A. Karabec 8.
Y. Dao 63.
V. Drchal 73. (p.)
3:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.03.2020 10:15

16.kolo, ČFL A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Premiéra trenéra Michala Horňáka na lavičce béčka Sparty Praha skončila výhrou. Pražané zdolali Domažlice 3:1.


Branky


8. A. Karabec , 63. Y. Dao , 73. V. Drchal (p.) - 38. P. Mužík
17

Na Strahově se odehrálo bojovné utkání plné osobních soubojů. Sparťané, kteří měli k dispozici posily z áčka, nakonec vyhráli 3:1. Jednoduché to ale neměli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě branky, ale i dvě zranění

Sparťanskou sestavu přivedl na hřiště s kapitánskou páskou Lukáš Vácha. Fanoušci mohli možnost v rudém dresu vidět i Václava Drchala, Adama Karabce a Filipa Panáka, kteří patří do kádru áčka. Nenastoupil naopak Martin Hašek, který byl přeřazen do béčka, protože odmítl odcestovat na soustředění do Španělska. Na utkání se  přišli podívat i sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický a nový trenér áčka, dříve trenér béčka Václav Kotal. Domažlice vstoupily do utkání agresivně. Již v 8. minutě na hostující tvrdost doplatil Patrák, který musel střídat pro zranění kolena. Na hřišti ho nahradil Flak, který si lepší vstup do utkání nemohl přát. Hned po střídání totiž Panák, který hrál první soutěžní utkání po dlouhodobém zranění, vyslal kolmici právě na Flaka, slovenský hráč patičkou míč poslal do míst, kam si naběhl Adam Karabec. Nejlepší dorostenec loňského roku prošel do vápna a střelou do horního rohu branky poslal Spartu do vedení 1:0. Domažlice však úvodní branka nepoložila. Hosté vysoko napadali sparťanskou rozehrávku. To činilo domácím problémy a ztráceli velké množství míčů. Ve 26. minutě museli střídat i hosté. Po nepříjemném střetu s brankářem Čtvrtečkou schytal Došlý ránu do hlavy a musel odstoupit ze hry. Chybující Spartu potrestaly Domažlice ve 38. minutě. Hosté využili nepřesné rozehrávky gólmana Čtvrtečky, míč se dostal až na hranici velkého vápna, kde byl nekrytý kapitán Domažlic Petr Mužík, který přesnou střelou do horního rohu domácí svatyně srovnal na 1:1.

Poté se Domažlice dokonce radovali z vedení. Skopový však zakončoval z offsidu a branka neplatila. Do koncem poločasu se již žádná šance neurodila. Obě mužstva odcházela do kabin za nerozhodného stavu.

Změna rozestavení Spartě pomohla

Trenér Sparty Michal Horňák změnil do druhé půle rozestavení ze 3-5-2 na 4-4-2. První vážnější šanci měli domácí, ale Gabriel nedokázal propálit shluk těl před Brychem. Na druhé straně zahrozili hosté z přímého kopu. Gólman Čtvrtečka musel vytáhnout dobrý zákrok a zabránil tak gólu. Další možnost měl po přihrávce Drchala střídající Dao, ale bránu minul. V 63. minutě už se domácí radovali z branky. Domažličtí nedokázali odvrátit rohový kop dále, než na hranici šestnáctky, kde číhal Drchal, ten vrátil míč zpět na malé vápno, kde se dokázal prosadil Youssouf Dao a poslal Spartu do vedení 2:1. Branku navíc oslavil útočník z Pobřeží Slonoviny parádním saltem. Domácí se dále pokoušeli o kombinační fotbal a o kontrolu míče, který hostům moc často nepůjčovali. V 73. minutě zahrával Vácha přímý kop, po kterém ve vápně po souboji s bránícím Hrubým upadl Gabriel a rozhodčí k nevoli hostujících hráčů nařídil pokutový kop.

Míč si vzal Václav Drchal a tvrdou střelou k tyči zvýšil na 3:1. Hosté se ještě pokusili přitvrdit hru, ale domácí kontrolovali balón až do závěrečného hvizdu a Domažlice do šance nepustili. Tři body tak zůstaly na Strahově.

 

Zdroje:

Web AC Sparta PrahaWeb Jiskra Domažlice



Ohlasy k zápasu


AC Sparta Praha B
Michal Horňák - trenér: Velmi důležité vítězství! V prvním poločas jsme vůbec nehráli dle našich představ – soupeř byl na nás velmi dobře připravený, nám se nedařilo, zvláště při rozehrávce. Po změně stran, kdy jsme sáhli do sestavy a upravili rozestavení, tak jsme na hřišti dominovali. Byl to nejen fyzicky, ale i psychicky těžký zápas. Přeci jen první jarní kolo a fanoušci plní očekávání. Po prvním vstřeleném gólu, kdy jsme měli uklidnit hru, jsme znervózněli. To, že se nám nedařila rozehra akorát přidalo na nervozitě, ale ve druhém poločase se hra zlepšila a my dokráčeli k vítězství.

TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl - trenér: Do zápasu jsme nevstoupili dobře, brzy jsme inkasovali. S takhle silným soupeřem to potom není nikdy jednoduché. Po obdržené brance jsme ale začali hrát lépe. V prvním poločase jsme byli v poli vyrovnaným, možná i lepší soupeřem. Petr Mužík dal krásný gól na 1:1 a měli jsme jednu nebo dvě pološance. Do druhé půle jsme vstoupili dobře. Poté jsme dostali branku ze standardní situace, což se nesmí stávat. V pátek jsme to ještě na tréninku cvičili. To hodně rozhodlo o výsledku utkání. Poté Sparta zvýšila z penalty, která byla hodně přísná.



Sestavy


AC Sparta Praha B
J. Čtvrtečka [-] - M. Ambler [-] (86. M. Ryneš [-] ) , V. Drchal [-] , V. Patrák [-] (8. K. Flak [-] ) , A. Karabec [-] , F. Panák [-] , L. Vácha [-] , D. Horák [-] , L. Hušek [-] (46. Y. Dao [-] ) , M. Piško [-] , A. Gabriel [-]

TJ Jiskra Domažlice
L. Brych [-] - M. Hrubý [-] , F. Dvořák [-] , P. Došlý [-] (26. D. Brabec [-] ) , M. Mlynařík [-] , T. Kuhajda [-] (75. R. Kropáček [-] ) , P. Mužík [-] , V. Uzlík [-] (51. J. Teršl [-] ) , M. Rychnovský [-] , J. Matas [-] , D. Skopový [-] (73. K. Pavlík [-] )

ŽK: 60. L. Vácha , 70. F. Panák - 54. D. Brabec , 61. J. Matas , 70. M. Hrubý .
Hráči zápasu: F. Panák , V. Drchal - P. Mužík .
Počet diváků: 400. Rozhodčí: Krejsa Josef - ŠVAGR Tomáš, VOKOUN Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Janovský

Expert: Karel Holešta
Tip experta: výhra domácích

Domažlice jsou hodně nevyzpytatelné, ale Sparta bude chtít zabojovat o druhou ligu a domácí utkání zvládne.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích