J. Valenta 82. (p.)
1:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.10.2020 10:15

7.kolo, ČFL A, 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Béčko Sparty vyhrálo na Motorletu, trefili se i Karabec s Plavšićem


Branky


82. J. Valenta (p.) - 29. T. Jonáš , 73. A. Karabec (p.) , 87. S. Plavšić
12

Béčko Sparty po divokém středečním utkání v Domažlicích dokázalo vyhrát na hřišti Motorletu. Jednoduché to však nemělo.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté jednu šanci využili, domácí ne

Sparta měla v sestavě opět tradiční posily z áčka Karabce, Fortelného a Plavšiće. S kapitánskou páskou mužstvo vedl Lukáš Vácha, naopak po středečním incidentu v Domažlicích chyběl kvůli červené kartě v sestavě Gabriel. Utkání začalo opatrně a na první šanci se čekalo čtvrt hodiny. Po rohovém kopu domácích zůstal na zadní tyči osamocený Fotr, ale hlavou nedokázal trefit branku. Ve 23. minutě si na velké sólo troufl hostující Fortelný, ve vápně míč zasekl a vystřelil. Brankář Mihálek pohotovým zákrok míč vytěsnil na tyč a uchránil své mužstvo od inkasované branky. Ve 29. minutě upaloval na brankáře Mihálka střelec Patrák, slovenský brankář, jej před vápnem fauloval, ale rozhodčí ponechal výhodu a míč uklidil do branky z více než čtyřiceti metrů Tomáš Jonáš, 0:1. Ve 40. minutě měli domácí dvě příležitosti k vyrovnání, nejprve uháněl na gólmana Kotka ze strany sám Rataj, ale jeho střelu stihli hostující beci na poslední chvíli zblokovat na roh. Z rohového kopu hlavičkoval osamocený Žaloudek a Kotek musel vytáhnout dobrý reflexivní zákrok. Sparta tak vyhrála první půli díky dalekonosné střele Jonáka do prázdné branky.

Motorlet se do tlaku téměř nedostal

Domácí nastoupili do druhého poločase se třemi změnami v sestavě a s ofenzivnějším rozestavením. Motorlet se snažil hodně napadat rozehrávku Sparty, ale z přemíry snahy praměnily většinou fauly. Po hodině hry mohl hosty uklidnit talentovaný Karabec, sám před brankářem ale branku těsně netrefi. V 73. minutě přihrával Plavšić do vápna, kde si míč přebral Patrák a byl faulovaný. K zahrání pokutového kopu se postavil Adam Karabec a poslal míč na druhou stranu, než skákal Mihálek, 0:2. Domácí ale ještě zbraně složit nehodlali. V 82. minutě fauloval ve vápně hostující Gelašvili a penaltu zahrávali i domácí. Jmenovitě Jiří Valenta, který proměnil a vykřesal naději pro Motorlet, 1:2. V 87. minutě hosté zápas rozhodli, Fortelného přihrávku si zpracoval Srdan Plavšić, obešel dva bránící hráče a zavěsil, 1:3. Srbský záložník tak určil i konečné skóre utkání. V úplném závěru ještě inkasoval druhou žlutou kartu domácí Valenta a opouštěl hřiště dříve než ostatní.

 

Zdroj: Web AC Sparta Praha

Redakčně upraveno.



Ohlasy k zápasu



AC Sparta Praha B
Petr Janoušek - trenér: Jsem spokojený s výsledkem, ale budeme si muset utkání projít na video záznamu. Byly tam momenty, kdy jsme svou hrou dokázali soupeře přehrávat, ale byly i sekce zápasu, kdy byl soupeř lepší. Na poslední chvíli jsme měli možnost do sestavy zařadit také posily z áčka, které znovu kvalitu týmu zvýšily. Všichni tři svou hrou velmi pomohli, ale i bez nich jsme byli na soupeře jako tým dobře připraveni, chtěli jsme odčinit prohru v Domažlicích, kde jsme to sportovně nezvládli a znovu navázat na výkony, které jsme předváděli v prvních pěti kolech.



Sestavy


FK Motorlet Praha
M. Mihálek [-] - J. Valenta [-] , P. Gilian [-] , J. Hauer [-] (46. D. Dvorský [-] ) , J. Suk [-] (46. M. Hurka [-] ) , R. Žaloudek [-] , P. Rothe [-] , T. Valenta [-] , A. Fotr [-] (72. M. Blažek [-] ) , M. Rataj [-] (46. T. Rossmann [-] ) , M. Čepelák [-] (72. J. Walter [-] )

AC Sparta Praha B
F. Kotek [-] - M. Piško [-] , A. Karabec [-] (90. Y. Dao [-] ) , I. Gelashvili [-] , J. Fortelný [-] , T. Jonáš [-] , K. Tvaroh [-] , L. Vácha [-] (66. Z. Hucek [-] ) , S. Plavšić [-] , V. Chervak [-] (66. V. Dudl [-] ) , V. Patrák [-] (84. K. Flak [-] )

ŽK: 45. J. Valenta , 54. T. Rossmann , 57. M. Hurka - 61. M. Piško , 66. A. Karabec , 84. V. Dudl . ČK: 90. J. Valenta .
Hráči zápasu: S. Plavšić , T. Jonáš .
Počet diváků: 218. Rozhodčí: Radina Marek - MAIELLO Francesco, GUNITŠ Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů