1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.08.2021 17:00

3.kolo, Divize F, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bospor těsně porazil Opavu


Branky


4

Po nesmírně vyzrálém a odpovědném kolektivním výkonu porazili muži Bosporu v důležitém divizním duelu rezervní celek Slezského FC Opava 1:0. Trefa Milana Halašky znamenala nejen odplatu za středeční pohárový debakl se soupeřovým áčkem a zisk cenného skalpu jednoho z favoritů soutěže, ale také zajištění klidu po úvodním soutěžním nezdaru v Rýmařově.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bospor se teď delší čas bude muset obejít bez zraněného Jakuba Padýcha, a tak kouč Martin Špička zvolil znovu variantu s Milanem Halaškou na hrotu. První jeho šanci zmařil v 8. minutě gólman hostí Kubný. Zprvu však měl mírně navrch soupeř, který nasadil do hry i čtyři borce, podílející se na zničujícím pohárovém výprasku Bohumíňáků (0:9).

A Opava hrozila. V nebezpečné pozici hlavičkoval vedle Smékal, gólman Jakub Kodeš se pak vyznamenal při šanci Putyery a štěstí měl ve 31. min., kdy Schaffartzikova bomba zatřásla tyčí jeho brány. Asi největší možnost hostů měl přesto o chvíli později Veselý, který se protlačil skoro do malého vápna, kde naštěstí narazil na pozorného Kodeše.

Domácí celek zvedal hlavu. Třikrát to ze zajímavé pozice z hranice šestnáctky zkoušel bez efektu František Hanus, klid v zakončení chyběl Petru Blokschovi, takže tutovku si vypracoval až ve 37. min. znovu výborný Halaška, který zblízka nepřekonal Kubného. Za velkého vedra byl k vidění zajímavý zápas, bylo znát, že se střetli soupeři fotbalově na výši.

V podstatě totéž platilo i po pauze. Hostující Janjuš těsně po obrátce hlavičkoval v tísni nad, jenom o pár chvilek později měl na kopačce vedoucí opavský gól Veselý, naštěstí otálel se zakončením a jeho pokus Ondřej Václavíček stihl srazit na roh. V 68. min. sáhli hosté k trojímu střídání a to se jim možná stalo osudným.

Než se totiž na hřišti správně zformovali, nezareagovala opavská defenziva na dlouhý nákop brankáře Kodeše, míče se zčistajasna zmocnil za stopery Halaška, který sóla umí – 1:0! Pak si Bospor už hlídal těsný náskok, Slezský FC hrozil, ale s výjimkou hlavičky Latoně se domácí bát srovnání nemuseli. Několik slibných akcí sami nedotáhli do koncovky, přesto mohli slavit.

„Byl to důležitý zápas. Nejen vzhledem ke středečnímu debaklu, na který jsme rychle chtěli nechat zapomenout, ale i pro další vývoj soutěže. Naštěstí se nám ho povedlo zvládnout. Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři, ale prokázali jsme asi větší zkušenosti a srdíčko. Jsem rád, že jsme v takovém vedru brali tři body,“ uvedl kouč Martin Špička.

Respekt tentokrát zaslouží i soupeř. Opava B předvedla kvalitní fotbal, a co víc, ve vypjatém zápase bylo i chování všech hráčů na hřišti vysoce profesionální, korektní, příkladné. Byť se bojovalo tvrdě až do konce nastavení. Slezané sice mají mladý tým, ale vystupování na hřišti by mohli na rozdíl od některých jiných soupeřů v soutěži už teď vyučovat…

 

zdroj: http://www.fotbalbohumin.cz/?p=7710



Sestavy


FK Bospor Bohumín
J. Kodeš [-] - O. Václavíček [-] , R. Košťál [-] , J. Stošek [-] , M. Sporysz [-] - L. Ptáček [-] , F. Hanus [-] (84. D. Uher [-] ) , D. Palej [-] (41. V. Malysz [-] ) , O. Strojek [-] , P. Bloksch [-] - M. Halaška [-] (84. J. Kodeš [-] )

SFC Opava B
M. Kubný [-] - T. Janjuš [-] (68. T. Mičola [-] ) , A. Ščudla [-] , J. Bystřičan [-] , A. Gorčica [-] , J. Schaffartzik [-] (79. Z. Celta [-] ) , D. Smékal [-] , V. Veselý [-] (68. S. Latoň [-] ) , T. Koschatzký [-] , T. Kirschner [-] (68. F. Židek [-] ) , O. Putyera [-]

ŽK: 59. F. Hanus , 73. O. Václavíček , 89. P. Bloksch , 93. J. Kodeš - 92. A. Ščudla .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Lukašík Petr - BROSKEVIČ Michal, FRYČ Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích