4:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.10.2015 19:30

10.kolo, Divize B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Chomutov ukončil debaty o krizi, doma si snadno poradil s Baníkem


Branky


29. K. Horák (vl.) , 46. P. Nový , 73. D. Zahradník , 90. M. Vait
0

Fotbalisté Chomutova nastoupili k zápasu proti Baníku Souš netradičně již v pátek o půl osmé, tedy ihned po skončení hokejového derby. Domácí chtěli ukončit sérii porážek a po ne příliš vydařilém úvodu, který je klidně mohl stát celý zápas, se jim to nakonec podařilo poměrně snadno. Chomutov doma zvítězil s přehledem po soustředěném výkonu 4:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě hrubé chyby z úvodu dokonale napravil

Chomutov se sice snažil útočit, ale již ve třetí minutě mohl prohrávat, když brankář Radek Zaťko při odkopu trefil hlavu stínícího Petra Hlaváčka, dokonale výstižné jméno pro daný okamžik, míč se ale odrazil těsně vedle levé tyče a Zaťko navíc míč ještě pro jistotu doběhl a chytil. Za pár sekund si domácí lavička oddechla zhluboka podruhé, když zpoza šestnáctky napřáhl ke střele Elmir Nuhič, jeho pokus ale zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Radek Zaťko.

 

V deváté minutě se domácí fotbalisté Chomutova mohli dostat do velice slibné příležitosti, kolmá přihrávka směrem vpřed ale směřovala do ofsajdu. Téměř po čtvrthodině hry měli další slibnou šanci hráči Baníku Souš, Vladimír Pátek skvěle odcentroval zpoza pokutového území a na vzdálenější levé tyči našel nabíhajícího Jiřího Zápockého, jehož následná střela z blízkosti zamířila těsně nad.

 

Úvodní gól na sebe dlouho nenechal čekat, padl však do sítě doposud aktivního a lepšího Baníku Souš. David Váňa skvěle načasoval kolmou přihrávku na Vojtěcha Kubíka, který z pravé strany pokutového území posílal míč před bránu a dobíhajícího Karel Horák si ho nešťastně srazil do vlastní brány. Nemusí si to však příliš vyčítat, protože za ním stál protihráč, který by ho dorazil do prázdné brány.

Chomutovští po přestávce sfoukli soupeře jako vítr

Chomutov přižil fantastický vstup do druhého poločasu, když na pravém křídle vybojoval autové vhazování, po kterém aktivní David Zahradník poslal míč až na vzdálenější levou tyč, kde míč propadl k osamocenému Petru Novému, a ten ho následně přízemní střelou dorazil do prázdné brány. Další minuty dlouho další gól nepřinášely a Chomutov kontroloval své dvoubrankové vedení.

 

V třiasedmdesáté minutě poté domácí fotbalisté Chomutova rozjeli bleskový protiútok, za který by se nemusel stydět ani například londýnský Arsenal. Marek Vait na pravém křídle vybojoval míč a poté nádhernou kolmou přihrávkou podél pravé postranní čáry poslal do úniku kapitána Jana Hyneše, který z první odcentroval a v pokutovém území našel nabíhajícího Davida Zahradníka, jenž nádhernou akci na jeden dotek zakončil pohotovým volejem do protipohybu bezmocného brankáře Petra Hanuse.

 

Samotný závěr utkání opět patřil Chomutovu. Baník Souš se sice snažil útočit, jenže tím pochopitelně otvíral okénka v obraně pro protiútoky soupeře. V poslední minutě utkání se sice David Zahradník do zakončení nedostal, ve skluzu ale dokázal ještě míč posunout k Marku Vaitovi, který ho dorazil do prázdné brány a zpečetil vítězství domácího Chomutova nad Baníkem Souš 4:0.

 

Zdroj FOTO: fccv.cz, Facebook FC Chomutov



Ohlasy k zápasu


FC Chomutov
David Zahradník (autor třetí branky FC Chomutov): „Je krásný pocit dát gól a pomoct týmu. Ve fotbale není důležité na jakém postu hraješ. Já jsem klokan a klokani vždycky byli bojovný tým. Hlavně mě to naučili už v přípravce, že mám bojovat a jezdit po zadku. Teď se mi to vrací, a proto každý gól věnuji mému navždy trenérovi. Díky Emane."




Sestavy


FC Chomutov
R. Zaťko [-] - M. Grubiša [-] , J. Kopta [-] (46. J. Polcar [-] ) , M. Vait [-] , V. Kubík [-] , P. Nový [-] (84. A. Koštůr [-] ) , J. Hyneš [-] , L. Doksanský [-] , M. Chaloupka [-] (77. T. Kunart [-] ) , D. Zahradník [-] , D. Váňa [-]

FK Baník Most - Souš
P. Hanus [-] - Z. Bartoš [-] (72. R. Hečo [-] ) , K. Horák [-] , V. Popelka [-] , P. Fiřt [-] - J. Hynek [-] (60. S. Da [-] ) , P. Hlaváček [-] , V. Pátek [-] , K. Christof [-] , J. Zápotocký [-] - E. Nuhič [-]

ŽK: 80. E. Nuhič .
Hráči zápasu: D. Zahradník , M. Vait .
Místo: tráva. Počet diváků: 470. Rozhodčí: Flimmel Milan - HURYCH Jan, JANEČEK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.