2:3
(2:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.09.2015 14:00

2.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | III. třída , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rožmberk v utkání sice dvakrát průběžně vedl, nakonec však úřadovalo Lipno a zajistilo zvrat


Branky


0

Velice podceňovaný SK Fotbal Rožmberk jenž v úvodním kole utrpěl hrozivý sedmibrankový debakl, může i přes prohru a poslední umístění v tabulce soudit uplynulé utkání jako úspěšné. Na druhé straně mužstvo FC Lipno si po úvodním remízovém výsledku připsalo první výhru a se čtyřmi body se se Světlíkem dělí o druhé a třetí místo. Nyní se oba soupeři střetli ve vzájemném utkání a vůbec se nejednalo o zápas Davida a Goliáše, jak by mohli někteří předurčovat, ale průběh byl s mírnou převahou Lipna vcelku vyrovnaný, kde rozhodl nějtěsnější rozdíl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rožmberk se ujal začátku utkání nad očekávání dobře

Travnatý pažit v Rožmberku nad Vltavou hostil opravdu zajímavé utkání. Rožmberk do něj vstoupil velice netradičně, až doslova nečekaně, a po rychlém úniku útočníka Sojky vedl již v šesté minutě zápasu, když onen hrotový hráč domácího mužstva skóroval za pomoci odrazu od tyče. Na lipenských bylo znát, že takový nástup soupeře nečekali a že je jejich sok nemálo překvapil, přesto po čtvrthodině vyrovnané hry, která postrádala důraz i přesnost, dokázali na vedoucí branku domácích odpovědět. Po technické přízemní střele z levé strany vyrovnal Víšek poměrně laciným gólem, když na jeho pokus na vzdálenější tyč, v domnění, že míč míří mimo branku, Jakubec nereagoval. A rožmberští museli začínat opět od nuly. Ti se však ve střelecké efektivitě nehodlali nechat zahanbit a jejich reakce slavila zasloužený úspěch již ve třicáté minutě. Opět únik v individuálním podání a opět agilní Sojka, jenž jednobrankový náskok ve prospěch rožmberského fotbalového klubu navrátil. Poslední čtvrthodina první půle již kromě několika náznaků nepřinesla nic důležitého a na další gólové představení si přítomné desítky fanoušků musely počkat až do pokračování po přestávce.

Rozhodovala fyzička a tu zužitkovali lipenští

Ihned pouhých pět minut po změně stran vzali lipenští nepříznivý vývoj utkání do svých rukou. Po rohovém kopu se stříleného centrovaného balonu na první tyč ujal po gólu hladový Sládek, jenž prvně lehce škrtnul Březina, a přesnou muškou zařídil druhé vyrovnání skóre pro Lipno v tomto zápase. Poté si o slovo řekla opět neefektivní hra ve vyrovnaném tempu, kdy se hosté snažili výsledek zvrátit, avšak obranné řady Rožmberka pracovaly zodpovědně, když pro ně v podnebí mírně vanula naděje na alespoň jednobodový příděl. Takto se s opravdovým minimem šancí hrálo až do sedmdesáté čtvrté minuty a závěrečná čtvrthodina hry byla opravdu pikantní. Poté, co se jeden z domácích útočníků srazil s brankářem Bedákem, míč doputoval do sítě hostí a rozhodčí Hybner branku uznal. Poté však oba srazivší se soupeři leželi na zemi ještě několik minut a po nuceném střídání poraněného gólmana hostujícího celku sudí své rozhodnutí přehodnotil, načež se skóre nakonec neměnilo. Samotný závěr zápasu už domácí neustáli, fyzicky odpadli a to byla jedinečná příležitost pro soupeře. Dvě minuty před ukončením řádné hrací doby si Lipno vybojovalo jednu z posledních výhod rohového kopu, na jehož konci byl Víšek, jenž vzal veškerou zodpovědnost sám na sebe a úspěšně se hlavou prosadil i podruhé.  Konec utkání ještě přinesl jednu nemalou příležitost, kdy svěřenci trenéra Krátkého ještě mohli vedení navýšit, avšak včas skluzem citelnou ztrátu zažehnal Budínský. Následně se ještě ze všech sil domácí snažili vyrovnat, na což ale bohužel měli málo čas. Zvrat byl dokonán a hosté mohli slavit obtížné vítězství.

 

Sledujte Fotbalunás.cz | Jihočeský kraj na Facebooku.



Ohlasy k zápasu


SK Fotbal Rožmberk
Vlastimil Březina (FC Lipno nad Vltavou): Nečekal nás vůbec lehký zápas a o naše vítězství se zasloužilo důrazné trestání chyb v soupeřově obranné hře. Nevím, co víc dodat, snad jen to, že jsme vyhráli zcela zaslouženě, ovšem nečekali jsme, že se na výhru s tímto soupeřem tolik nadřeme. Mezi naše nejlepší bych zasadil opět Milana Víška a doplním ještě Dana Furika.

FC Lipno nad Vltavou
Jan Budínský (SK Fotbal Rožmberk): Do zápasu jsme nastoupili s jasným cílem, chtěli jsme více bránit, nežli útočit, což se nám vcelku i dařilo a do konce úvodní půle jsme s Lipnem drželi krok. Závěr utkání se na nás ale podepsal. Naše fyzička oproti té soupeřově strádala a díky tomu jsme pro nás příznivý stav neudrželi. Nakonec si ale myslím, že jsme podali dobrý výkon a pro průběh zápasu by byla spravedlivější remíza. Pochvalnou zmínku si zaslouží výkony Lukáše Trapla a Karla Koláře, jemuž nebyl uznín gól.



Sestavy


SK Fotbal Rožmberk
P. Jakubec [-] - J. Budínský [-] , B. Bauml [-] (84. J. Likler [-] ) , L. Pokorný [-] , L. Kus [-] (46. M. Lebeda [-] ) - Z. Fatura [-] , D. Lávička [-] , L. Kolář Ing. [-] , K. Kolář [-] - L. Trapl [-] , L. Sojka [-]

FC Lipno nad Vltavou
P. Bedák [-] (74. R. Krahulec [-] ) - M. Vítek [-] , P. Šumbera [-] , E. Pač [-] - D. Furik [-] , L. Fenc [-] , P. Sládek [-] , M. Víšek [-] , R. Krátký [-] - V. Březina [-] , R. Fukal [-] (48. L. Konečný [-] )

Hráči zápasu: K. Kolář , L. Trapl - M. Víšek , D. Furik .
Místo: Rožmberk nad Vltavou. Počet diváků: 60. Rozhodčí: Hybner Jan - Krotký M., Krátký R..

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.