2:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.05.2019 17:00

20.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chlumčany B porazily nejtěsnějším výsledkem Merklín a dotáhly se bodobě na třetí Hradec


Branky


11

Zápas dvou týmů, které v současné době netíží nějaké povinnosti v rámci záchrany okresního přeboru nabídl větší počet šancí Merklínu, který si však nakonec z Chlumčan neodvezl ani jeden bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól do kabin z poloviny hřiště

Oba týmy před zápasem nastupovaly v pozměněné sestavě, když oba trenéři mužstev museli před zápasem řešit pár omluvenek a nekterá zranění z minulého týdne. Merklín se hned od začátku snažil hrát technický fotbal, kombinacemi se dostávat do prostoru, ze kterého by mohl ohrozit domácí branku. Postupně si vytvořil vetší počet šancí, když nekteré z nich byly doslova tutové, to když se mu dvakrát povedlo utéct domácí obraně, ale autoři těchto úniků nedokázali překonat brankaře. Stejné dva pokusy si vytvořili i domácí, ale jejich zakončení dopadlo stejně jako u hostů. Hosté také kopali ze slibné pozice trestný kop, ale jeho exekutor netrefil branku. Oba týmy zahrávaly v prvním poločasu pár rohových kopů, se kterými si však poradily obě obrany. Domácí poslali do vápna soupeře i pár pěkných centrů, které však nenašly svého adresáta, protože buď nikdo nezavíral na přední tyči nebo nikdo nebyl na zadní tyči. Opticky vypadal lépe po kombinační stránce však hostující tým. Když už se neuchytily na obou stranách ani pěkné střely ze střední vzdálenosti odmítl ve 44. minutě poločasovou remízu domácí Havlíček, který se k míči po odrazu dostal na polovině hřiště, udělal kličku hostujícímu hráči a nejspíš si všiml, že je hostující brankař celkem vyběhlý v bráně a krásnou střelou, alá David Beckam z dob jeho slávy v Manchesteru United, přeloboval z poloviny hřítě brankaře - 1:0! Hned na to Merklín podnikl z rozehrávky útok, s míčem se dostal až do vápna, ale k jejich smůle zrtoskovata střela na domcím brankaři, po jehož vyražení uklízel míč do bezpečí domácí obránce. Jediny gól, který teda padl, udělal krásnou gólovou tečku za prvním poločasem. 

Branka na každé straně

Merklín nastupoval do druhého poločasu s tím, že chce rychle srovnat a musí nadále předvádět takovou hru, jakou se prezentoval doteď a potřebné štěstí při finální přihrávce příjde samo. Hned od úvodních minut byli více na míči a podnikali větší počet útoků do obrany domácích, ale branka stále nepřicházela. Po jedné pěkné střele byla nastřelana tyč domácí branky. Paradoxně, když Merklín začal vyvýjet na soupeře větší a větší tlak, udělal hostující obránce hrubou chybu, které využil domácí Havlíček a svým druhým gólem v zápase překonal mladého Lišku v brance střelou na zadní týč - 64. minuta. Trochu šok pro hosty, ale to je prostě fotbal - 2:0! Hosté museli začít riskovat a vysunuli více hráčů do útoku a otevřeli tak hru. V této fázi hry se domácí soutředili pouze na dobré bránění, které jim vycházelo a sem tam vyrazili do rychlého protiútoku do otevřené obrany, ale větší ohrození brankym soupeře to nepřineslo - postupně však narůstal tlak hostů, kteří v této fázi hry byli jasně lepšími. V 80. minutě se jim povedlo snížit. Když po pěkné kombinačnní hře kolem vápna soupeře dostal míč před odkrytou branku Yankov Ilija a nemýlil se 2:1! V této fázi hry se domácí úplně zatáhli a hosté zkoušeli ještě nakopávanými míči do obrany soupeře zahrozit, ale to se jim již nepovedlo a domácí tak těsný výsledek ubránili. Domácí tedy v druhém poločasu měli jednu vělkou šanci, kterou proměnili a spokojeně si tak došli pro tři body.



Ohlasy k zápasu


TJ Keramika Chlumčany B
Lösch František - hrající trenér: Body jsou doma, přestože jsme neměli ideální jedenáctku (omluvenky, zranění a podobně), tak jsme nakonec zápas zvládli. První poločas byl dost vyrovnaný na obě strany. Příští týden zajíždíme do Blovic, tam to bude těžké a podle předpokladů by nás měli asi porazit, pokud chtějí postoupit, uvidíme.

TJ Sokol Merklín
Jaroslav Kubeš - trenér: První půle vyrovnaná, oba týmy měly dva "samostatné nájezdy" na branku soupeře, ale ani jeden nebyl proměněn. Šťastnější však byli domácí, kteří v závěru vstřelili branku. V druhém poločasu jsme byli z mého pohledu lepším týmem, ale chyběla nám ta finální přihrávka. Soupeř vstřelil o jednu branku víc a tak vyhrál. Každopádně bych i tak všem hráčům poděkoval za to, že makali, plnili si pokyny a předvedli poměrně pěkný výkon.



Sestavy


TJ Keramika Chlumčany B
M. Hůla [-] - J. Vlček [-] , J. Havlíček [-] , P. Jílek [-] , P. Starec [-] (65. F. Lösch [-] ) , M. Němeček [-] , D. Štolle [-] , T. Helus [-] , T. Beníček [-] , Z. Havlíček [-] , M. Zajíček [-] (81. D. Merhaut [-] )

TJ Sokol Merklín
J. Liška [-] - L. Bláha [-] , D. Wild [-] , S. Žižka [-] , D. Marek [-] , O. Haník [-] , M. Voráček [-] , M. Liška [-] , I. Yankov [-] , J. Klíma [-] , T. Bešta [-]

ŽK: 72. T. Beníček - 51. S. Žižka .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: Homr Michal - MASEC Iosip, FABIÁN Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Marek Toma
Tip experta: výhra domácích

Tady to bude hodně vyrovnané, ale Chlumčany doma vyhrajou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích