2:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.08.2015 17:00

3.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Brozany se dočkaly první výhry ve třetí lize


Branky


0

Brozany a Dobrovice se oba řadí mezi nováčky v letošním ročníku ČFL. Tím však podobnost jejich osudů končí, protože vstup do sezóny měly oba celky diametrálně odlišný! A za kratší konec tahaly Brozany. Všechna tři úvodní utkání totiž klub z Ústeckého kraje prohrál. Obzvláště šest branek od Štěchovic hodně bolelo. To Dobrovice dokázaly naladit svou formu mnohem lépe. Zápas od zápasu šly jejich výsledky nahoru a tak si po dvou remízách, přičemž po jedné dokázali zvítězit na penalty, přičetli ještě plný počet bodů ze zápasu s Táborskem. A co víc, jihočechům uštědřili bůra. Ani tentokrát tedy domácí nečekal jednoduchý úkol, chtěli-li konečně zvítězit a připsat si plný počet bodů.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Benda zmrazil hosty šťastnou trefou

Ať už nastoupili oba celky do zápasu s jakoukoli taktikou, velmi rychle jí museli začít přizpůsobovat následnému vývoji hry. Skóre se totiž poprvé měnilo už ve druhé minutě! A jednalo se o dosti kuriózní branku. Domácí se tlačili do útoku, vrátivší se obránci hostí je však připravili o míč, který mířil do vápna přímo proti noze obránce Hrušky. Na míč reagoval i brankář Bartoš, který šel celou situaci za Hruškou zajistit. Hostující stoper míč odkopával, trefil se ale tak nešťastně, že trefil přímo do hlavy napadajícího Bendu, od kterého míč dohopsal do prázdné branky, aniž by měl vyběhnutý Bartoš jakoukoli šanci zasáhnout – 1:0. Dobrovice tento vývoj logicky zaskočil, rozhodně ale nezlomil a tak hned začaly kout pikle na odplatu. Té se mohly dočkat v patnácté minutě hlavičkou Kotyzy, který si naběhl zcela osamocen na přesný centr k zadní tyči. Vacho musel z rukávu vylovit perfektní zákrok, aby uhájil vedení pro svůj tým. Útočná snaha hostů pak postupně mírně uvadala a toho využil ke své akci střelec prvního gólu Benda. Ten zachytil nepřesnou rozehrávku mezi hostujícími zadáky a ocitl se tak s dalšími dvěma spoluhráči v situaci tři na jednoho. Benda ji vyřešil tak, že si míč posunul do vápna kolem onoho obránce a střílel, ke své smůle však v této velké šanci minul. V dalších minutách byla hra vyrovnaná a pomalu se blížil poločas. Pět minut před přestávkou ale došlo ještě k jedné zajímavé situaci. Hosté se totiž dočkali vyrovnávací branky, když střela zpoza velkého vápna skončila u tyče Vachvy branky. Rozhodčí však branku neuznali pro ofsajd. Hosté byli zbylých pět minut lepším týmem, z této převahy však nic nevykřesali.

 

Müller hrdinou dne

Tak jak skončila první polovina utkání, začala i ta druhá. Velkou příležitostí hostů. Rudolf se dostal na rohu velkého vápna k míči a vyslal na Vacha křížnou střelu. Ta se odrazila od tyče zpět před branku přímo na nohu neobsazeného Volfa, který byl ale evidentně velmi překvapen a svou dorážku tak nasměroval jen do ležícího Vacha. Pesimistům už by se mohlo zdát, že brána je tento den prostě zakletá a toto prokletí není šance překonat. Mýlili by se. V šedesáté první minutě totiž Boček dokázal, že Brozanům dnes gól dát lze. Patočka vypálil tvrdě z dálky, Vacho jeho pokus pouze vyrazil a dobíhající Boček měl už snadnou úlohu – 1:1. Krátce na to mohl vedení na stranu domácích znovu strhnout Müller, ve své první velké šanci ale ještě zklamal, když při dorážce jedné z odražených střel netrefil prázdnou bránu. A za deset minut to byl znovu on, kdo měl velmi blízko k vedoucímu gólu, těsně ale nedosáhl na jinak precizní centr. Na řadě tak byli hosté, jejichž rychlý útok vedl Boček. Situace vypadala velmi nadějně, Boček však při pokusu o nahrávku pod sebe trefil pouze nohy domácích obránců. Jen do náruče gólmana pak hlavičkoval střelec první branky Benda a už se tak zdálo, že zápas spěje k penaltám. Jak se ukázalo v první nastavované minutě, nebyla to pravda. Bartoš si vyběhl ven z malého vápna pro centrovaný míč ze standardní situace a ze vzduchu jej sebral. Byl však atakován hned dvěma dotírajícími protihráči, míč neudržel a Müller jej tak mohl dorazit do prázdné branky, kterou už na druhý pokus neminul – 2:1. Hostům zbývaly na odpověď už jen vteřiny a to bylo málo. Pravdou je, že situace před rozhodující branou byla minimálně sporná, rozhodčí Kříž ji však posoudil tak jak ji posoudil a žádné protesty na tom už nemohly nic změnit. Domácí se tak dočkali prvních bodů v ČFL.

 



Sestavy


SK Sokol Brozany
L. Vacho [-] - G. Bittengel [-] , C. Uka [-] , M. Olejník [-] , L. Hrubý [-] - I. Šollar [-] , R. Cibulka [-] , T. Pelikán [-] , P. Figr [-] - M. Müller [-] , J. Benda [-]

FK Dobrovice
O. Bartoš [-] - J. Novák [-] , L. Hruška [-] , J. Patočka [-] , M. Vajgl [-] - P. Bernát [-] , J. Krystan [-] , T. Osvald [-] , J. Rudolf [-] - M. Volf [-] , M. Kotyza [-]

Místo: tráva. Počet diváků: 424.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.