4:1
(1:0)
59. P. Blaha
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.03.2019 15:00

16.kolo, Vysočina | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V souboji o druhé místo zdolal Pelhřimov vysoko Bystřici


Branky


18

Největším šlágrem 16. kola KP Vysočiny byl bezkonkurenčně soboj o druhé místo mezi Pelhřimovem a Bystřicí a téměř 200 diváků si přišlo na své. Zápas svou kvalitou předčil úroveň krajského přeboru, hrál se výborný fotbal. Oba týmy se snažili o útočné pojetí hry, svižnou a aktivní podívanou. Domácí nakonec zaslouženě zvítězili a dostali se před bod o svého soupeře, osm bodů za lídra z Ledče. V dalším kole zajíždí Pelhřimov k zatím tápající Chotěboři, Bystřice se představí doma s rozjetými Speřicemi. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí šli rychle do vedení

V neděli přivítali pelhřimovští na svém hřišti v přímém souboji o druhé místo průběžné tabulky tým z Bystřice. Ve šlágru 16. kola KP Vysočiny byli na začátku aktivnější domácí a snažili se dostat hostující tým pod tlak, díky čemuž byli v útočné fázi častěji než hosté. Již ve 3. minutě kopal Naniaš trestný kop, do vápna naběhl Toby MAZANEC a v klidu proměnil svoji šanci - 1:0. Hosty ale rychle inkasovaná branka nerozhodila a pomalu se také začali dostávat do hry a na dostřel brankáře Holického. Hrozili hlavně střelbou ze střední vzdálenosti a úniky v křídelních prostorech. Domácí naopak čekali na brejky do otevřené obrany a z nich si také vytvořili několik střeleckých možností. Bohužel pro ně bez kýženého gólového efektu. Do výhodné pozice se dostal Vlk, kdy si zaběhl za obranu pro kolmou přihrávku od Bumbálka. Tuto šanci však zastavil brankář hostů Dudák. U další příležitosti byl Mazanec. Ten nejprve v rychlém brejku poslal míč za obranu na nabíhajícího Bumbálka, který mu míč zpětnou přihrávkou vrátil. Útočník domácích se bohužel pro domácí tentokrát rozhodl pro "střelu z jedničky" namísto přihrávky lépe postaveným zabíhajícím spoluhráčům. Na konci prvního dějství pak ještě zahrozil Poul nebezpečnou střelou ze střední vzdálenosti po sérii krátkých přihrávek na hraně pokutového území. Ta gólem neskončila, a tak šli domácí do kabin s nejtěsnějším vedením.

Bystřice vyrovnala, ale Pelhřimov rychle kontroval a svůj náskok navýšil

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy v nezměněné sestavě. Začátek druhé půle vyzněl herně lépe pro hosty z Bystřice, když drželi míč více na svých kopačkách a lépe kombinovali ve středu pole. Pozorná obrana domácích ovšem zvládla všechny situace na výbornou. Hostům se ale přesto podařilo zaslouženě vyrovnat. Načechraný oblouček za obranu špatně odhadl zkušený Jeřábek a hlavou nedosáhl na míč letící na zabíhajícího záložníka hostí Pavla BLAHU. Ten si s nabídnutou šancí na hraně pokutového území domácích věděl rady a z otočky propálil na poslední chvíli vybíhajícího brankáře Holického - 1:1. O minutu později však bylo opět veselo na straně domácích. Mazanec střílel, zblokovanou střelu skákající za hostující obranu si rychle našel hříšník předchozího okamžiku Jeřábek, jehož zakončení ještě brankář hostí stihl zneškodnit, míč však pouze vyrazil k Jakubovi VLKOVI, který si s těžkým, rotujícím a poskakujícím míčem poradil na výbornou a dorážkou do odkryté branky překlopil zpět vedení na domácí stranu - 2:1. Rychle znovunabyté vedení hosty opařilo a domácím naopak dopřálo čas na konsolidaci hry ve středu pole. Rozhodující a fotbalově nejhezčí moment zápasu pak přišel v 78. min. Jeřábek si zaběhl do volného pravého křídelního prostoru, odcentroval zpět pod sebe do prostoru hranice velkého vápna, kde si ne zrovna ideálně zpracoval prudký míč BUMBÁLEK Jan. Na toto chvilkové "selhání" dal ovšem hnedle zapomenout, když akrobatickým zakončením nůžkami přes osu těla napálil míč pod břevno středu brány a vlil do žil domácímu týmu do zbytku zápasu tolik potřebný klid - 3:1. Naopak soupeře tato branka dorazila. Ba navíc ještě musel spolknout další hořkou pilulku o čtyři minuty později, když na rohový kop Poula naskočil nikým neatakovaný Tomáš MAZÁČ a hlavičkou o zadní tyč uklidil počtvrté míč za hostujícího brankáře - 4:1. Další minuty zápasu se odehrály převážně ve středu pole, a tak fotbalisté Pelhřimova získali zaslouženě tři body, které znamenají posun týmu zpět na druhé místo tabulky před jejich dnešního soupeře.

 

Zdroj: FK Pelhřimov



Sestavy


FK Maraton Pelhřimov
L. Holický [-] - J. Kordík [-] , J. Rejthar [-] , M. Naniáš [-] , M. Skořepa [-] - J. Vlk [-] (73. J. Homolka [-] ) , T. Jeřábek [-] , V. Poul [-] - T. Mazač [-] , J. Bumbálek [-] (84. P. Benda [-] ) , T. Mazanec [-]

SK Bystřice nad Pernštejnem
V. Dudák [-] - T. Padrtka [-] , R. Sklenář [-] , F. Adamec [-] (69. D. Buršík [-] ) , M. Šponar [-] , T. Vařejka [-] , Š. Buršík [-] (83. R. Chudoba [-] ) , P. Blaha [-] , D. Čech [-] , M. Svoboda [-] , M. Svoboda [-]

ŽK: 69. T. Jeřábek , 84. T. Mazanec - 56. M. Svoboda , 63. T. Padrtka .
Místo: Pelhřimov. Počet diváků: 180.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Asistent trenéra - SK Přibyslav | Vysočina | Havlíčkův Brod

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích