0:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2019 16:30

16.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Favoritovi zápasu Sokolu Blovice v posledních dvou zápasech zvlhává střelecký prach


Branky


9

Blovice při pohledu na tabulku mohou zatím hrát celkem poklidný fotbal. Klid se však nepřenáší na kopačky v jejich zakončování a tak dnes porazili Stod, který v minulém zápase s přehledem porazil Merklín, nejtěsnějším výsledkem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Fanoušci viděli jediný gól zápasu právě v prvním poločase

Úvodem je potřeba říci, že ač byl domácím týmem TJ Slavoj Stod, zápas se hrál po domluvě na hřišti Blovic. Od prvních minut byly aktivnější Blovice, ale tato aktivita nebyla prozatím obrovská. Blovice se snažily hrát od začátku tedy aktivně, a to se jim více také dařilo. Některé pasáže diktovaly tempo hry a byly od fotbalovější. Chybělo jim však zúročení jejich snahy, jelikož v koncovce byly, jak řekl jejich trenér, jaloví. Když už si vytvořily skvělou tutovou šanci, nemělo zakončení pořadnou razanci. Občas nebyla v koncovce střela namířena vůbec mezi tři tyče Stodu. A střely z dálky, kterými se také prezentovali, nikterak neohrozili branku Stodu. V 30. minutě se ocitl v pokutovém území Rous. Mnozí fanoušci už se začali radovat, ale Rous svojí technickou střelou mířil vedle. Podobně se prezentoval Blovický Šeba, když z pravé strany pro přímáku nechal vyniknout soupeřova brankáře. Po mnoha spálených šancí Blovických už to vypadalo, že se do kabin půjde v poločase za nerozhodného stavu. Proti byl však domácí Merhaut. Běžela 40. minuta a do vápna se snažil nacentroval balón právě domácí Merhaut. Jeho lehce "nepovedený" centr překvapil všechny, ale i Tomáše Posledního v bráně. Míč ke smůle hostů zapadl pod břevno branky Stodu a domácí Blovice se tak mohly začít radovat - 1:0! Hned na to mohl pojistku přidat agilní Rous, ale jeho velkou šanci stačil v leže Poslední zachytit. Do kabin se šlo tedy za těsného výsledku, který však úplně nepotvrzoval velkou převahu Blovic.

 

 

Spalování šancí z prvního poločasu pokračovalo i ve druhém

Trenér Blovic jistě svým svěřencům v kabině radil, aby v koncovce zachovali více klidu, nevymýšleli tolik a stříleli konečně branky. Jenže druhý poločas se odvíjel přesně ve stejném duchu, jako ten první. Blovice pokračovaly v pálení obrovských šancí, kdy v rozmezí několika minut zahodili svoje šance Heřman, Rous i střídající Matoušek. Všichni tři se ocitli tváří v tvář brankáři, ale nedali a živili tak možné naděje Stodu na případné srovnání. Domácí tak vycítili příležitost, začali být více aktivní než doposud, snažili se hrát jednoduše a důrazně v osobních soubojích - jejich hráči na to mají dostatečné fyzické parametry. Pečlivě se snažili bránit a občasnými brejky ohrožovali branku domácích. V 72. minutě po rohu hlavičkoval Pešek z velmi nebezpečné pozice, ale balón šel mimo tři tyče. V 75. minutě obešel opět Merhaut ležícího brankáře, ale jeho finální střela nenašla cíl - nutno řící, že to byla více než 100 % šance. Stupňující se aktivita Stodu vyústila největší šancí zápasu, která však k jejich smůle neskončila brankou. Po rohovém kopu v 83. minutě, který rozehrál Antoš, se míč otřel o břevno domácí branky. Pokud by v této fázi hry Stod branku vsítil, bylo by pravděpodobné, že o výsledku budou rozhodovat pokutové kopy, protože domácí hráči neměli opravdu střelecký den. Nutno podotknout, že na druhé straně byl naopak neuznán gól, pro ofsajd, Matouškovi. V závěru se prodral šikovně do vápna domácí R. Šabata, který byl střídajícím hráčem, ale nakonec také minul a tak zápas skončil tím nejtěsnějším výsledkem, jakým mohl skončit.

 

 

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Stod
Petr Chlíbec: V utkání jsme neměli co ztratit. Mohli jsme pouze překvapit a získat. To se nám sice nepovedlo, ale na hřišti favorita jsme nijak výrazně nepropadli. Hráčem zápasu bych dnes určil našeho brankaře Tomáše Posledního, který předvedl skvělý výkon.

TJ Sokol Blovice
Luboš Horvát - trenér: Bylo až neskutečné vidět, jaké brankové příležitosti dokážeme spálit, což nás mohlo v závěru mrzet, kdyby se soupeřovi podařilo vyrovnat. Na finální přihrávku a střelbu se musíme v trénincích soustředit. Dobrý dojem zanechala celá obrana, snažila se řešit vše fotbalově a konstruktivně, kombinačně jsme měli v poli také navrch, jen ta střelba ....?! Nejen diváci si zasloužili vidět gólové hody, ale nakonec jsme velice rádi za 3 body. Velice dobře pracoval v obraně Vašek Šeba, řídil celou obranu, přesně rozdával míče i jeho kopací technika byla kvalitní při zahrávání PřK. V ofenzivě byl hodně vidět Štefan Merhaut, jediný střelec šťastného gólu. Ten nechal zapomenout na nepříliš povedený výkon z minulého zápasu a věřím, že naopak jeho výkony půjdou nahoru!



Sestavy


TJ Slavoj Stod
T. Poslední [-] - M. Terber [-] , D. Fišer [-] (89. F. Novotný [-] ) , M. Pešek [-] , D. Tesárek [-] , V. Kaše [-] , A. Fabián [-] , J. Antoš [-] , M. Majer [-] , M. Suk [-] , V. Rataj [-]

TJ Sokol Blovice
J. Šabata [-] - V. Šeba [-] , M. Heřman [-] - K. Hajský [-] , J. Parouz [-] (67. R. Šabata [-] ) , J. Veselovský [-] , O. Laibl [-] , J. Sýkora [-] - Š. Merhaut [-] (86. J. Stegmuller [-] ) , V. Houdek [-] (57. T. Matoušek [-] ) , J. Rous [-]

ŽK: 18. J. Antoš , 45. M. Suk - 36. V. Houdek .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: SLABÝ Otto - SNÁŠEL Roman (N), HEŘMAN Miloš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Jakub Mareček
Tip experta: výhra hostů

Zde volím jasně výhru Blovic – po jejich střeleckém trápení v derby se Zdemyslicemi, kde o výsledku nakonec rozhodoval až penaltový rozstřel si myslím, že to odskáče Stod.

Tip: výhra hostů