Žíželicím se venku dařilo


3

V Týnci bylo jasno už po poločase!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté po poločase vedli

V zápase 15. kola okresního přeboru hostil poslední celek tabulky z Panenského Týnce Žiželice. Na nekvalitním terénu a za chladného počasí oba soupeři dlouho přihlížejícím třem desítkám diváků dlouho žádnou pohlednou hru nepředvedli. Více ze hry měli sice hosté, ale i jejich hra byla plna spousty nepřesností. Po uplynutí první půlhodiny hracího času se vcelku překvapivě dostal do vedení celek z Panenského Týnce, když první vážnější příležitost ve 32 min. proměnil Lukáš Forgač. Z vedení se však domácí dlouho neradovali. Již tři minuty poté se po standardní situaci objevil žiželický Ladislav Kestřánek a naprosto nikým neatakovaný hlavou srovnal na 1:1. Ještě do poločasové přestávky zvrátili skóre Žiželice zásluhou Františka Paděry, který se střelecky prosadil ve 39. min. po rychlém protiútoku. Ve 43. min. zabránil další šanci hostí domácí brankář Václav Lukšík, kdy zachytil míč na hranici velkého vápna a vydal se rozehrát rychlou protiakci hluboko do pole. Svou přihrávkou však nenašel své spoluhráče, balónu se ujali napadající hráči Žiželic a po rychlé rozehrávce ještě z vlastní poloviny hrací plochy vyslal z dobrých 60 m nevídaným způsobem do poloopuštěné domácí svatyně přesně umístěnou dalekonosnou střelou pod břevno Ladislav Kestřánek. Ačkoliv se domácího gólmana snažil nahradit na brankové čáře jeden z bránících fotbalistů, míč přeletěl nad jeho hlavou a zaplul do sítě.

Hosté si vedení pohlídali

Po změně stran domácí přidali na pohybu, svého soupeře dostali pod tlak, ale další gól do sítě bezchybně chytajícího brankáře Tomáše Večeřeho již vsítit nedokázali. Naopak, byl to opět hráč zápasu Ladislav Kestřánek, který dovršil hattrick v 71. min. po jednom z rozehraných rohových kopů a stanovil tak skóre na konečných 1:4.

 

Žiželice se tak až na osmý pokus dočkaly plného bodového zisku z venkovního prostředí v právě probíhající sezóně. Nyní je čekají dva důležité zápasy na domácím trávníku, na kterém v šesti odehraných zápasech neztratily ani jeden bod. Pokud se jim podaří nastavený trend v tomto ohledu zachovat, mohou atakovat nejvyšší příčky tabulky. Na dosud vedoucí rezervní tým z Dobroměřic, který má na druhého v pořadí náskok devíti bodů a navíc zítřejší domácí zápas s předposledními Staňkovicemi k dobru, samozřejmě nárok nemají, koneckonců v úvodním jarním zápase na jejich hřišti utrpěly debakl 11:1 . Ale od druhého místa je po dnešku dělí pouhé dva body. Následující týdny ukáží, zdali jsou schopni se s touto velkou výzvou popasovat.

 

Na zápase fotil a report zaslal Jaroslav Feciškanin

 



Sestavy


TJ Sokol P. Týnec
V. Lukšík [-] - M. Balán [-] - J. Krahulík [-] (28. J. Forgač [-] ) , P. Hloucha [-] , V. Ohem [-] , J. Forgač [-] , L. Forgač [-] , Z. Gajdušek [-] , J. Henselý [-] , M. Zelinger [-] (72. V. Pecinka [-] ) , K. Kos [-] (60. P. Jung [-] )

TJ Žiželice
T. Večeře [-] - F. Elias [-] , M. Panský [-] , L. Kestřánek [-] , J. Pastyřík [-] - L. Varga [-] (78. M. Makuka [-] ) , J. Švejda [-] , L. Dormišev [-] , J. Blacha [-] - F. Tamchyna [-] , F. Paděra [-]

Počet diváků: 30. Rozhodčí: HORA Jiří - HENZL Václav (N), FECIŠKANIN Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 4. 2019 21:20
Fanoušek, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Žiželice | Ústecký | Louny
Hodnocení zápasu
Fanoušek, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Žiželice | Ústecký | Louny

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů