Rezerva Volar nadělovala


Branky


14

Rezerva Volar vedla už po poločase a své vedení udržela.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

Tatran Volary hostil třetí celek tabulky Lhenickou rezervu.

 

Hosté patří k lepšímu vršku okresního přeboru, ale ve Volarech dostali lekci. Domácí sice tentokráte museli čelit tlaku hostí, ale po patnácti minutách ukázali, proč jsou na jaře neporažení.

 

Rezerva z kraje třešní a jablek ukázala v úvodu horalům z pod Bobíku v čem je jejich síla. Nátlaková hra a rychlá kombinace s průnikovou nahrávkou to byl velký problém pro domácí obranu. Pokorný, který se dostával v této fázi do velkých šancí nedal a to buď zásluhou obrany a gólmana Jarkovského, ale i selháním v koncovce. Kdyby volarští po deseti minutách prohrávali o víc než o gól nikdo by se nedivil.

 

Po patnácti minutách se hostům zranil právě Pokorný a to byla pro ně velká ztráta. Od této chvíle jako by peckáři ztratili tvář a domácí to využili. Po deseti minutách se Tatran vymanil z tlaku tím nejlepším způsobem. Ondřej Nechutný jako správný kapitán posílá domácí na zteč první brankou. Netrvalo to ani dvě minuty a ukázal se i nejlepší střelec současného přeboru Vladan Svěchota a přidává druhou a to vítěznou branku. Tatran se uklidnil a začal diktovat tempo hry. Svěchota, Kubát, či Martin a Michal Sedlákovi se dostávali do šancí, ale obrana hostí již víc nedovolila. V závěru poločasu domácí obrana vyrábí faul a z následné penalty Pavel Prener snižuje. Kontaktní branka měla hostům pomoci, ale po přestávce se ukázalo, že to tak nebylo.

Domácí si vedení pohlídali

Druhý poločas hosté opět měli mírně navrch, ale v koncovce na vše Prener nestačil. Volarští po čtvrthodině Vladanem Svěchotou zvyšují a třetí gól v síti hostí prakticky rozhodl. Od tohoto okamžiku šla hra dolu a v průměru se zápas dohrával. Hosté zejména dvojicí Prener Balica se snažili o korekci, ale domácí hra byla velmi dobrá i do zadu a tak Lheničtí byli naráželi na trojici Lukáš Iliev, Ondra Nechutný a Standa Mach ti hráli spolehlivě a v pohodě. V závěru Michal Sedlák pojistil výhru domácích čtvrtým gólem, když před tím neproměnil Zdeněk Dočekal pokutový kop a jeho střelu brankář hostí Rapčan vyrazil. Volarští si tři body zaslouží. Byli herně lepší a zejména v druhém poločase ukázali, proč na jaře  neprohrávají.

 

Zápas přived na hřiště i dvě hrající Legendy a to domácího za čtyřmi křížky Václava Kubáta a hostujícího Pavla Pořádka, který je za pěti křížky o deset let starší. Oba vzpomínali na časy v IA třídě. Oba předvedli perfektní výkon a odehráli celý zápas. Klobouk dolů.

 

Fotil jsem spolu s Honzou Kleinem a bylo to moc pěkné setkání dík. Ladislav Beran.

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Volary
Emil Podracký (trenér): Byl to v prvních deseti minutách infarktový průběh a kdyby hosté vedli o víc než gól nedivili bychom se. Po čtvrthodince jsme se uklidnili a Ondra Nechutný to pojistil. Vedoucí brankou. Hosté, ale hráli velmi dobře a já se uklidnil až po naší třetí brance. Za vítězství jsem moc rád. Prvních deset minut ukázalo, kde máme slabiny. Děkuji Jardovi Jarkovskému, za to že přišel chytat, neboť Martin Taranza je zdravotně indisponován.

SK Lhenice B
Roman Iliev hráč Á týmu hostí si to vyzkoušel jako trenér: Začali jsme dobře a škoda nevyužitých šancí zejména Pokorka ( Pokorný), měl šancí dost, ale hold to je, fotbal nedali jsme, potom se nám právě Pokorný zranil a bylo po hře. Volarští k tomu přidali branku a od té chvíle byli na koni. Nemohu klukům nic vytknout, hráli dobře, ale domácí potvrdili svou jarní formu a k bodům jim gratuluji. Jako Volarák jsem rád, že se zde fotbal pod novým vedením zvedají. Velmi dobře začali od mládeže a sami na hřišti ukazují, že návrat klasické kolektivní a dobré hry se přichází na úrodnou půdu a za to jsem moc rád. Snad to dají do hromady a vrátí se do B. třídy.



Sestavy


TJ Tatran Volary
J. Jarkovský [-] - O. Nechutný [-] , V. Kubát [-] , M. Sedlák [-] , P. Vairich [-] , Z. Dočekal [-] , V. Svěchota [-] , M. Sedlák [-] , L. Hybner [-] , P. Sedlák [-] , L. Iliev [-]

SK Lhenice B
D. Rapčan [-] - P. Starý [-] , T. Balica [-] , P. Prenner [-] , J. Pokorný [-] , V. Pilát [-] , J. Sura [-] , P. Vincik [-] , L. Burda [-] , D. Lukač [-] , J. Exner [-]

ŽK: 7. M. Sedlák , 43. L. Iliev , 79. O. Nechutný , 81. L. Hybner - 60. P. Vincik .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: HARVALÍK Miroslav - KOČÁREK Tomáš (N), SURA Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 4. 2019 20:54
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů