Slavia v poslední minutě otočila skóre


Branky


14

K Malému jezu tentokrát přicestovaly vzdálené Dačice. Domácí potřebovali již nutně bodovat za všechny tři body, hosté již na svém kontě měli vítězství z Bernartic. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase bodovali hosté

Do utkání vstoupili mnohem lépe slávisté a prvních patnáct minut zatápěli hostující obraně. Byl to především aktivní Bravenec, který vyzkoušel třikrát své štěstí střelou, která však ani v jednom případě nenašla síť branky gólmana Zejdy. Poté se však karta obrátila, Slavia začala být pasivní a otěže hry přebíraly Dačice. Varování přišlo, když Beneš na malém vápně nedokázal usměrnit míč za záda Marušky. Ve 39. minutě již však hosté trestali, při brejkové situaci vyslal Beneš míč na Dediče, který zdálo se prováhal první střelecký okamžik, dokázal však zkušeně skrz nohy obránce uklidit balón na přední tyč - 0:1. Vzápětí mohl tentýž hráč zvýšit vedení, avšak trefil pouze dobře vyběhnutého Marušku a vzápětí na brankové čáře zasahujícího Vršitého. Do konce prvního poločasu měli hosté ještě jednu šanci, kdy po autovém vhazování zakončili z malého vápna, Maruška byl ale opět připravený.

Domácí obrátili skóre ve svůj prospěch

Do druhé půle vstupovali domácí s nutností otočit nepříznivé skóre, hosté chtěli spíše tahat čas a udržet nadějný výsledek, což se jim nakonec vymstilo. Slavia opět začala druhý poločas aktivněji. Nejnadějnější příležitosti měl Wejskrab, Zejda v bráně hostí vytáhl ovšem dva reflexivní zákroky a obě šance zmařil. Domácí však tentokrát nepolevili a tlačili se za gólem, který jim byl také dopřán. Po jedné z mnoha standardních situací se na zadní tyči objevil Voldán, který zkušeně umístil placírkou míč za gólmana hostí - 1:1. Hosté byli opaření a do šancí se stále tlačili domácí. Brejkovou situaci dva na gólmana ještě využít nedokázali. Po ní ale 89. minuta a opět přímý kop ze strany, Toman vyslal milimetrový centr, na který si vyskočil Korbel a nekompromisní hlavičkou otočil skóre zápasu na 2:1. Domácí tak svou aktivitou vydřeli vítězství v posledních minutách utkání. V dalším kole se vydá Slavia do Veselí a Dačice budou hostit na svém hřišti Loko ČB.

 

 



Ohlasy k zápasu


SK Slavia České Budějovice
Matěj Bohůnek (záložník): Nutně jsme potřebovali naplno bodovat, což se nám nakonec povedlo, ale byly to pěkné nervy. Hosté se neprezentovali vůbec špatným výkonem, ale větší touha vyhrát byla vidět spíše na naší straně. Musím pochválit našeho pana trenéra, který měl velmi šťastnou ruku, jelikož náhradníci, které do hry poslal, byli u všeho důležitého. Zápas byl vedený ve férovém duchu, o čemž napovídá i nula v kolonce žlutých karet. Pan rozhodčí si zápas zkušeně pohlídal a nepřipouštěl žádné diskuze od samého začátku hry. Příště vyrazíme do vedoucího Veselí, kde budeme chtít navázat na solidní výkon a nějaký bod si odvézt.

FK Dačice
Jan Beneš (trenér): Úvodních patnáct minut patřilo domácím, kteří nás drželi pod mírným tlakem, lépe kombinovali, ale nevytvořili si žádnou větší příležitost. Postupně se zápas herně vyrovnával, až jsme v závěru poločasu byli aktivnější my. Ze dvou příležitostí se nám branku vstřelit nepodařilo, ale třetí šanci už Pavel Dedič využil a zpoza vápna mířil přesně k tyči. Krásný volej Marka Šimánka v závěru poločasu reflexivně vyrazil domácí brankář. Druhý poločas ovšem přinesl velkou změnu v herní převaze a nakonec i v konečném výsledku. Slavia byla pohyblivější a důraznější. Hrozila především ze standardních situací po našich zbytečných faulech. A díky dvěma centrům z přímého kopu otočila zápas ve svůj prospěch. Náš výkon hlavně v druhé půli byl podprůměrný a domácím jsme body darovali lacino. Oba brankáři svým výkonem předčili ostatní hráče.



Sestavy


SK Slavia České Budějovice
D. Maruška [-] - D. Strobl [-] , K. Dvořáček [-] (86. J. Klíma [-] ) , J. Pinc [-] (67. J. Voldán [-] ) , M. Bohůnek [-] , T. Wejskrab [-] (72. J. Korbel [-] ) , V. Bravenec [-] (83. P. Bláha [-] ) , J. Dráb [-] , P. Rajzl [-] , T. Vršitý [-] , R. Toman [-]

FK Dačice
V. Zejda [-] - P. Dedič [-] , D. Křivánek [-] (54. Š. Hric [-] ) , T. Zejda [-] (75. J. Vítkovský [-] ) , J. Brtník [-] , M. Votava [-] , J. Chyška [-] , M. Distel [-] , J. Beneš [-] , M. Šimánek [-] , R. Máša [-] (69. J. Vacek [-] )

Počet diváků: 120. Rozhodčí: BOČEK Petr - NÁPRAVA Miroslav, SAIDL Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
7. 9. 2020 13:58
Hodnocení zápasu
Dana Bendová

Expert: Jiří Průša
Tip experta: výhra domácích

Slavia tentokrát na domácí půdě nezaváhá a připíše si tři body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích