0:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.08.2021 10:15

2.kolo, Divize F, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vítkovice kradly v Opavě


Branky


4

Vítěznou premiéru za sebou mají v Divizi F fotbalisté MFK Vítkovice. Byť o poločase by si na jejich vítězství vsadil jen málo kdo, po změně stran ukázali že účel světí prostředky, a góly Tomáše a Richtára strhli misku vah na svou stranu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbrankový poločas

Utkání s rezervami ligových či druholigových celků jsou vždy specifická, protože není dopředu jasné, kdo vlastně nastoupí. První tým Opavy v sobotu porazil Vyškov a nakonec se nějaké velké posilování juniorky nekonalo. Zkušenosti v mladém týmu Opavy tak od úvodních minut ztělesňoval zejména Putyera, kterého si z půlročního působení mohou pamatovat i fanoušci MFK. To trenér Pištěk vyrukoval jen s jedním útočníkem na hrotu, a to překvapivě s mladičkým Kohutem, který si tak odbyl první soutěžní start za muže.

Defenzivnější rozestavení MFK tak od úvodních minut dávalo více prostoru ke tvorbě domácím fotbalistům, kteří dominovali na míči, leč první soutěžní minuty nového ročníku Divize F však byly spíše oťukáváním. Mrozka pozdravil ranou po zemi Latoň, na druhé straně se nedokázal prodrat po pravé straně do zakončení Jaroň. To bylo v prvních dvaceti minutách vše, dobře seskupená defenzíva Vítkovic držela běhavé domácí fotbalisty v bezpečné vzdálenosti od branky.

Pak se ale začaly v obraně Vítkovic objevovat okénka, které přinášely obrovské šance juniorům Opavy. Jako první se za obranu na levé straně dostal Ščudla, a třebaže to vypadalo na předčasné vyběhnutí Mrozka, nakonec skvěle zasáhl a vyrazil míč na roh. Vzápětí jej ranou z dálky prověřil Bystřičan, ale nová posila mezi tyčemi nadvakrát míč zkrotila v rukavicích. Následně si mohl jen oddychnout, když centr Veselého lízl nehlídaný Putyera hlavou metr vedle levé tyče. I prvně jmenovaný se mohl postarat o první gól, jenže jeho zakončení z malého vápna výborně lapil Richard Mrozek. Když pak devětadvacetiletý gólman tygřím skokem vyrazil projektil mířící do šibenice z kopačky Bystřičana, tak si vysloužil potlesk nejen dvou desítek vítkovických fandů, ale všech přítomných. A to vše se událo během deseti minut.

Vítkovičtí se často osvobozovali jen za cenu nákopu kupředu, kde toho ovšem osamocený Kohut příliš nezmohl. I když Opavští mladíci již byli ze zahazování šancí malinko nervózní, pořád pokračovali v drtivé převaze. Kroucená rána Ščudly na vzdálenější tyč ovšem opět ztroskotala na vítkovickém brankáři. A když už Putyera o chvíli později vyběhnuvšího gólmana lobem překonal, Němec kousek před brankovou čarou odpálil míč do bezpečí. Chvíli před koncem první půle se dočkali střeleckého pokusu také modrobílí, Václavíkova střela našla ovšem jen náruč Rolného. Ačkoli Opava B měla v první půli drtivou převahu, vylámala si zuby na skvělém Mrozkovi, a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Vítkovice udeřily po přestávce

Po změně stran se nejprve v dobré příležitosti objevili opět domácí, ale sražený míč znamenal pouze roh. A pak začali Vítkovičtí vystrkávat růžky. Na konci rychlého brejku centroval Hadaš a Kohut před brankou na míč jen těsně nedosáhl. Vzápětí poslal ze střední vzdálenosti míč na bránu Václavík, Rolný míč pouze vyrazil a Michal Tomáš jej dorazil do sítě. To byla pro juniorku Opavy opravdu studená sprcha, která dodala energii vítkovickým fotbalistům a málem z toho těžil Richtár, jenž se snažil obrat o míč domácího brankáře. Protiútok žlutomodrých skončil jen ranou vedle. Gólovou premiéru pak málem prožil Kohut, jenž dostal míč za obranu, udělal kličku domácímu brankáři, ale ten si na míč sáhl a v záklonu pak nadějný vítkovický odchovanec poslal míč nad branku domácích.

Se zlepšujícím se počasím viděli diváci lepší a lepší fotbal, kdy se hrálo nahoru dolů. Trenér Černín pak posílil domácí značení nasazením hrajícího trenéra Mičoly, leč kýžený efekt se nekonal. Naopak na steč vyrazil po kraji Richtár a Slezané se ubránili jen za cenu rohu. Mračna, naštěstí jen ta pomyslná, se nad SFC začala stahovat po nešikovném, a hlavně zbytečném, zákroku na samotné hranici vápna, jelikož Habermann ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Martin Motyčka a bohužel došlo na slova přítomné manželky "penalty mu moc nejdou", když Rolný kulatý nesmysl mířící na levou stranu svatyně úspěšně vyrazil. Penaltu chtěla kopat také Opava, avšak Putyera pádu hodně přidal, a tak píšťalka zůstala němá.

V 84. minutě přesto mohli domácí nakonec vyrovnat, jenže rána Mičoly z malého vápna byla sražena mimo prostor tří tyčí. No, a jak to tak ve fotbale bývá, trest přišel záhy. I když při brejku dva na jednoho mohl Matyáš Richtár ještě přihrávat, rozhodl se prostřelit brankáře, což se mu také povedlo. V závěru se ještě Slezané snažili, ale dobře postavená defenzíva Vítkovic byla pozorná. V nečekaně dlouhém čtyřminutovém nastavení sice ještě došlo na nebezpečnou hlavičku mířící k zadní tyči jednoho z opavských, ale míč skončil těsně vedle. A tak se ozval závěrečný hvizd, po kterém následovala obrovská radost, poděkování fanouškům a povinný pokřik v kabině. MFK Vítkovice v prvním utkání sezóny porazil Opavu B na jejím hřišti rozdílem dvou branek. Tento výslledek v tipovačce na facebooku nikdo netipoval, a tak se v soutěži o šálu bude táipovat výsledek sobotní utkání druhého kola s Frýdlantem nad Ostravicí.

 

zdroj: https://www.mfkv.cz/clanek/prezit-polocas-a-uderit-opava-b-vitkovice-0-2-6842



Sestavy


SFC Opava B
Š. Rolný [-] - A. Ščudla [-] , O. Putyera [-] , T. Koschatzký [-] , S. Latoň [-] (58. T. Janjuš [-] ) , F. Jelínek [-] , A. Gorčica [-] (67. M. Silber [-] ) , V. Veselý [-] (75. T. Mičola [-] ) , Z. Celta [-] , J. Bystřičan [-] , L. Katschmarz [-] (67. T. Kirschner [-] )

MFK Vítkovice
R. Mrozek [-] - T. Kohut [-] (67. J. Tkáč [-] ) , R. Hadaš [-] , L. Macík [-] , M. Tomáš [-] (88. M. Gula [-] ) , M. Jaroň [-] , M. Motyčka [-] , M. Václavík [-] (90. V. Leixner [-] ) , M. Richtár [-] , M. Němec [-] , J. Kalfas [-]

ŽK: 60. T. Koschatzký - 80. J. Kalfas .
Počet diváků: 95. Rozhodčí: Habermann Lubomír - MANKOVECKÝ Tomáš, ČAMPIŠOVÁ Natálie.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Holata

Expert: Tomáš Holata
Tip experta: výhra domácích

Zajímavý souboj, který vyzní pro béčko Opavy.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích