Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2019 15:00

14.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Deset gólů, dva hatricky, penaltový rozstřel, co více si může divák přát?


Branky


8. J. Fiala , 27. J. Fiala , 58. J. Fiala , 62. R. Šilhánek , 73. V. Krňoul - 1. M. Voráček , 24. T. Bešta , 35. J. Liška (p.) , 64. J. Liška , 69. J. Liška
8

Domácí i hostující tým, zařidily pěknou podívanou pro diváky na stadiónu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velmi otevřený fotbal z obou stran

V prvním jarním kole přivítaly Zdemyslice celek Sokola Merklín. V podzimní části hráli zdemysličtí nuceně na hřištích soupeřů, jelikož jim v srpnu vichřice poničila kabiny. Krásné slunečné počasí přilákalo do ochozů 170 diváků, kteří viděli celkem 10 branek a penaltový rozstřel. Na perfektním trávníku se začalo zostra. Hned v 1. minutě zahrávali domácí rohový kop, hosté se zmocnili míče, podnikli rychlý protiútok do rozhozené obrany domácích a Martin Voráček, který postupoval na Kotoru zcela sám, uklidil křížnou střelou míč přesně za tyč domácí branky. 0:1 Domácí se hned za dvě minuty také dočkali branky, kterou vstřelil Michal Valeš, ale tato branka nebyla uznána, jelikož byl odmáván ofsajd. I tak se domácí dočkali vyrovnání. V 8. minutě po rychlém výpadu kapitána Petra Česala a jeho krásné přihrávce vyrovnal Jan Fiala. 1:1 Hrál se otevřený fotbal a obrany na obou stranách hořely. Ve 24. minutě chybovali domácí při rozehrávce, obránce Petr Valeš zahrál krátkou malou domů, gólman Kotora v nouzi špatně odkopl a namazal Tomáši Beštovi, který jednoduše poslal balon do prázdné branky. 1:2 Ani tenhle moment však domácí na kolena nesrazil a hned za tři minuty ve 27. minutě dokázal opět vyrovnat Jan Fiala. 2:2  Ve 32. minutě unikl domácí obraně rychlonohý útočník Jan Klíma, postupoval na Kotoru zcela sám, ten však jeho sólo zlikvidoval. Ve 35. minutě šli hosté opět do vedení. Po faulu Tomáše Zeleného na výborně hrajícího Haníka, nařídil rozhodčí Adamec pokutový kop, který s přehledem proměnil zkušený Jaromír Liška. 2:3 Ve 40. minutě mohl Liška skórovat znovu, domácí obránci v domnění, že se jedná o ofsajd přestali hrát, Liška vystřelil do protipohybu a Kotora konečky prstů jeho střelu vytáhl na tyč a od ní se mu míč vrátil do rukou. Výsledkem 2:3 pro hosty také skončil první poločas.

Po přestřelce v druhém poločase rozhodovaly nakonec až pokutové kopy

Do druhého poločasu domácí prostřídali a jejich obraná hra se zlepšila. V 58. minutě domácí záložník Tomáš Lang zatáhl míč po pravé straně přihrál ostře po zemi na malé vápno a Jan Fiala i na potřetí dokázal vyrovnat a zkompletoval tak svůj hattrick. 3:3 Hned za čtyři minuty v 62.minutě šli již domácí do vedení. Z trestného kopu z pravé strany se krásně přes zeď o tyč trefil René Šilhánek. 4:3 Ale hned vzápětí v 64. minutě vyrovnal za hosty Jaromír Liška, který využil několika chyb v domácí obraně. V 69. minutě pak skóroval Jaromír Liška opět. Tentokrát z trestného kopu ze 16 metrů trefil míč přes zeď naprosto dokonale a ač se gólman Kotora natahoval co to šlo, míč se od tyče odrazil do jeho ruky a skončil v brance. 4:5 Ale ani tentokrát se hosté neradovali z vedení dlouho, neboť si po sérii odrazů našel míč ve vápně střídající Radek Čimera a rozjásal domácí fanoušky gólem na 5:5 Tento stav již vydržel do konce zápasu a tak se šlo na penaltový rozstřel.  

Devět proměněných penalt.

Penaltový rozstřel je vždy velká loterie. V prvních dvou sériích proměnili všichni, ve třetí trefil břevno domácí Jan Kroc, aby hned vzápětí netrefil branku ani hostující hráč a tak se pokračovalo až do páté série ve které domácí golman Kotora penaltu zlikvidoval a poté rozhodl svou penaltou o vítězství svého celku Michal Valeš. Devět aktéru penaltu proměnilo. Dnes byl v tomto klání úspěšnější domácí tým a bere 2 body.

 

Závěrečná děkovačka TJ Zdemyslice 



Ohlasy k zápasu


TJ Zdemyslice
Jindřich Kotora: Dnešní zápas se musel líbit hlavně divákům. Viděli 10 branek a penaltový rozstřel. Jinak to byl klasický první zápas po dlouhé pauze. Oba týmy vyrobily spoustu chyb a nepřesností. Hosté měli více držení balonu, výborně jim zahráli Haník s Liškou. My jsme ale také předvedli charakter, když jsme dokázali 4x vyrovnat. Myslím, že remíza byla spravedlivá a v penaltách už to bylo spíše o štěstí. Jsme rádi, že jsme před vysokou diváckou návštěvou dokázali zvítězit. Nejlepšího hráče bych určil z domácího týmu Michala Valeše a z hostujícího týmu Oldřicha Vaníka.

TJ Sokol Merklín
Trenér: Utkání plodné na góly. Na to, že to byl první zápas v jarní sezóně, tak jsme dostali zbytečně moc branek. Některé byly až moc laciné. Pro diváky určitě zajímavé utkání. Z mého pohledu jsme byli o něco fotbalovější než soupeř. Snažili jsme se více o přihrávky. Soupeř však těžil ze své bojovnosti, která nám dělala občas problém. Myslím si, že jsme měli vyhrát.



Sestavy


TJ Zdemyslice
J. Kotora [-] - M. Valeš [-] , J. Fiala [-] (63. R. Čimera [-] ) , A. Monhart [-] (69. T. Sýkora [-] ) , R. Šilhánek [-] , P. Česal [-] , T. Šilhánek [-] (45. T. Lang [-] ) , T. Zelený [-] (45. V. Krňoul [-] ) , I. Průcha [-] , M. Valeš [-] , M. Kysela [-] (90. J. Kroc [-] )

TJ Sokol Merklín
D. Špirk [-] - L. Bláha [-] , J. Liška [-] , T. Bešta [-] (90. Z. Bešta [-] ) , O. Haník [-] , J. Klíma [-] , M. Voráček [-] , J. Ušiak [-] , D. Wild [-] , M. Havel [-] , D. Marek [-]

ŽK: 78. T. Sýkora .
Počet diváků: 168. Rozhodčí: Adamec Václav - KYSELA Martin (N), ANDERLE Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Jindřich Kotora
Tip experta: výhra domácích

Vzhledem ke skutečnostem ohledně rekonstrukce kabin nebyla naše příprava úplně ideální. I přesto věříme, že v prvním zápase jara dokážeme na domácím trávníku zvítězit a potěšit tak i naše fanoušky.

Tip: výhra domácích