3:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.08.2015 10:00

1.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | III. třída , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Loňský outsider v úvodu nové soutěže překvapuje. Sokol Benešov nestačil na českokrumlovské ROMO


Branky


0

Fotbalové hřiště v Černé v Pošumaví hostilo úvodní duel okresní III. třídy mužů, v němž zde domácí kádr FC ROMO Český Krumlov vyzval ke vzájemnému utkání pro mnohé spíše favorizovaného soupeře TJ Sokol Benešov nad Černou. Fotbalovými příznivci často podceňovaný českokrumlovský klub, zejména díky minulému ročníku, zápas zvládl na výbornou a přes jednu inkasovanou branku si díky třem přesným trefám připsal prvotní vítězství v sezóně 2015/2016 a svou laťku si nasadil patřičně vysoko.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Nedůslednou produktivitu první půle odvrátil až její závěr

Úvod do utkání jasně patřil domácímu mužstvu, které si vytvořilo značný tlak a prvních deset minut ROMO donutilo soupeře, aby se pouze bránili. Své úsilí, které českokrumlovští fotbalisté vynaložili do počátečního tlaku, nedokázali proměnit v gól a poté, co spíše start do utkání přepálili, se hra začala pomalu vyrovnávat. V následujících fázích se karta začala obracet a otěže zápasu přebíral Benešov. Avšak ani hosté svůj vytvořený tlak využít nedokázali. Vyrovnanost příležitostí doprovázela téměř celý první poločas a až v samém závěru přišel trest pro neproduktivitu hostí. Ve třiačtyřicáté minutě se k odraženému míči dostal Andrej Důnka a krásnou střelou z první nedal Kuchařovi jedinou šanci zasáhnout. Úvodní polovina střetnutí tak skončila nejtěsnějším možným rozdílem.

Utkání rozhodlo potrestání chybovosti benešovské obrany

Tempo druhého poločasu započalo v diktatuře hráčů Benešova nad Černou a co se týče další aktivity, jež zela v podobě tlaku vyvíjeného proti brance soupeře a následných šancí, měli hostující jasně navrch. Koncovka při snaze zvrácení výsledku nebyla natolik důsledná, přičemž útočícím hráčům chyběla přesnost s důrazem nebo byl úspěšnější brankář Dunka. Přílišná snaha hostů nakonec vyústila k povolení obranných řad a ROMO opět trestalo. V padesáté třetí minutě se otevřenou obranou dostal po dobře nakopnutém balonu Milan Kotlár a v samostatné akci na brankáře Kuchaře byl úspěšný, čímž zajistil svému týmu už dvoubrankový náskok. Poté se domácí stáhli a ve druhé polovině duálního dějství skóre spíše bránili. To se jim ale vymstilo a benešovští se dočkali takzvaného zadostiučinění v podobě vstřelené branky, jejíž exekutorem se po pohledné akci stal Dmytry Tynkov a vyrovnání bylo na dosah ruky. Kontaktní branka sice vrátila do hry hostů ten náboj, který nutně potřebovali, avšak provinili stejně, jako v předchozí situaci, kdy inkasovali. Jejich obrovská snaha a chuť utkání otočit zapříčinila další otevřená vrátka v obraně a toho Český Krumlov využil stejně, jako předtím. Nakopnutý míč si v brejkovém úniku doběhl opět Milan Kotlár a také tuto individuální příležitost proměnil, čímž dvanáct minut před koncem utkání završil vedení svého celku na opětovný dvoubrankový náskok na konečných 3:1. Poté se utkání spíše jen dohrávalo a ROMO si již další zaváhání nedovolilo.

 

 

Sledujte Fotbalunás.cz | Jihočeský kraj na Facebooku.



Ohlasy k zápasu


FC ROMO Český Krumlov
Petr Bordáč (FC Romo Český Krumlov): Přiznávám, že jsme dobře vstoupili jednak do utkání a tak i do celé sezóny. Tři body máme doma i přesto, že šlo o první zápas s našimi staronovými spoluhráči. Troufám si říci, že v takhle úspěšném startu bychom mohli pokračovat a snad pro letošek budeme lepší, než minulý rok. Musím pochválit brankáře Františka Dunku, jenž odchytal dobrý zápas, inkasoval jen jednou a spoustu šancí soupeřovi zneškodnil, na předstoperu zahrál velice dobrý zápas také Tomáš Bílý.

TJ Sokol Benešov nad Černou
Jiří Koždoň (TJ Sokol Benešov nad Černou): Bohužel, když nedokážeme proměnit šance, nemůžeme ani vyhrát. Soupeř si v průběhu zápasu dokázal vytvořit šest nebo sedm gólových příležitostí, z nichž polovinu proměnil. Proto také v utkání zvítězil. Z našeho týmu vyzdvihnu gólmana Václava Kuchaře, který byl pro tento zápas naším nejlepším článkem.



Sestavy


FC ROMO Český Krumlov
F. Dunka [-] - P. Bordáč [-] , G. Sivák [-] , D. Hrdlička [-] (70. E. Kotlár [-] ) , T. Bílý [-] - M. Sivák [-] , A. Důnka [-] , M. Kotlár [-] , E. Kotlár [-] (46. A. Kotlár [-] ) - M. Kotlár [-] , R. Dunka [-]

TJ Sokol Benešov nad Černou
V. Kuchař [-] - J. Szojka [-] , P. Gušl [-] , D. Tynkov [-] (68. V. Vaněk [-] ) , T. Tisoň [-] (88. L. Ovádek [-] ) , Š. Marek [-] (56. S. Přívratský [-] ) , D. Benda [-] , E. Pach [-] (80. Z. Víšek [-] ) , J. Šedivý [-] , S. Chernev [-] (60. J. Maleninský [-] ) , L. Mišovič [-]

ŽK: 13. M. Kotlár , 48. F. Dunka - 8. D. Benda .
Hráči zápasu: F. Dunka , T. Bílý - V. Kuchař .
Místo: Černá v Pošumaví. Počet diváků: 50.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.