenné tři body, které chceme potvrdit ve středu proti Slavičínu."



Sestavy


FC Velké Karlovice+Karolinka
M. Sváček [-] - P. Maliňák [-] , M. Melichařík [-] (65. A. Mynarčík [-] ) , J. Mikula [-] , P. Píšek [-] (28. R. Zeť [-] ) - M. Pavelka [-] , T. Heger [-] , K. Surovec [-] , V. Vašut [-] (46. M. Podešva [-] ) - T. Ondřejka [-] , P. Škrobák [-] -

FC Vsetín
J. Eliáš [-] - M. Bělaška [-] , P. Kocurek [-] , D. Dulík [-] , P. Polomík [-] - T. Kašpar [-] , L. Matůš [-] , R. Kučerňák [-] , M. Mydlář [-] (76. J. Maček [-] ) - M. Jaroš [-] (60. V. Surovec [-] ) , M. Janečka [-] (68. T. Chuchma [-] )

ŽK: 50. R. Zeť , 66. P. Škrobák - 36. M. Janečka , 55. P. Polomík , 55. D. Dulík , 58. M. Jaroš , 70. R. Kučerňák , 84. T. Chuchma , 90. J. Eliáš . ČK: 55. L. Matůš .
Hráči zápasu: R. Kučerňák , M. Janečka .
Místo: Velké Karlovice. Počet diváků: 212. Rozhodčí: Mojžíš Jakub - VRŤO Peter, BROSKEVIČ Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.