Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.08.2015 17:00

2.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápas byl zrušen

Union předvedl skvělý obrat! Tachov na svou výhru stále čeká


0

V minulém kole Union překvapil. Tříbodový zápas od něho na půdě Benešova očekával jen málokdo. Obdobně se nečekalo nic ani od nováčka soutěže z Tachova, který urval alespoň bod za remízu se Štěchovicemi. Oba dva týmy tedy prokázali, že je třeba s nimi počítat i v těžkých zápasech a bylo velmi složité dopředu určit, který z nich bude ve vzájemném měření tím šťastnějším.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tachov se s Unionem v prvním poločase nepáral

Hosté předváděli v minulém kole kvalitní fotbal a na své představení proti Štěchovicím chtěli navázat i proti týmu z Nového Bydžova. Už v sedmé minutě se tak protlačili do první velké šance zápasu. Nguyen jim ale předvedl, že rozchytaný je dobře a ani z následné dorážky nakonec nezapršelo. Situace se opakovala o dalších deset minut později, tentokrát čelil strážce domácí svatyně samostatnému nájezdu a i s ním si dokázal poradit skvělým zákrokem. Domácí se osmělili do první větší šance až po necelé půl hodině hry. I jejich pohlednou kombinaci zakončenou k pravé tyči však zlikvidoval brankář, tentokráte Tachovský Houdek. Neuběhlo ani pět minut a nad Novým Bydžovem udeřilo. Do role Dia se vžil Vítězslav Hrdlička, který vyslal zpoza velkého vápna na Nguyenovu branku tak přesně umístěný projektil, že na něj byl i ve výborné formě chytající brankář krátký – 0:1. Odpověď mohla přijít záhy, to by však museli domácí umět vytěžit ze situace dva na jednoho alespoň nějak kloudné zakončení. Do poločasu se tak mohli ještě jednou radovat hosté. Do vápna Unionu letěl centr, Nguyen jej vyrazil, po následných odrazech však přistál míč na noze volného Dvořáka, který z hranice malého vápna pálil neomylně pod břevno – 0:2. To byla pro domácí opravdu studená sprcha. Do přestávky se sice ještě snažili o kontaktní gól, neměli však nárok.

Tři mušketýři zosobnění Koštýřem, Macháčkem a Janouchem zvrátili běh událostí

Union reagoval na nepříznivý vývoj dvojím střídáním. Na hřiště přišel hrdina minulého kola Věchet a Jiří Macháček, u kterého měl, jak se později ukázalo, domácí trenér Pavel Medynský opravdu šťastnou ruku. Říká se, že vedení 2:0 v poločasové přestávce je velmi ošemetné a hosté se o tom měli v Novém Bydžově sami přesvědčit. Možná byli Tachovští trochu ukolíbaní slibným úvodem, možná prostě na znovuzrozený Union prostě vážně neměli, buď jak buď, od začátku druhého poločasu tahali za kratší provaz. A domácí díky tomu záhy vykouzlili první gólové oslavy. Marek Koštýř se uvolnil na levé straně hřiště a zakončoval přesně k tyči, kam se Houdek nedokázal včas přemístit – 1:2. Kontaktní gól domácí ještě více nakopl a ti se hnali za vyrovnáním. Neměl-li však u první branky Houdek zrovna čisté svědomí, po hodině hry se vykoupil, když vytáhl parádní střelu letící rovnou do šibenice jeho branky. Pavouci tak mohli zůstat doma. Už za čtyři minuty se ale skóre opět změnilo. V poločase střídající Macháček si naběhl ve vápně na přední tyč a právě k ní také zakončoval kolem bezmocného Houdka – 2:2. Po vyrovnávací brance se Union trochu zklidnil a začal více myslet na obranu. Znovu prohrávat si už domácí vážně nepřáli. Naopak hosté se konečně trochu oklepali a zápas, který vyrovnali Novo Bydžovští góly, vyrovnali oni opět i herně. Vzhledem k tomuto průběhu by byla remíza asi pro oba týmy spravedlivá, na spravedlnost se ale ve fotbale nehraje. Hraje se na góly a v Novém Bydžově ještě na jeden došlo. Postaral se o něj svou skvělou hlavičkou Janouch, který přizvedl a prodloužil přímo do šibenice precizní centr z trestného kopu – 3:2. Pavouci tedy přece jen museli do světa. Union si tak užil zápas plný gólů, nervů a na konci byl tím šťastnějším. Tachov se rozhodně nemá za co stydět.

 



Sestavy


Union 2013
F. Nguyen [-] - T. Živnůstka [-] , T. Dudla [-] , R. Žalman [-] (46. J. Věchet [-] ) , P. Mokošín [-] (46. J. Macháček [-] ) - P. Besta [-] , M. Koštíř [-] , P. Motyčka [-] , P. Janda [-] - O. Kraják [-] , Z. Zmeškal [-] (72. O. Janouch [-] )

FK Tachov
D. Houdek [-] - J. Matas [-] , P. Šácha [-] (85. O. Stružka [-] ) , M. Knakal [-] , T. Habart [-] - F. Dvořák [-] (76. J. Kubek [-] ) , L. Hudec [-] , V. Hrdlička [-] , M. Kravar [-] - D. Tříska [-] (70. M. Folejtar [-] ) , M. Ruda [-]

ŽK: 54. J. Macháček - 67. M. Knakal .
Místo: Městský stadion / tráva. Počet diváků: 450.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.