Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.09.2019 15:30

8.kolo, Vysočina | Krajský přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pelhřimov odčinil minulou porážku, vyhrál 4-2 v Chotěboři.


Branky


20

Chotěboř doma prohrála 2-4 s Pelhřimovem. Pelhřimov díky tomuto vítězství vede tabulku o 3 body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas začali aktivně hosté, v závěru se domácí dostali do velkého tlaku.

Již od úvodního hvizdu bylo zřejmé, že se bude jednat o bojovné utkání plné soubojů. Pelhřimov začal velmi aktivně, hostující hráči se nebáli ostrých soubojů s domácími, což přineslo ovoce v podobě spousty vybojovaných míčů. To umožnilo zahrozit z rychlé rozehrávky do otevřené obrany soupeře. Branku Chotěboře ohrožovali hlavně rychlostně vybavení křídelní hráči, avšak chyběla kvalita ve finální fázi zakončení. Na druhé straně se domácí pokoušeli hlavně o dlouhé nákopy na vysoké útočníky, se kterými pelhřimovští obránci sváděli mnoho osobních soubojů. První gól přišel po fotbalové lahůdce v podání Mazáče. Ve 13. minutě se postavil k exekuci rohového kopu a přímo od praporku zakroutil míč až za záda bezmocného brankáře domácích. Po skvělém začátku následovala série rychlých útoků Pelhřimova, kdy se do několika slibných šancí dostávalo trio útočníků, avšak zakončení Tomáše Mazáče, Jakuba Vlka a Lukáše Bednáře postrádalo větší přesnost. Druhý gól přišel po standartní situaci ze 30. minuty utkání. Přímý volný kop zahrával Naniáš, pokusil se o tvrdou střelu, kterou však zeď domácích zpomalila. S velkým štěstím se míč ve vápně dostal k dobře postavenému Jiřímu Kordíkovi a ten se nemýlil. Pelhřimov se dostal do dvougólového vedení a vypadalo to, že má zápas pod kontrolou. A to i díky tomu, že domácí nadále hrozili pouze z dlouhých přihrávek a dobře zahrávaných standartních situací. Po jedné z nich se ve 42. minutě dokázal prosadit domácí útočník Nedvěd a snížil tak stav zápasu těsně před poločasem na rozdíl jednoho gólu. Chotěbořské hráče úspěch nabudil a poslední minuty prvního poločasu si vytvořili ještě velký tlak. V jedné z šancí před hostující brankou zasahoval fantasticky nadvakrát Holický a s pomocí brankové konstrukce zabránil inkasování druhé branky. Hráči tedy šli do kabin za příznivého stavu pro hosty 1:2.

Ve druhé půli si vedení Pelhřimov už pohlídal a uhájil vítězství 4-2.

Druhý poločas pokračoval ve velmi bojovné hře obou celků. Hned v úvodu se po nedorozumění v Pelhřimovské obraně ocitl ve vyložené šanci domácí útočník Nedvěd, naštěstí pro hosty svou další příležitost v zápase nevyužil. Domácí ovšem hrozili i nadále, pravý bek Plíšek zkoušel pozornost Holického tvrdou ranou zpoza vápna. Hostující gólman mu ovšem radost skvělým zákrokem překazil, kdy míč pohotovým zákrokem vytáhl na rohový kop. Domácí byli nadále nebezpečnější, nadále hrozili ze standardních situací, ovšem hostující obrana odolávala. Naopak Pelhřimov mohl po hodině hry přidat gól, který by mu dodal potřebný klid. Ovšem když už se tak stalo a Tomáš Mazáč po hezké akci uklidil míč do prázdné brány, rozhodčí byli proti a branku, pro těsné postavení mimo hru, nejlepšímu střelci hostů neuznali. A tak když se další akce Pelhřimova neujaly, přišel trest. Domácí se prosadili na levé straně, centrovaný míč si v pokutovém území našel vytáhlý útočník Nedvěd a tentokrát už se nemýlil a vyrovnal na 2:2. Pelhřimov nesložil zbraně a hned minutu poté strhl vedení zpět na svou stranu. Na levé straně se uvolnil znovu rychlonohý Mazáč, dokázal dostat balon před bránu, kde po závaru sklepl Vlk na Davida Viktora, ten i s pomocí teče jednoho z domácích obránců propálil vše, co mu stálo v cestě. Rozhodčí gól nakonec připsali Mazáčovi, pravděpodobně za velmi povedený výkon. Chotěbořští se snažili vytvořit v poslední desetiminutovce zápasu tlak, ale k vážnějšímu ohrožení hostující branky už nedošlo. Na konci utkání přišel ještě jeden úder, to když střídající trio hostů rozjelo pohlednou akci. Nejprve Toby Mazanec krásně patičkou uvolnil na středu hřiště Poula, ten na nic nečekal a ihned našel krásným pasem Chadima. Hostující útočník si dobře všiml postavení domácího brankáře a prvním dotekem jej přehodil.



Ohlasy k zápasu



FK Maraton Pelhřimov
Daniel Poul (kapitán): Utkání bylo velmi důrazné a soupeř nám nedaroval ani metr zadarmo. Naší počáteční převahu jsme dokázali přetavit ve dvě vstřelené branky, ale mohlo jich být daleko víc. Ke konci poločasu Chotěboř snížila a od té doby měla převahu ona až do vyrovnání na 2:2. Poté jsem si naštěstí rychle vzali vedení opět na svou stranu a už v klidu dohráli zápas do konce.



Sestavy


FC Chotěboř
T. Dobrovolný [-] - P. Chlad [-] , J. Voborník [-] (73. P. Hanousek [-] ) , M. Somerauer [-] , A. Nedvěd [-] , M. Somerauer [-] , J. Hlaváček [-] , J. Hlaváček [-] , T. Keller [-] , M. Plíšek [-] (60. O. Bělovský [-] ) , M. Cestr [-] (87. M. Moravec [-] )

FK Maraton Pelhřimov
L. Holický [-] - J. Kordík [-] , J. Rejthar [-] , M. Šimák [-] (74. J. Chadim [-] ) , J. Homolka [-] - D. Viktora [-] (90. V. Šmíd [-] ) , D. Poul [-] , M. Naniáš [-] - T. Mazač [-] (85. T. Mazanec [-] ) , L. Bednář [-] (79. V. Poul [-] ) , J. Vlk [-]

ŽK: 2. P. Chlad , 29. M. Somerauer , 87. O. Bělovský - 27. T. Mazač , 87. J. Kordík .
Počet diváků: 120.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jakub Bačkovský

Expert: Ladislav Petrlík
Tip experta: výhra hostů

Hosté určitě budou chtít dát zapomenout na poslední dne bodové ztráty a znovu nastartovat výkonnost a potvrdit roli favorita soutěže. Na hřišti družstva Chotěboře je však nečeká nic snadného. Přesto si myslím, že hosté tento složitý duel vyhrají v poměru 1:2

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů